Čakvetadzeová je v New Havenu ve čtvrtfinále

20. 8. 2008, 22:43
Aktuality 8
Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová potvrdila na turnaji v New Havenu pozici nejvýše nasazené hráčky. Do čtvrtfinále dnes postoupila přes Casey Dellacquaovou z Austrálie. Její další soupeřkou bude Rumunka Cirsteaová, která vyřadila turnajovou šestku Pennettaovou.
Anna Čakvetadzeová

Čakvetadzeová měla v New Havenu v úvodním kole volný los. Utkání s Dellacquaovou proto pro ni bylo první po dvou týdnech, během kterých Ruska jen trénovala.

Turnajová jednička měla za větrných podmínek problémy s podáním, v prvním setu si připsala pět dvojchyb. "Na podání jsem v prvním setu trochu ztratila rytmus kvůli větru. Nedokázala jsem se do něj dostat ani ve druhém, ale vybojovala jsem to, a proto mě vítězství těší," komentovala svůj výkon Čakvetadzeová.

Ještě těžší postup měla bývalá světová jednička Amelie Mauresmová. Francouzská tenistka potřebovala k postupu podobně jako v prvním utkání tři sety. Proti Patty Schnyderové ze Švýcarska začala dobře, v úvodním setu jí dvakrát sebrala podání, ve druhé sadě ale neproměnila ani jeden z pěti brejkbolů a rozhodující set musel rozhodnout až tie-break, který pro sebe získala Mauresmová v poměru 8-6. V dalším kole ji čeká loňská finalistka, Maďarka Agnes Szavayová.

Darcis nedohrál zápas
V mužské soutěži se dnes dařilo nasazeným hráčům. Turnajová šestnáctka, Rumun Hanescu, a jedenáctý nasazený Jurgen Melzer sice vypadli, ovšem s papírově silnějšími soupeři. Rakušan Melzer ve třech setech podlehl šestému nasazenému Chorvatu Čiličovi a Haneska vyřadil Igor Andreev. Pro ruského tenistu je čtvrtfinále v New Havenu už třetí v kariéře, do semifinále se ovšem ještě nikdy neprobojoval.

Ital Andreas Seppi, turnajová sedmička, porazil krajana Fogniniho 6-4 6-2. Vůbec nejlehčí práci měl dnes v osmifinále domácí Jesse Levine, jemuž vzdal Belgičan Steve Darcis zápas za stavu 2-0 pro Američana kvůli bolestem zad.

Ve Forest Hills vypadly nejvýše nasazené hráčky
Na turnaji ve Forest Hills se hned v prvním kole musely se soutěží rozloučit obě nejvýše nasazené tenistky. Francouzka Pauline Parmentierová podlehla Číňance Šuaj Pcheng a Marina Erakovicová nestačila na domácí Jameu Jacksonovou.

Turnaje s nejnižší dotací na okruhu WTA 74.800 dolarů se tradičně účastní jen šestnáct hráček.

Výsledky - New Haven - muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Andrejev (4-Rus.) - Hanescu (16-Rum.) 6:4, 7:5, Čilič (6-Chorv.) - Melzer (Rak.) 5:7, 6:4, 7:5, Seppi (7-It.) - Fognini (It.) 6:4, 6:2, Zverev (Něm.) - Ginepri (USA) 1:6, 6:3, 6:1, Levine (USA) - Darcis (Belg.) 2:0 skreč.

Výsledky - New Haven - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Dellacquaová (Austr.) 6:4, 6:4, Mauresmová (Fr.) - Schnyderová (5-Švýc.) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6), Cirsteaová (Rum.) - Pennettaová (6-It.) 3:6, 6:4, 6:3, Wozniacká (Dán.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:3.

Výsledky - Forest Hills:
Dvouhra - 1. kolo:
Šuaj Pcheng (Čína) - Parmentierová (1-Fr.) 6:3, 6:2, Jacksonová (USA) - Erakovicová (2-N. Zél.) 7:6 (7:4), 7:5, Makarovová (Rus.) - Brodská (USA) 7:5, 6:2.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dík za reakce. Milas, ano, Srbové a Rusové umí i takové úpravy jmen. Manu, tohle vím. Jde mi jen o to, že logika v českých textech (včetně hlavního zdroje ČTK) je směšná. Všechny jsou ová, jenom některé Češky ne (Emmons, Žak). Během článků z OH jsem na to nereagoval, ale faktem je, že tento web v průběhu turnaje změnil zápis Číňanek. Zheng změna na Čeng (prý je to správný přepis, nicméně matoucí, v TV nebo v anglických zdrojích je to jinak) a Li Na změna na Liová. Ale když je tady Kanepiová, tak proč ne :-)
Proti Čakvetadze nic nemám, ruština tam má taky Č, jméno ale ruský původ určitě nemá.
Uvidíme, jak se postaví k těm 6:4 nebo 6-4.
Reagovat
smazaný uživatel
U cinskych jmen je problem takovy,ze Cinane rikaji nejdrive prijmeni a pak az jmeno. Proto sami reknou Li Na, ale my rekneme (podle pravidla nejdrive krestni jmeno a pak az prijmeni) Na Li.
K pridavani koncovek -ova.Ja jsem zastance toho,rikat jmena,jak jsou.Cili zadna Williamsova,to v pasu nema,ma tam Williams,tak je Williams.Navic davat -ova u jmen,kde uz -ova je, je jeste srandovnejsi. Kuznetsovova :-))...
U Kateriny Emmons je to trochu jine.V CR uz plati zakon,ke i zeny mohou mit sve prijmeni kratke,takze i ted se muze jmenovat nejaka pani Jana Novak,to jde. A myslim,ze i toho je tady v tomto pripade vyuzito.
Reagovat
smazaný uživatel
jj souhlas........
Reagovat
smazaný uživatel
Tento web má asi víc zdrojů, proto by tady měl být korektor, který by sjednotil zápisy. Proč je někde 6:4 a jinde 6-4 ? Na cizích webech se ta dvojtečka snad ani nepoužívá.
Číňanka se jmenuje Zheng Jie nebo Čeng Ťie nebo Jie Zheng nebo Ťie Čeng nebo Jie Zhengová nebo Ťie Čengová? A ta druhá je Li Na nebo Na Liová? Čeští novináři s nevalným smyslem pro logiku dokážou vždy pobavit.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co jsi sem napsal, je holej fakt. Počešťování cizích jmen je pro mě nepochopitelné. Proč prostě nenapíšou Jie Zheng nebo Ana Chakvetadze, nikde jinde ve světě Čeng Tie nebo Ana Čakvetadze neexistují. Opravdu já být Anou Chakvetadze a umět česky, tak brečím, tohle mě příjde naprosto nesmyslné a kór když to tady ještě píšou v různých verzích a to jsou pak prosím profíci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jim chybí Žil Simon a Sirýna Wilijems nebo Džejms Blejk.

:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš to dost jednoduše. Chakvetadze je v originále ??????????, česky se čte "Čakvetadze". protože angličtina nemá "Č", začíná transkripce na "Ch", což je - tvojí logikou - prznění originálního jména. takže napsat prostě "Ana Chakvetadze" znamená nesmyslně opsat poangličtěný jméno...
Reagovat
smazaný uživatel
no ale nemeli by rikt chakvetadzeová treba kdyz komnetujou ty zapasy melo by se to cist normalne chakvetadze a to ová by nemeli proste pridavat..........treba katerina emmons rekla jasne ze nemaj rikat emmonsova ona je proste EMMONS!!meli by to rikat normalne a nesnazit s to davat do cestiny!!!!u nekterejch menech me to fakt stve........nwm no
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist