Češi v Astaně: Let byl 'vynikající'. Kurt je pomalý, ale výborně připravený (video)

1. 4. 2013, 11:25
Aktuality 5
Dlouhou a náročnou cestu českých daviscupových reprezentantů do Kazachstánu znepříjemnil "komfort" Austrian Airlines. Nyní se už tenisté v Astaně vyrovnávají se čtyřhodinovým posunem a zvykají si na skvěle připravený antukový kurt. Ten prý Kazaši dělali proti Berdychovi, je hodně pomalý a bude to o dlouhých výměnách.
Profily hráčů
Jaroslav Navrátil


© Česká sportovní

Na pomalý antukový kurt už si zvykají čeští tenisté před čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. V Astaně budou obhájci titulu bojovat bez Tomáše Berdycha a po prvním tréninku očekávají dlouhé výměny. 

Kvalita dvorce v Národním tenisovém centru český tým překvapila. "Je opravdu vynikající, jeden z nejlepších, co jsme po příjezdu viděli," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na facebooku českého týmu. "Je rovný, ale hodně pomalý," dodal. 

Kazaši se nejvíce báli Berdycha a právě proti šestému hráči světa pomalou antuku připravovali. Berdych ale kvůli problémům s ramenem hrát nebude. 

"Stavěli to proti Berdychovi, protože měl přijet z amerických betonů, nicméně by to mohlo sedět našim hráčům," věřil Navrátil. "Kurt dobrý, překvapivě, hodně pomalý, ale jak říkal kapitán, dělali to proti Berďovi a zvykneme si," řekl Jan Hájek. 

Po náročném přesunu trénoval první Ivo Minář. "Kurt je pomalý, míče jsou rychlé a budou dlouhé výměny," shrnul podmínky Minář. "A sluníčko nesvítí a vítr nefouká, protože jsme v hale," vtipkoval Hájek, který se chystal na kurt. 

"Bude to o dlouhých výměnách, ale myslím si, že to zvládneme. Hlavně se musíme aklimatizovat, ale do středu bude všechno na sto procent," řekl Hájek, který předloni prohrál při nečekané porážce v duelu s Kazachy v Ostravě obě dvouhry. 

S týmem je v Astaně rovněž hrdina loňského daviscupového finále Radek Štěpánek. Čtvrtým hráčem českého výběru je Lukáš Rosol, který se připojí v úterý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Facebook, Česká sportovní

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
na pomalejch kurtech by se trápil a kdoví jestli by ty dva body vůbec udělal. Podmínky asi nebudou ideální ani pro Rosola. Našim ostatním by ten kurt naopak moh vyhovovat. Vzpomínám si, že před pár léty v Chile byla situace obdobná a Hájek s Minářem tenkrát nedali Chilanům nejmenší šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
´´let byl skvělej, ani jsme si nenatáhli nohy´´ :)
Reagovat
carolyn
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152721257450523&set=a.261008190522.317709.253559905522&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, jak by tam teprv byl namačkanej Tomáš:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ten by se tam asi nevešel :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist