Češi budou ve finále Davis Cupu bez kapitána. Navrátil je v nemocnici

10. 11. 2013, 17:54
Aktuality 17
Jaroslav Navrátil kvůli nemoci nepovede tenisty ve finále Davisova poháru proti Srbsku. Kapitán českého týmu dnes neodletěl s obhájci titulu do Bělehradu, protože je v nemocnici s plicní embolií. V pondělí se po konzultaci s hráči i s Navrátilem rozhodne, kdo za něj v utkání 15. až 17. listopadu zaskočí.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

"V polovině týdne byl kapitán Navrátil kvůli plicní embolii hospitalizován. Do poslední chvíle všichni věřili a byla naděje, že mu zdravotní stav umožní, byť později, na finále přiletět. Dnes ovšem bylo na základě konzultace s lékaři rozhodnuto, že do Bělehradu přijet nemůže," řekl ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal. 

Otázkou je, kdo Navrátila ve finále na lavičce zastoupí. "Probíhá řada konzultací, ty rozhodující se uskuteční v pondělí za účasti hráčů. Volat budeme i Navrátilovi," řekl Tejkal. "Musí to být člověk, který bude znát daviscupové zákonitosti, vyhovuje hráčům a zapadne to týmu, který funguje společně sedm let," dodal Tejkal. 

Do Bělehradu dnes přiletěl realizační tým a z tenistů Jan Hájek. Radek Štěpánek dorazí v pondělí po půlnoci. Šestý hráč světa Berdych přiletí během pondělí stejně jako Lukáš Rosol, který ještě dnes hrál finále challengeru v Bratislavě. 

Osmapadesátiletý Navrátil vede tenisty od baráže v roce 2006 a především díky úspěšnému spojení Berdych - Štěpánek od roku 2007 se stal nejúspěšnějším českým i československým daviscupovým kapitánem. Tenisté jsou od roku 2009 již potřetí ve finále a před rokem získali po 32 letech pro Česko stříbrnou "salátovou mísu".

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Navrátila nahradí Vladimír Šafařík: http://sport.idnes.cz/navratil-nebude-na-finale-davis-cupu-d7j-/tenis.aspx?c=A131111_130820_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
A tady je to definitivně potvrzené: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153492500455523&set=a.261008190522.317709.253559905522&type=1&theater
Rozhovor s Navrátilem: https://www.facebook.com/photo.php?v=10201459023295199
Reagovat
tommr
ono je to v podstatě jedno kdo tam místo Navrátila bude. Pokud budou Berdych a Štěpánek zdravý tak je sestava jasná a když nebudou tak v jakýkoli jiný sestavě stejně nemáme žádnou šanci. A koučovat taky nebude třeba - Djokovice a Tipsarevice už naši dobře znají a radit nepotřebujou ...
Reagovat
George_Renel
Tomáš s Radkem, tak to bude. A pro tento případ to bude jedině správně. Z dlouhodobějšího hlediska je však Navrátil pro tým stejně potřebný jako hráči, protože jim to spolu ladí. Tak tedy nezbývá než popřát: Get well soon Mr. Navrátil!
Reagovat
Fandina
přeji brzké uzdravení. Škoda, že se mu něco takového stalo. Přeji hodně zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
David Kotyza
Reagovat
darek.vrana
Co Klaus?
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnou Bobo bys nechtěl? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Krupa nemohl, tai by asi další logická volba byla Petr Pála!!!
Reagovat
seshitec
jedinej kdo může poradit našim labilům na Djokoviče je Ivan Lendl...
Reagovat
tommr
to finále se nějak odkaučuje, ale delší absence Navrátila by mohla představovat velkej problém. Je totiž otázka jestli by někdo jinej dokázal udržet obě naše největší opory v DC týmu tak jako se to dařilo Navrátilovi ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Brzy se uzdravte, pane Navrátile!
Reagovat
smazaný uživatel
Co třeba Krupa? Často bývá při DC s týmem, je Tomášův trenér a Radka předtím mám pocit taky trénoval. Ono stejně kapitán bych řekl až tak výraznou roli nehraje. U nás navíc, pokud nebude zranění, tak nominace do zápasů je víceméně jasná, jde o to že při zápase může tenistovi poradit jak například změnit hru apod. Což by Tomáš Krupa jistě zvládl.
Reagovat
Jan
To zní rozumně. A co třeba Kaderka ? :)))))
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu, že šance našeho týmu stojí a padají s Tomášem tak by volba Krupy byla asi nejlogičtější. Navíc bude určitě kvůli Tomášovi v Bělehradě tak jako tak a shánět někoho jinýho takhle na poslední chvíli by moh bejt problém ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Krupa nebo Petr Pála
Reagovat
Fandina
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist