Cepedeová udolala Petkovicovou a teprve potřetí si zahraje čtvrtfinále turnaje WTA

10. 1. 2017, 03:40
Aktuality 0
WTA HOBART - Až 129. hráčka Veronica Cepedeová z Paraguaye vyřadila na turnaji WTA v Hobartu bývalou světovou devítku Andreu Petkovicovou 6-3 0-6 6-4. Pro Cepedeovou bude účast ve čtvrtfinále turnaje WTA teprve její třetí v kariéře. O postup do premiérového semifinále si zahraje s vítězkou duelu Cabreraová - Fettová.
Veronica Cepedeová

O velké překvapení se postarala na turnaji WTA v Hobartu neznámá Veronica Cepedeová z Paraguaye. Až 129. hráčka žebříčku WTA, která nikdy nepronikla do elitní stovky, vypadla už v závěrečném kole kvalifikace. Po sérii odhlášek se ale do hlavní soutěže přece jen dostala jako lucky loser.

A v hlavní soutěži zatím prožívá jeden ze svých nejlepších turnajů v kariéře. V prvním kole uspěla v bitvě lucky loserů proti Cindy Burgerové a zvládla i třísetovou bitvu s Andreou Petkovicovou, jež byla v dnešním zápase jednoznačnou favoritkou.

Němka se představila v prvním lednovém týdnu na Hopman Cupu po boku Alexandera Zvereva. V Perthu se však aktuálně 55. hráčce světa příliš nedařilo. Ovšem v Hobartu předvedla v úvodním duelu výborný výkon, když smetla Nicole Gibbsovou.

Do dnešního utkání ale nevstoupila vůbec dobře. Hned v prvním gamu přišla o podání a manko brejku už nedokázala dohnat. Forma se Petkovicové vrátila ve druhé sadě, v níž nadělila Cepedeové dokonce kanára.

Dobře začala i v rozhodujícím setu, výhodu brejku však ihned ztratila a k dalším brejkbolům se ve zbytku souboje nedostala. V nervy drásajícím posledním gamu měla Němka celkem sedm gamebolů, ani jeden ale nevyužila a na pátý mečbol soupeřky už odpověď nenašla.

Cepedeová si tak připsala jedno z nejcennějších vítězství a postoupila do svého třetího kariérního čtvrtfinále na turnaji WTA. V něm se střetne s Lizette Cabreraovou, nebo Janou Fettovou a má tak šanci probojovat se do svého premiérového semifinále na okruhu WTA Tour.

Vyrovnat bilanci vzájemných zápasů na 3-3 se dnes podařilo Monice Niculescuové. Třetí nasazená Rumunka přehrála 6-3 6-2 Kirsten Flipkensovou z Belgie a čeká na čtvrtfinálovou soupeřku. Tou bude ve čtvrtek buď Lucie Šafářová, nebo Japonka Risa Ozakiová.

Do čtvrtfinále čtyřhry postoupily poražené finalistky z Aucklandu Renata Voráčová a Demi Schuursová. Česko-nizozemská dvojice porazila dvakrát 6-4 francouzsko-italské duo Parmentireová/Schievoneová a mohou se těšit na souboj s nasazenými jedničkami Monicou Niculescuovou a Abigail Spearsovou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (10. 1. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Cepedeová (Parag.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 0-6 6-4
Mertensová (Belg.) - Vickeryová (USA) 0-1 skreč V.
Niculescuová (3-Rum.) - Flipkensová (Belg.) 6-3 6-2
Fettová (Chorv.) - Cabreraová (Austr.) 6-1 6-3
Čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová/Schuursová (ČR/Niz.) - Parmentierová/Schiavoneová (Fr./It.) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist