Čermák se znovu nedočkal, končí v 1. kole

26. 10. 2010, 13:17
Aktuality 0
Podruhé v sezoně si zahrál v hlavní soutěži turnaje ATP, ani napodruhé ale český deblový specialista František Čermák neuspěl. Třiatřicetiletý tenista vypadl v Petrohradu hned v úvodním kole, ve kterém nestačil na dalšího kvalifikanta Konstantina Kravčuka.
František Čermák

František Čermák se sice v Petrohradu probojoval z kvalifikace do hlavní soutěže, v ní se ale dlouho nezdržel. V souboji s Konstantinem Kravčenkem nenašel v prvním setu recept na podání svého soupeře a když ve druhé sadě nevyužil své dva brejkboly a sám servis znovu ztratil, loučil se s Petrohradem porážkou 2-6 3-6.

Pro Čermáka je ruský turnaj už druhý v této sezoně, na kterém se objevil v hlavní soutěži. V září rovněž zvládl kvalifikaci v Kuala Lumpuru, kde rovněž vypadl v 1. kole. Předtím se na okruhu ATP ve dvouhře naposledy představil v roce 2006 v Palermu.

Zatímco ve dvouhře se mu nedaří, v deblu získal český hráč už 22 titulů. Naposledy vyhrál spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem v Kuala Lumpuru a s ním bojuje i o účast na Turnaji mistrů, kde se česko-slovenský pár loni dostal do semifinále.

Další podivný zápas podobný tomu z pondělka sehrál domácí Dmitrij Turusunov s Polákem Przysieznym. Rus prohrál první set 3-6, přesto se na něj v live sázkách dalo podat v mini kursech kolem 1,10. Přitom před zápasem sázkaři našli i hodnotných 1.60.

 

Výsledky - Petrohrad (tvrdý povrch, dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kravčuk (Rus.) - Čermák (ČR) 6:2, 6:3, Tipsarevič (3-Srb.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 6:2, Marčenko (Ukr.) - Istomin (6-Uzb.) 6:2, 2:2, skreč, Hanescu (8-Rum.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 6:0, Donskoj - Kuzněcov (oba Rus.) 7:5, 7:6 (7:2), R. Ram (USA) - Andújar (Šp.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Mathieu (Fr.) - M. Gonzalez (Arg.) 6:4, 6:3, Tursunov (Rus.) - Przysiezny (Pol.) 3:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Lu Yen-hsun, Schüttler (Tchaj-wan/Něm.) - Čermák, Mertiňák (1-ČR/SR) 7:6 (7:5), 6:3 

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist