Černý den favoritek? Ve druhém kole končí trojka Muguruzaová i devítka Kontaová

18. 1. 2018, 05:01
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN - Letošní ročník Australian Open postupně přichází o favoritky. Ve druhém kole se s úvodním grandslamem sezony rozloučila po prohře se Su-Wei Hsieh světová trojka Garbiñe Muguruzaová. Druhý zápas v Melbourne Parku nezvládla ani další loňská čtvrtfinalistka Johanna Kontaová. Britku vyřadila šťastná poražená z kvalifikace Bernarda Peraová.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová končí na Australian Open už ve druhém kole! Jednu z největších favoritek a loňskou čtvrtfinalistku úvodního podniku velké čtyřky po setech 7-6(1) 6-4 vyřadila až 88. hráčka světa Su-Wei Hsieh.

Favorizovaná Španělka si absolutně nevěděla rady se změnami rytmu z rakety Tchajwanky. Hsieh dokonce světovou trojku často přehrávala ve výměnách a do dalšího kola postoupila naprosto zaslouženě.

Muguruzaová sice do utkání vstoupila brejkem, nicméně poté prohrála čtyři gamy v řadě a na koni byla Tchajwanka. Ani ona ale náskok neudržela. Dvojnásobná grandslamová šampionka využila v deváté hře v pořadí pátý brejkbol, o dva gamy později zlikvidovala setbol a vynutila si tie-break, v němž ji výborně hrající Hsieh povolila jediný bod.

O další comeback se Muguruzaová pokoušela v sadě číslo dvě. Manko dvou brejků a stav 2-5 byl však příliš i pro hráčku jejího formátu. V deváté hře dokázala odvrátit mečbol, ovšem Hsieh si druhou šanci zápas dopodávat pohlídala a po dvou hodinách oslavila svou nejcennější výhru.

"Ona je velmi nebezpečná, když hraje dobře, a dnes dobře hrála. Mohla jsem pár věcí udělat lépe, ale faktem je, že ona si výhru zasloužila," konstatovala Španělka.

Dvaatřicetiletá Tchajwanka dokázala hráčku Top 10 porazit teprve podruhé v kariéře a znovu na grandslamu. Premiérového vítězství dosáhla loni na French Open proti Johanně Kontaové.

Hsieh si třetí kolo v Melbourne zahraje po dlouhých deseti letech a vyzve v něm nasazenou Agnieszku Radwaňskou. Polka po obratu porazila 2-6 7-5 6-3 Lesju Curenkovou, přestože Ukrajinka servírovala na postup. S Radwaňskou jediný dosavadní duel prohrála.

Muguruzaová neprožívá ideální začátek roku 2018. Na turnaji v Brisbane nedohrála první zápas kvůli křečím v nohách. V Sydney sice jednou vyhrála, ale do dalšího zápasu kvůli dalším zdravotním komplikacím ani nenastoupila.

Po otřesném výkonu skončila ve druhém kole i světová desítka a další loňská čtvrtfinalistka Johanna Kontaová. Chybující Britka v něm prohrála 4-6 5-7 s lucky loserem a až 123. hráčkou světa Bernardou Peraovou.

Kontaová přišla o servis poprvé v devátém gamu a tím i o celý první set, jelikož Američanka úvodní sadu bez problémů dopodávala. Ve druhém setu se Britka na chvíli probudila a ujala se vedení 2-0. Od té doby však začala znovu zbytečně chybovat a prohrála pět ze šesti následujících her.

V devátém gamu sice dokázala odvrátit tři mečboly soupeřky a poté se brejkem v utkání ještě udržet, nicméně na servisu posléze znovu neuspěla a Peraová už druhou možnost zápas ukončit na podání nepromarnila.

Třiadvacetiletá Američanka tak při své premiéře v hlavní soutěži na grandslamu znovu vylepšila své maximum. O osmifinále si poprvé zahraje s Barborou Strýcovou.

Kontaová se tak i nadále herně trápí, a to i pod vedením svého nového kouče Michaela Joyce. Britská jednička od loňského srpna vyhrála jen 5 ze 14 odehraných duelů.

Angelique Kerberová si připsala již jedenáctou výhru v řadě. Čerstvě třicetiletá Němka ve druhém kole Australian Open přehrála 6-4 6-1 Donnu Vekičovou. O postup do osmifinále se v souboji bývalých šampionek utká s Marií Šarapovovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 3-4.

Vítězka ročníku 2008 Šarapovová si ve druhém kole poradila po setech 6-1 7-6(4) s nasazenou čtrnáctkou Anastasijí Sevastovovou, kterou porazila podruhé v řadě, a ujala se vedení ve vzájemné bilanci.

Mirjana Lučičová-Baroniová senzační jízdu z loňska nezopakuje. Loňská semifinalistka letos končí ve druhém kole na raketě Aliaksandry Sasnovičové. S Běloruskou prohrála hladce 3-6 1-6. Sasnovičová ve svém premiérovém grandslamovém třetím kole narazí na světovou osmičku Caroline Garciaovou.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (18. 1. 2018)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-1 6-1
Strýcová (20-ČR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-4
Šafářová (29-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-4
Garciaová (8-Fr.) - Vondroušová (ČR) 6-7(3) 6-2 8-6
Halepová (1-Rum.) - Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2.
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Muguruzaová (3-Šp.) 7-6(1) 6-4
Peraová (USA) - Kontaová (9-Brit.) 6-4 7-5
Šarapovová (Rus.) - Sevastovová (14-Lot.) 6-1 7-6(4)
Ósakaová (Jap.) - Vesninová (16-Rus.) 7-6(4) 6-2
Bartyová (18-Austr.) - Giorgiová (It.) 5:7, 6:4, 6:1.
Kerberová (21-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-1
A. Radwaňská (26-Pol.) - Curenková (Ukr.) 2-6 7-5 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Lučičová-Baroniová (28-Chorv.) 6-3 6-1
Davisová (USA) - Petkovicová (Něm.) 4-6 6-0 6-0
A. Bogdanová (Rum.) - Putincevová (Kaz.) 1-6 6-2 6-3
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
A přidala se Svitolina .
Reagovat
Frick
Nemyslíš Vesninu?
Reagovat
George_Renel
Omluva, není Elina jako Elena - jedná se o Vesninu.
Reagovat
EllNino
tak Elena nebyla nějaká výrazná favoritky, spíš naopak :)
Reagovat
vrabejka
Garbine out. Hsieh ukázala že jeji technicky tenis na top hráčky platí.
I vzhledem k tomu jak byla Muguruza od uvodu sezony rozsekana jsem s jejím postupem do druheho tydne ani nepočítal.

Tak snad překvapí i Genie :)
Reagovat
aligo
jo Genie držím palce :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist