Češi prohráli i debl a hattrick nezískají. Francii do finále poslali Gasquet s Tsongou

13. 9. 2014, 13:02
Aktuality 152
Jedenáctizápasová vítězná série českých tenistů v Davisově poháru končí. Dvojnásobní obhájci titulu v semifinále nestačili na Francii, se kterou na antuce v areálu Roland Garros prohrávají už 0-3 na zápasy. Češi dnes nedokázali zareagovat na černý pátek, když Tomáš Berdych a Radek Štěpánek teprve podruhé v týmové soutěži prohráli společný zápas ve čtyřhře, ve které podlehli 7-6 4-6 6-7 1-6 páru Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet.
Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga

Čeští tenisté, dvojnásobní obhájci titulu, nerozehráli letošní semifinále ve Francii vůbec dobře. V pátek na pařížské antuce neuhráli ani set, když Tomáš Berdych prohrál s Richardem Gasquetem a následně Lukáš Rosol nepřekvapil Jo-Wilfrieda Tsongu.

Ze stavu 0-2 na zápasy Češi ještě nikdy ve Světové skupině nevyhráli, a byť kapitán Jaroslav Navrátil svým svěřencům i nadále věřil, nedokázali to ani ve Francii.

Dát semifinálovému zápasu nový náboj se v dnešní čtyřhře na kurtu Philippa Chatriera v areálu Roland Garros pokusila osvědčená dvojice Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří jsou jedním z nejúspěšnějších párů historie Davisova poháru.

Proti nim se trochu nečekaně postavili Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga, kteří čtyřhru příliš často nehrajou. Nicméně hned svůj první ze šesti společných startů (v roce 2008 v Sydney) proměnili v titul a před měsícem v Torontu si vyšlápli na favorizovaný pár Paes/Štěpánek. Daviscupovou čtyřhru spolu hráli pouze letos proti Austrálii a Hewitta s Guccionem porazili ve čtyřech setech.

Berdych hrál nevyrovnaně, Štěpánka zradila záda
Zápas začali Berdych se Štěpánkem mizerně podobně jako páteční dvouhry. Berdychovi stále chyběla úderová jistota, přišel hned o svůj první servis a Francouzi odskočili do vedení 3-0. Česká dvojice ale hlavně díky solidní hře Štěpánka na síti držela krok, vyrovnala a vynutila si tie-break. V něm se chytil i Berdych a po jeho vítězném prohozu se Češi i se štěstím v Paříži dočkali zisku vůbec prvního setu.

Tomáš Berdych a Radek ŠtěpánekZtráta úvodní sady Francouze zaskočila a na začátku druhého setu vypadli z tempa. Češi toho ale využít nedokázali, když neproměnili ani jeden ze sedmi brejkbolů. Tři měli za stavu 1-0 při servisu Tsongy, další čtyři při následném podání Gasqueta. Naopak Francouzům stačil jediný brejkbol k získání setu. V pátém gamu sebrali servis Štěpánkovi, náskok si pohlídali a bylo vyrovnáno.

Akcie českého výběru rázem rychle klesaly. Berdych se trápil, Štěpánka navíc začala bolet záda, kvůli kterým si v závěru druhé sady vzal medical timeout a s fyzioterapeutem Michalem Novotným i svým parťákem zmizel v šatně. Čechům se nepovedl ani vstup do třetího setu, v němž si Francouzi vypracovali náskok dvou brejků a za stavu 3-0 a 40-0 se zdálo být - i vzhledem k okolnostem - o osudu setu rozhodnuto.

Ovšem Češi to nezabalili, získali sedm fiftýnů v řadě, Berdych se konečně dostal do laufu a hlavně díky němu se vrátili do hry. Za stavu 5-4 a 30-30 dokonce sahali po setbolu, ovšem lajnový rozhodčí mylně zahlásil aut a Čechy v dobře rozehrané výměně zastavil. Na stadionu vzplály emoce na kurtu i v hledišti a chvíli se nehrálo, Tsonga si však servis ve vypjaté atmosféře udržel. V tie-breaku český pár vedl 4-2, v tu chvíli se ale probudil Gasquet a několika skvělými údery zajistil Francouzům vedení 2-1 na sety.

To už měl Štěpánek čím dál větší potíže s pohybem a více se soustředil na bolesti, než se hru. A když limitován bolestmi ve čtvrté hře přišel o podání, bylo rozhodnuto. Česká dvojice na další vzdor nenašla síly a po více než třech a půl hodinách prohrála 7-6 4-6 6-7 1-6.

"Věřil jsem do stavu 0-3 ve třetí sadě. Tam Radek přišel s tím, že to je nehratelné, takže jsem věděl, že je konec. I kdyby vyhráli třetí set, ale pak vůbec ne," řekl kapitán Navrátil. "Byl tam jeden sporný míč, ale ten by to neovlivnil, Radek už opravdu nemohl. Jediné, co ještě dokázal, bylo, že to za stavu 1:1 na sety a 0:3 neskrečoval, to by všude jinde udělal. Tady, jelikož jsme byli na centrkurtu, tak to pro fanoušky dohrál. Měl čím dál větší bolesti, podle mě podezření zase na něco s ploténkou," řekl Navrátil.

Berdych se Štěpánkem tak v 17. společném zápase v týmové soutěži teprve podruhé prohráli. Český daviscupový tým prohrál poprvé po sérii 11 výher v řadě a nenaváže na triumfy z let 2012 a 2013. Naposledy podlehl před třemi a půl lety doma v 1. kole s Kazachstánu.

Můžeme být hrdí, shodli se čeští tenisté
"Teď se o tom těžko mluví, protože člověk je z prohry smutný a naštvaný, ale musí se vidět, že to je sport a každá série musí jednou skončit. To, co se nám povedlo, tak si myslím, že jde opravdu o výjimečný výsledek," řekl Berdych. "Na to můžeme být hrdí my i fanoušci a celá země. Dneska skončila jízda, která neměla obdoby a dlouho se asi taková konat nebude. Zklamání tady je, ale můžeme být hrdí," řekl Štěpánek, který si kvůli bolesti zad nemohl po čtyřhře ani sednout.

Tenisté Francie slaví postup do finálePředevším dvojice Berdych a Štěpánek stojí za úspěchy týmu. "Chceme toho dosáhnout co nejvíc, předvést co nejlepší výsledky a ty jsme myslím ukázali dost dobré na to, v jakém složení, rozpoložení a jak jsme to zvládali. Myslím, že na to můžeme být právem hrdí," řekl Berdych. Vedle dvou výher a finále hráli Češi od roku 2007, kdy se v týmu poprvé sešli Berdych a Štěpánek, v DC ještě dvakrát semifinále.

Nedělní dvouhry se budou hrát jen na dva vítězné sety a dají výsledku konečnou podobu. Je pravděpodobné, že místo Berdycha nastoupí Jiří Veselý a pak Lukáš Rosol.

Francie, která touží po titulu v soutěži poprvé po 13 letech, v listopadovém finále přivítá zřejmě silné Švýcarsko s Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou. To však dnes nedokázalo získat postupový bod proti Italům a o finále bude muset bojovat ještě v neděli.

- SEMIFINÁLE DAVIS CUPU 2014 -
(Francie - Paříž, antuka)
páteční a sobotní výsledky (12. 09. 2014)
Francie - Česko 3-0 ... po sobotní čtyřhře
pátek 12. září:
Gasquet - Berdych 6-3 6-2 6-3 ... 1-0
Tsonga - Rosol 6-2 6-2 6-3 ... 2-0
sobota 13. září:
Gasquet/Tsonga - Berdych/Štěpánek 6-7(4) 6-4 7-6(5) 6-1 ... 3-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

152
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
nerozpísali by ste ranking ženskeho debla? že čo musia ostatne dvojice (Ekaterin/Elena, Sania/Black..) vyhrať aby dobehli Errani/Vinci ?
Reagovat
spaniel
Posledni mesic mam pocit, ze ziju v Kambodži.
https://m.youtube.com/watch?v=q4ApKcI9xk4
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně neházet flintu do žita a myslet na příští rok! Já věřím, že to ještě dokážeme za asistence Berdycha/Štěpánka. To pomýšlení na euroafrickou zonu nebo co tu kdo psal, to nechápu. Kdyby dnes byl Radek zdráv, tak to urvem a všichni myslíme na finále v Praze. Ale stačil jeden set, který jsme prohráli kvůli Radkově indispozici, na kterou se za měsíc zapomene, a někteří se tady už bojí o světovou skupinu. Vážně, nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek říkal v pozápasovým rozhovoru, že se těší na další úspěchy v Davis Cupu, podle mě to ještě nebalí, ale ukáže čas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že nebalí. Taky proč. Dnešní prohra mrzí, což o to, ale ty kecy o konci jedné éry a euroafrické zoně jsou na hlavu. Nechápu, ti pisálci si asi do držky nevidí, nebo co.

Takže snad to za dva měsíce dokážou Roger se Stanem.
Reagovat
smazaný uživatel
sice tam ještě nejsou, ale už vidim ty kecy nepřejících individuí, jak to Roger vyhrál na starý kolena a jak ho Davis Cup nezajímal, já třeba proti Francouzům nic nemám, mají výbornej tým a jsou mi docela sympatičtí, jenže taková šance Švýcarů se nezahazuje, protože příští rok se to už nejspíš nezopakuje, takže zítra to Fed musí dokonat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. Je to jedinečná šance a určitě se bude hrát v Bercy na koberci, tam to Rogovi sedí. Snad to už nepustí, když ti naši dopadli takhle.
Reagovat
spaniel
DC neni individuální soutěž. Je to spis uspech pro zemi, neco jako olympiada. Kdyby to nezískal, tak by to nic neměnilo, i kdyz mu to samozrejme přeji, ale nebude to vubec lehké.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to řekl, na úspěchy Jirky a spol v další generaci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jsem chtěl finále u nás proti Švýcarům.
Velké zklamání :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zlaté roky v DC končí ale zlaté roky v FC začínají
Reagovat
fera
Zdá se, že ano, vypadá to, že holkám se nyní dost daří, jen aby se Petra vyvarovala, těch náhlých výpadků, co jí poslední dobou také provázejí
Reagovat
smazaný uživatel
ale Petra poslední roky ve Fed cupu žádné výpadky nemá. Ve FC hraje Petra moc dobře a jen težko prohraje.
Reagovat
fera
to nebylo myšleno na FC, ale obecně
Reagovat
PetaM
Obecně je to tak nějak i jedno ... Když jde o FC, zahraje jako hráčka Top 5, i kdyby v ní nebyla ... :)
Reagovat
martinek37
Komu budete fandit ve finále Francie - Švýcarsko(asi)?
Já bych to přál oběma, ale trochu víc asi Fedexovi se Stanem. :)
Reagovat
Jan
Škoda, ale i tak byl ten debl pěkný. Když se kluci občas zvedli, Francouzům hned bylo úzko a dělali chyby. Kdyby byli oba ve formě a fyzickém stavu jak před 3 - 4 lety, věřím tomu, že by je dokázali dát, když tenkrát Štěpánek dokázal hrát krásné pětisetové zápasy a vyhrávat je. Jedna éra se pomalu (nebo rychle) chýlí ke konci. Počítám, že Tomáš dá přednost honbě za GS titulem i když už na to po letošní sezóně nevypadá, Radkovo tělo už nevydrží hrát celý zápas a po těch dvou je pěkná díra. Možná nám Tomáš pomůže v 1. kole DC příští rok, ať nespadneme do baráže, ale dá se čekat, že to pak pustí. Je to i ospravedlnitelné, když nemá odpovídajícího parťáka. Stejně to dělá i Djokovič, celkem pochopitelné. i když v té baráži jim mohl pomoct, záleží jak moc je zrasovaný po US Open. Kdyby Tomáš i Radek už příští rok nenastoupili vůbec, tak to vidím na prudký sešup do II světové skupiny nebo časem možná i níž. Natěšili jsme se za poslední roky, teď bude půst. Loni jsem se fotil u DC poháru, fotka nevyšla, už asi šanci mít nebudu :( Kdyby se jim povedlo ten debl vyhrát, pokud by Radkovi neselhalo zdraví, kdoví jak by hrál zítra Tomáš s Monfilsem, jestli by se zvedl, jak už se trochu rozehrál, mohlo se to zdramatizovat do 5. zápasu. A ten rozhodčí, co nám 2x ukradl důležitý fiftýn taky pěkně ovlivnil zápas. Fuj.
Reagovat
fera
Sice smutně, ale klobouk dolu za celé ty poslední tři roky...
Škoda toho včerejška, dnes už s tím kluci, s Tomášovou "antukovou formou" a Radkovým zdravím, moc udělat nemohli..
Přes to se s tím porvali do konce... Oběma fakt upřímně díky!!!
Jen mě trochu teď děsí ta nejistota, "Co bude dál?" :((
Reagovat
smazaný uživatel
co by, počkáme 30 let na další :-)
Reagovat
fera
...no právě, při téhle myšlence mě trochu mrazí :(((
Reagovat
smazaný uživatel
ale ty 3 roky stály za to, ne?
Reagovat
fera
no jasně, že stály... ještě navíc to končí v takovém deštivém depkovém víkendu, teda aspoň v Brně, je to smutný se vším všudy, ale vše jde dál... "show must go on"
Reagovat
Jan
Myslím, že všech 7 let stálo za to. Počínaje vítězstvím v baráži nad Švýcarskem v roce 2007 proti Federerovi a Wawrinkovi v Praze. Vždyť tam bylo i finále 2009 ve španělsku a další skvělé věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka a Adam bude do DC dobrá dvojka, to se nebojím.. Adama znám osobně, a Jirku taky znám z Prostějova dobře :) Ale na to, abychom hráli SF každý rok, to bude chtít počkat tak 2-3 roky :-)
Reagovat
Fandina
Já Adamovi také dost fandím. Líbí se mi jeho přístup i celkem chytrý styl. Letos jsem ho sledovala několik dní v Prostějově na challengeru. A Jirka je také dobrý. Ale stejně by to chtělo ještě někoho do party. Ale když budou tihle dva vpředu na žebříčku, tak by to třeba mohlo také stačit viz dvojka Berďa Štěpec.
Reagovat
smazaný uživatel
Horší bude, když se zraní ten či onen..
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno hrálo ve prospěch Francouzům, ale i tak se na ten debl hezky koukalo, kluci to určitě taky berou v klidu. Za zásluhy si zaslouží uznání a nějakou tu cenu, ale zatím nevidím, kdo by to mohl převzít za ně. Zajímavé, že předloni jsem se fotila u Davis Cupu a Fed Cupu pěkně pohromadě, letos jen s Davis Cupem, takže příští rok to bude doufám s Fed Cupem :)) A co se týče Švýcarů, kdyby dnes nastoupil Federer, možná už mohli taky slavit postup do finále, doufám, že nenastoupil, aby pošetřil síly na zítra a ne kvůli zdravotním potížím, hrozně jim to přeju, aby to vyhráli díky těm dvěma, i když Francouzi mají nabušenej tým a velkej výběr.
Reagovat
Fandina
ale jinak díky moc, za ty předešlé výhry, ty zase stáli za to. Díky moc.
Reagovat
Fanda67
Tak ty vcerejsi sny skončily už dnes... Věřím ze byt Radek fit tak je dnes dali ...
Reagovat
Fandina
také se mi zdálo, že by je dali, kdyby byl Radek fit. Škoda. Sny mohly pokračovat minimálně do zítra ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte prosím, s kým budeme hrát příští první kolo? Jestli je to teda vlbec známý.. Jsem teď trochu mimo :-D :)
Reagovat
PetaM
Ještě se nelosovalo :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy bude, nevíš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím to jistě, ale snad až po odehránem finále se bude losovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se těžko mohlo losovat, když ještě není dohraná baráž :-)
Reagovat
SwissMaestro
Myslím, že skončila Radkova éra v DC ve dvouhrách, ale čtyřhry by mohl tak 2-3 roky hrát nadále :)
Reagovat
Mayo
Francúzsko easy do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovensko easy do pralesa...
Reagovat
Mayo
Tak mne to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel.. Ale velký respekt našim, jak dokázali bojovat, i přesto, že prohrávali ve třetím setu téměř 4-0 a nakonec prohráli o jeden míček v tajbrejku.. Smekám i před Radkem, že neskrečoval, i přes velkou bolest bojoval.. Naše parta se bohužel chýlí nejspíš ke konci.. Radek už má 36, navíc další davis Cup bude až příští rok.. Tomáš už se bude určitě chtít soustředit na svou kariéru, a na svůj vytoužený GS.. Má před sebou možná poslední rok, a tak není divu, když nás podrží třeba jen v prvním kole.. A to taky nemusí, to je jasný.. Bohužel.. I Jaroslav Navrátil má svůj věk, a v roli DC kapitána je dlouho, tak neni divu, že už taky brzo opustí lavičku, převezme jí někdo jiný.. Děkuji ale celému DC týmu, za tolik radosti, co jste mi za 3 roky dělali.. Vlastně jsem se začal zajímat o tenis, když náš tým hrál v Ostravě s Itálii v roce 2012.. Děkuji, borci!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych a Štěpánek jsou nezapomenutelní, třeba se Berdych přemůže a příští rok pojede na jedno DC utkání ale Radek už má svá léta možná to byl Radkovo poslední zápas v DC. Kluci děkujem udělali ste toho strašně moc
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci, děkuju. Nikdy nezapomenu na zápas Radka s Almagrem v O2, byl to zážitek na celý život.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa a Štěpec už toho pro DC udělali víc jak dost. Jedna éra je u konce.

Klidně ať vypadnem ze skupiny, ale ať hrají už ti mladší. Veselka, Pavlásek a pak někdo k nim, kdo bude chtít.

Berďo, Radku, díky :-) Byly to pěkný léta.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to smutný a je fakt, že tahle parta už se sejít nemusí a za rok třeba budeme rádi, že se udržíme ve světové skupině. KLUCI, DÍKY!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel po dlouhé době Česko v DC prohrálo. Alepson že holky postoupili do finále FC takže máme komu fandit
Reagovat
smazaný uživatel
Ta šafářová má fakt smůlu na los. Keys hned v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi dnes niečo bolo že nehral 4-hru?
Reagovat
Alois_Mlok
Bohužel, rozvodové řízení s Mirkou.
Reagovat
smazaný uživatel
COOO?
Reagovat
klarat
.-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Egoistovi nebylo nic, snad jen jen to, ze je gentleman (vychcanek) a tak prenechal misto kolegovi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
..aby se nahodou nenadrel ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Myslis, ze uz to odkoukal od Rafika jo?
Reagovat
smazaný uživatel
ty abys náhodou nezapomněl sypat sračky, když se někdo náhodou zmíní o Federerovi viď, jsi daleko otravnější než nějaká Fandina!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sračky tady predevsim sype Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
na něj to taky bylo mířeno ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem, že to plati na Rogera...tak se omlouvám:-)
Reagovat
smazaný uživatel
J to škoda, kdyby byl zdraví, tak by řádil jako v 1. setu a se vzetupem formy Berdycha by už asi byl konec zápasu
Reagovat
smazaný uživatel
Bych ho shodil z toho empiru. Kdyby to uznal jak měl tak to mohlo být jinak
Reagovat
Jan
Přesně. Vzpomínám před pár lety Slováci hráli DC v Anglii, hrál se singl, míč Britů šel sice na lajnu, ale už asi v deblovém koridoru a rozhodčí kýval, že je to OK. Nadržují jak to jde.
Reagovat
pockerface
ouvej,ouvej to nevypadá dobře.Vzít Francouzům 2 sety bude těžké,sice ne nemožné,ale nevidím to moc reálně.Kdyby urvali tenhle set,tak bych věřil ve výhru.Škoda toho 2.setu,kdyby využili jeden ze 7 brejbolů,tak věřím,že už by byl konec.No a jestli Radek vydrží případný 2 sety?? moc tomu nedávám.
Reagovat
pockerface
tak Roger zítra bude muset za bojovat o třetí rozhodující bod.Kdyby nedej bože to nevyšlo,tak snad nebude Wawrinka po dnešku utavený a Švýcaři to snad neprojedou.Držím palce,aby to zítra dotáhli do zdárného konce.Alespoň ty Švýcaři ve finále,když nám to "asi" nevyjde.Ale ještě pořád není konec,ještě není odehraný poslední míček,tak stále ještě budu věřit,doufat v náš dobrý konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by asi mohl tenhle zápas trvat 7 hodin, když se na USO hraje i v 5. setu tie-break?
Reagovat
smazaný uživatel
no ale hraje se Davic cup :D
Reagovat
freeteepek
Ten komentátor je trouba. PRoč říká, když jde Tomáš na servis, že mu to jde a že by mohl přidat 2 přímé body? Proč pak to samé neřekne před Tsongovým podáním? A proč říká, že naši si v tomto setu dokázali, že mohou zápas otočit, když ho nakonec nevyhráli? Naši jsou teď pořádně dole a tenis je především o psychice....
Reagovat
smazaný uživatel
to taky nechápu, proč to komentátoři říkaj, protože POKAŽDÉ se stane pravej opak.
Reagovat
pockerface
protože Svačina tyhle řeči mívá a většinou mám zvuk vypnutý.Mám pocit,že těma řečma všechno zakřikne.Když hrajou dobře,tak nechválí a když se jim moc nedaří,tak vyzdvihuje naší hru.Někdy mi přijde,že Marek Svačina kouká na jiný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, sorry :D No... já jsem to nedomyslela :D Stane se. Omlouvám se.
Reagovat
pockerface
tak Švýcaři to mají dneska taky nahnutý.Sice ještě není konec,ale oni to snad projedou v 5.setech.Tak to zítra taky budou mít nervy,aby uhráli ještě jeden bodík.
Reagovat
smazaný uživatel
čárový rozhodčí, co udělal i tu hrubku v 1. setu a pomohl Francouzům k brejku. Teď jim zas pomohl od brejkbolu.
Reagovat
Jan
Jo pěkně hnusně nadržuje Francouzům. Mohlo se to vyvíjet úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco netenisového. Chodí ještě Berdych s Ester? Jsem ji nějak dlouho neviděla.
Reagovat
safi1313
Ne, jde do Siniakový :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ji s ním někde nedávno viděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Na USO byla v hledišti na jeho zápase!! Nebo alespoň jsem viděl fotku! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bez servisu a Berdych se servisem. Dva různí hráči.
Reagovat
Fanda67
Hlavně aby mu to vydrželo :)
Reagovat
safi1313
Každopádně to je teď o něčem jiným hnedka
Reagovat
Fanda67
Tak mu to dlouho nevydrželo :(
Reagovat
freeteepek
Teď jsem se začal koukat. A asi mi to dlouho nevydrží. Hrajou trapně...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to bída. Bohužel nefunguje vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
a šli hrát radši vodní pólo :)
Reagovat
pepin
Nemohl by někdo zavolat Navrátilovi, aby jim řekl, že také existuje úder "LOB"?
Reagovat
safi1313
v poslednim gamu 2. setu víme proč loby asi nemají efekt :D
Reagovat
pepin
To neznamená, že když se jeden nebo dva nepovedou, že se nemají hrát. Ostatních úderů zazdí daleko více a pořád to tvrdošijně zkouší.
Reagovat
pockerface
ach, to neproměňování brejků,už to mohlo být 4:0,takhle je to 2:3 To je těžké,když nedokáží využít 4 brejkboly a pak Francouzi nabízenou šanci čapnou za pačesy.Škoda no!
Reagovat
safi1313
BB bylo v tomto setu dokonce 7
Reagovat
smazaný uživatel
Co 4 nejmin 6...
Reagovat
Pesek12
bláznivý debl, tenisový Pánbůh ukazuje, že se s ním musí počítat...
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
Denis92
Nepamatam si, kedy som videl hrat Berdycha horsie ako posledne dva zapasy.
Reagovat
darek.vrana
Poslední tři. S Čiličem první dva sety byla stejná hrůza.
Reagovat
safi1313
Tomáš na hřišti bez debat nejslabší v prvním setu, ale Štěpec-to je nádhera... Vypadá to že i Berďu trochu hecuje a jeho výkon se lepší... pokud dnes vyhrajem tak doufám že Tom to zejtra hecne proti Tsongovi = 2:2 a Štěpec víme jak 5.zápasy hraje :-)...Naděje tu je...
Reagovat
steve79
Proc nehraje FEDERER?
Reagovat
Denis92
oddychuje
Reagovat
smazaný uživatel
Je podelanej :-D
Reagovat
darek.vrana
DC mu prý nic neříká.
Reagovat
smazaný uživatel
Prej jen kdyz je misa na dosah, tak se citi jako vlastenec :DD
Reagovat
steve79
To se toho člověk tady dozví
Reagovat
darek.vrana
Taky si myslím, že až vyhrajou, bude říkat, že pro něj vždy bylo ctí reprezentovat a jak moc to pro něj znamená.
Reagovat
Lina
S kým měl dříve reprezentovat?
Reagovat
darek.vrana
To je jedno, ne? Jde o to, že říkal, že ho DC moc nebere. A jinak Wawrinka už je skoro 9 let v padesátce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby nemel Stan letos takovou fazonu, tak je prece gentleman a jako obvykle prenecha misto mladsim :-D
Reagovat
Lina
Když vypadli v baráži s náma, tak asi partnera na vítězství moc neměl. Je podle mě logické, že nyní, když je Wawrinka ve formě se jde pokusit vyhrát trofej, kterou nemá.
Reagovat
Roger_Federer
Francz vlastne ze?..tvoje schopnosti a vedomosti o tenise jsou jako kdyz se cvicena opice nauci tleskat..;)
Reagovat
smazaný uživatel
no na ty tvoje vědomosti, co se pravopisu týče, nemám kdybych se na hlavu stavěl :-DDD
Reagovat
Lina
Barney a Roger, tuším láska největší. Co se škádlívá, to se rádo má. :D
Reagovat
Roger_Federer
nebyly tvoji rodice nahodou sourozenci?Lecos by to vysvetlovalo, otrapo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty budes nejspis potrat slepyho kone, lecos by to vysvetlovalo, lulku ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Uz bys mel jit na veceri, pak te matinka okoupka, oblece do pizamka,precte pohadku s chlapecek pujde spinkat..
Reagovat
smazaný uživatel
...pižamka.... dmnce :-DDDD
Reagovat
pockerface
Švýcaři věří,že i kdyby dneska prohláli,tak Stan nebo Roger ten jeden bod někdo z nich zítra urve.Roger taky musí být utahaný z US Open.Ale Swiz to zvládnou a vyhrajou i dneska a finále mají v kapse.
Reagovat
steve79
Já jsem si to myslel kvůli unavě. Musí toho mít plný zuby. Hrál pořád jen finále a nebo semifinále. Teď ještě k tomu časový posun.
Reagovat
smazaný uživatel
Jisteze, chudak malej, od jara bere titul za titulem.. kdyby necitil realnou sanci zvednout misu, na kterou si jeste nikdy nesahnul, tak je unavenej a DC mu nic nerika...:-D
Reagovat
Denis92
Presne tak. A teraz treba znova vytiahnut statistiku odohratych zapasov v DC v porovnani s Nadalom a DJokovicom a vsetci hateri opat zalezu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj jen tam nezapomen poznamenat, kolikrat Nadal nemohl reprezentovat kvuli zraneni, ty elegounsky veminko ;-)
Reagovat
Denis92
a zato moze Roger ? :)
Reagovat
Roger_Federer
zraneni nebo doping?
Reagovat
Denis92
Samozrejme. Dnes to mozu zvladnut aj bez neho a pokial nie, tak to Roger dokonci zajtra vo dvojhre. Za posledny mesiac odohral plny pocet zapasov (az na jeden na USO) na vsetkych turnajoch. V 33rokoch potrebuje aj trochu zregenerovat, takze si dnes doprial oddych.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom zahrál skvěle v závěru, snad ho to nakopne!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepojedeme domů se setovým kanárem :D
Reagovat
slacker
Super, prvni set
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOO MÁME PRVNÍ SET
Reagovat
Fandina
jooooooooooooooooooooooooooooo ještě dva sety!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Teda jestli to hoši otočí z 0:3 na 7:6 :))
Reagovat
gigin
Reagovat
Pesek12
jak se říká míček je kulatý a je sympatické, že naši bojují.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha radši měli nechat sedět na lavičce. Už toho pos... az az
Reagovat
smazaný uživatel
debl to je něco jiného jak singl...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych pokračuje tam, kde včera přestal.
Reagovat
smazaný uživatel
voleje Berdovi dnes moc nejdou, je vidět, že debly hraje jen sporadicky a v singlu se na síť taky moc netlačí...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, radši se věnuj módě. Ta ti jde líp
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad mu to nebude chodit
Reagovat
darek.vrana
Tak hoši, je načase poprvé otočit z 0:2!
Reagovat
smazaný uživatel
Překvápko. Čekal bych Juliena teda. Ale Richard hrál včera výborně, tak proto asi. Každopádně jsme favority a doufám, že to zdramatizujeme. Zítra by pak mohl Berdych porazit Tsongu, ale poslední zápas pořád vidím pro Francii.
Reagovat
Alois_Mlok
Nemyslím si, že jsme favority. Aktuální forma a domácí prostředí hovoří pro Tsongu s Gasquetem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga s Gasquetem ale toho spolu moc nenahráli ne? Pro naše hovoří sehranost a DC bilance.
Reagovat
EllNino
zatim to tak moc nevypadá ...
Reagovat
smazaný uživatel
naši sou sehraní až moc podle dosavadního stavu..
Reagovat
Lina
Ani podle Navrátila nejsme favoriti a zatím se to potvrzuje, ale věřím, že zabojují a Gasqueta s Tsongou nakonec porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je překvapení, čekal jsem ve čtyřhře Bennetaua...No zní to teda dost zajímavě, už se těším, GL naši!
Reagovat
a.magerova
Tak Francouzi to vzali vážně.... doufám, že naši kluci se nezaleknou....
Hodně štěstí !!!
Reagovat
smazaný uživatel
to bude hodně zajímavý a řekla bych hodně drsný :D Severin mě překvapil, že si Rogera šetří, a já se těšila na Federinku :( díky tomu už jim to tam suverén Fogna hnojí, ten by se měl dát na debla, tam vynikne :D
Reagovat
a.magerova
Roger povzbuzuje jak může, takže už je to o mnoho lepší :-)))
Reagovat
a.magerova
Roger pohodička, Fabio pohodička, člověk by ani neřekl, že se hraje klíčový zápas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
já na to koukám chvílema jedním okem, v televizi Roland Garros, na kompu Geneva, spíš kontroluju skóre, ovšem Rogera jsem ještě ani nezahlídla, aspoň že se mi o něm dnes zdálo :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Takovou noční muru bych teda mit nechtěl. .
Reagovat
smazaný uživatel
běž si skočit ruku v ruce s Barneym, pokud nejste jeden a ten samej ;)
Reagovat
a.magerova
A co se Ti pěkného zdálo?
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo teprve podruhý, kdysi se mi zdálo, že jsem ho odchytla pro podpis při nějakým zápase, už nevím kde, ale tam to nevyšlo a on někam zmizel, a dneska se mi zas zdálo, že trénoval u nás ve městě na hlavní třídě ve speciálně postavený "ohrádce" :D bylo to fakt živý, něco mi povídal, podepsal se, vyfotil :) nojo, jenže v listopadu v Praze to nebude naživo :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist