Bývalý tenista Santoro si oblíbil hru Muchové: Hlavně musí být zdravá, proti Sabalenkové má šanci

7. 6. 2023, 11:18
Rozhovory 2
Na tenisových kurtech platil Fabrice Santoro za vyhlášeného šikulu. A když teď bývalý francouzský hráč sleduje na Roland Garros tažení Karolíny Muchové, má pro ni jen slova chvály. Padesátiletý rodák z Tahiti vedl již se 43. hráčkou světa v Paříži několik pozápasových rozhovorů a vždy ocenil její pestrou hru. Českým novinářům řekl, že pokud Muchová ve svém projevu vydrží, má šanci i ve čtvrtečním semifinále proti Bělorusce a světové dvojce Aryně Sabalenkové.
Fabrice Santoro (© Profimedia)

"Její hra se mi moc líbí. Na ženském okruhu je velmi složité najít hráčky, které mají více možností než Karolína," uvedl Santoro. "I když se na její zápas koukáte jen patnáct minut, uvidíte každý tenisový úder. Umí servis-volej, bekhendový slice, forhend křížem i po lajně, drop shoty, voleje... a všechny údery jsou pěkné. Má skvělou techniku," doplnil.

Bývalý sedmnáctý hráč světa plní na Roland Garros roli moderátora pozápasových rozhovorů. Během roku ale komentuje i řadu zápasů pro WTA. Zápasy Muchové se mu líbí. Přestože Češka sama žertovala, že mít víc možností při hře je dar i prokletí, protože si člověk může zvolit špatně, Santoro to vnímá jako pozitivum.

"Když máte jednu možnost, tak ji buď zvládnete, nebo můžete zahodit raketu. Karolína si musí vybírat, ale je dobře, že máte tolik možností, protože na druhé straně máte mnoho různých hráček. Na základě soupeře se můžete rozhodnout, kterou možnost využijete," líčil Santoro. "Třeba na začátku kariéry není snadné využívat je správně. Karolíně ale bude 27 let, takže ví přesně, kterou si vybrat," podotkl s tím, že hra Muchová je tím pádem pro soupeřky i nečitelná.

Klíčové z hlediska Santora je, aby olomoucká rodačka zůstala zdravá. "V minulosti měla pár zranění a propadla se. Podle mě ale patří mnohem výš, než je teď. Minimálně do TOP 10," řekl Santoro.

Muchové doporučil, aby více zvažovala plánování turnajů, na kterých bude startovat. "Neradil bych jí, aby hrála hodně, protože potřebuje zůstat svěží a pak bude kreativnější. Kdybych byl její kouč, tak jí řeknu, ať nehraje tolik, ale připraví se na velké akce, kde umí hrát dobře. Už byla dvakrát ve čtvrtfinále Wimbledonu, má semifinále z Australian Open a teď i na Roland Garros," doplnil.

Muchová vyzve ve čtvrtečním souboji o finále v Paříži druhou hráčku světa Sabalenkovou. Běloruska zatím neztratila na Roland Garros ani set a může navázat na grandslamový triumf z Australian Open. "Je to stále složitější, ale má pořád dobrou šanci. Pro nikoho není snadné hrát s hráčkou, která má tolik možností. I když má Sabalenková více síly, pokud začne (Muchová) hrát krátké slicy, dlouhé slicy, obouručný bekhend po čáře a pak hru zase zkrátí, má určitě šanci," prohlásil Santoro.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Pochvala od Kouzelníka potěší! smile

Santoro byl vždycky borec, ten si dokázal povodit jako školáka kohokoliv. Kohokoliv. smile
Reagovat
Pavol
Je to tak. Svätá pravda. Každý môže všetko. Ale aj tá druhá strana má šancu. Hlavne nech sú zdravé obidve. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist