Češi si na soupeře musí počkat, Srbové Švédy v deblu nedorazili

11. 2. 2012, 19:49
Aktuality 2
DAVIS CUP - Čeští tenisté se už těší na čtvrtfinále proti Srbům, ti však ještě postup z 1. kola nepotvrdili. V domácím prostředí vedou nad Švédskem už jen 2-1, neboť hosté díky Brunströmovi a Lindstedtovi uspěli v dramatické čtyřhře.
Robert Lindstedt a Johan Brunström

Kapitán Srbů Bogdan Obradovič nechal odpočívat svou perlu Novaka Djokoviče s vědomím, že by Srbsko mělo proti švédským outsiderům, kterým chybí dlouhodobě nemocný Robin Söderling, uspět i bez něj.

Domácí favorité v pátek díky Tipsarevičovi a Troickému splnili role favoritů proti Prpičovi a Ryderstedtovi a ujali se vedení 2-0.

Jestli Švédové mohli reálně pomýšlet na alespoň dílčí úspěch, pak jedině ve čtyřhře. A také se dočkali. Debloví specialisté Johan Brunström a Robert Lindstedt v dnešní pětisetové bitvě udolali 10-8 v pátém setu Janka Tipsaeviče se Nenadem Zimonjičem a vykřesali jiskřičku naděje do nedělních dvouher.

K postupu do čtvrtfinále mají před nedělními dvouhrami nadále blíž domácí Srbové, kteří stále vedou 2-1 na zápasy. Za šampiony z roku 2010 by měl zítra do prvního zápasu nastoupit devátý hráč světa Janko Tipsarevič proti švédské jedničce Michaelu Ryderstedtovi (348. hráč světa), případný třetí mečbol by měl Viktor Troicki (22.) proti Filipu Prpicovi.

"Klobouk dolů před švédským týmem, ale pořád vedeme. Očekávám, že hned v první dvouhře si zajistíme postup," prohlásil srbský kapitán Bogdan Obradovič.

Pokud Srbové nepřipustí senzaci, poletí v dubnu zřejmě už i s Djokovičem do Česka. To už v Ostravě porazili Italy. Češi hráli se Srbskem už předloni v semifinále a tehdy v Bělehradě neudrželi vedení 2-1 na zápasy. Balkánci pak soutěž poprvé vyhráli.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Srbsko / Nis, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. 02. 2012)

Srbsko - Švédsko 2-1 ... po sobotní čtyřhře

pátek 10. 02. 2012:
Tipsarevič - Prpic 6-3 6-3 6-4 ... (1-0)
Troicki - Ryderstedt 6-4 6-3 5-7 6-3 ... (2-0)

sobota 11. 02. 2012:
Tipsarevič/Zimonjič - Brunström/Lindstedt 6-3 3-6 6-7(4) 7-6(3) 8-10 ... (2-1)

neděle 12. 02. 2012:
Tipsarevič - Ryderstedt
Troicki - Prpič

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
posledný odkaz pre TM: Nechcem už nijaké šance,kľudne mi nechajte ban. Ide mi len o to aby ste ma pochopili! nič viac
Reagovat
smazaný uživatel
to som ja andrej z Tm. janko tipsarevic niesom ja.prepáč janko ak môžeš. mistr mal pravdu cítim sa byť ukrivdeny ale to je jedno.v živote som bol vždy odstavený a tak aspoň cez internet som chcel byť "niekto" zaujímavý. áno ja viem je to úbohé. veľmi má zarazil príspevok od koockra,ale je to jeho názor,mal som pocit že on a milas ma skutočne chápu.Este raz prepáčte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist