Češkám se v Miami nedaří. Brenda Fruhvirtová a potřetí v řadě i Siniaková na Floridě vzdaly

21. 3., 17:56
Aktuality 52
WTA MIAMI - Po stále nedohraném druhém kole zůstává na turnaji WTA 1000 v Miami ve hře poslední ze sedmi Češek. Ve čtvrtek je zastavily nasazené soupeřky i zdravotní potíže. Brenda Fruhvirtová (16) nedotáhla skvěle rozehraný úvodní set proti světové třicítce Katie Boulterové (27) a za stavu 6:7, 0:1 se rozhodla utkání skrečovat. Podobně skončila také Kateřina Siniaková (27), která dokonce vedla nad světovou sedmičkou Qinwen Zheng (21) 1:0 na sety, ale nakonec na Floridě třetí rok po sobě rozehraný zápas vzdala.
Brenda Fruhvirtová nezvládla náročné podmínky v Miami (© Profimedia)

Boulterová – B. Fruhvirtová 7:6, 1:0 / skreč

Brenda Fruhvirtová měla potíže s náročnými podmínkami v Miami už v úvodním zápase s Maríou Lourdes Carléovou, nicméně v něm nakonec bez větších problémů potvrdila roli favoritky. Nevolnost se vak dostavila i v dalším utkání s favorizovanou světovou třicítkou Katie Boulterovou.

Teprve 16letá Češka byla v úvodu silnější v klíčových momentech a i díky dvěma brejkům a odvrácení pěti ze šesti brejkbolových hrozeb šla za stavu 5:4 podávat na zisk sady. Předtím se však nechala ošetřovat a ledovat a po několikaminutové pauze prohrála osm bodů v řadě. Přesto si vynutila tie-break a byla v něm dva míčky od vedení setu.

Po prohrané zkrácené hře se vydala na toaletu, ale ani delší přestávka jí nepomohla. Fruhvirtová byla nadále limitována hlavně v pohybu a po ztrátě úvodního gamu a zároveň servisu se rozhodla po bleskové konzultaci s fyzioterapeutkou v utkání nepokračovat kvůli vyčerpání z horka.

Fruhvirtová v posledních dvou letech zazářila 15 triumfy na okruhu ITF, letos odehrála zatím jen tři turnaje a všechny absolvovala na nejvyšší tour. V Aucklandu se z kvalifikace poprvé v kariéře dostala do druhého kola na této úrovni a stejný výsledek zopakovala na grandslamovém Australian Open, čímž si zajistila debut v elitní stovce pořadí.

Jednu výhru si připsala i v Miami, kde stejně jako loni startovala na divokou kartu a po porážce s Boulterovou si zhoršila bilanci s hráčkami TOP 50 žebříčku na 1:6. Hned na začátku dubna slaví 17. narozeniny, po nichž se jí obnoví turnajový limit. Předtím je přihlášená na antukovou padesátku v Sao Paulu, jež je na programu v příštím týdnu.

Boulterová figurovala loni touto dobou mimo TOP 150 hodnocení, ovšem už několik měsíců hraje v životní formě. Loni v červnu získala na domácím pažitu v Nottinghamu svůj první titul z podniků WTA a další přidala před pár týdny na pětistovce v San Diegu. O své první osmifinále na akcích WTA 1000 bude usilovat proti Beatriz Haddadové Maiaové.

Qinwen Zheng – Siniaková 4:6, 6:3, 1:0 / skreč

Kateřina Siniaková v Miami na sedmém z devíti letošních turnajů vyhrála úvodní zápas, ve druhém kole ale už pošesté ztroskotala. Po výhře nad Rumunkou Anou Bogdanovou skončila na raketě světové sedmičky Qinwen Zheng, které se povedla odveta za loňský Wimbledon.

Sedmadvacetiletá Češka přitom získala proti finalistce letošního Australian Open první set, pak však prohrála čtyři hry v řadě, po druhé sadě si vyžádala medical timeout a odešla do šaten. Zkusila ještě odehrát jeden game, za stavu 6:4, 3:6 a 0:1 ale kvůli problémům s pravým stehnem vzdala.

Rozehraný zápas na okruhu WTA skrečovala posedmé v kariéře, z toho třetí rok po sobě právě v Miami. Loni ji trápilo zranění pravého zápěstí, předloni měla potíže v oblasti žeber a pokaždé pak přišla o téměř celé antukové jaro.. Před rokem se na kurty vrátila až po více než dvou měsících. Nyní na Floridě zatím zůstává přihlášená do čtyřhry, ve které s Australankou Storm Hunterovou plní roli nasazených trojek.

Poslední nadějí je Nosková

Hned na začátku turnaje je tak hry šest ze sedmi českých tenistek. Barbora Krejčíková odstoupila kvůli nemoci ještě před svým úvodním vystoupením, ve středu nezvládly úvodní kolo Karolína Plíšková, Marie Bouzková ani Linda Fruhvirtová. Poslední českou nadějí zůstala nasazená Linda Nosková, která měla na úvod volno a až v pátek se střetne s kvalifikantkou Marií Timofejevovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

52
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Já vám teda nevím, je to takový sběh událostí nebo je potřeba hledat chybu v přípravě? Ten počet našich na marodce během krátké doby je vážně alarmující.
Betony nic moc, spíš teda nic než moc...
Hlavně ať už se z té marodky postupně vracejí!
Reagovat
Blondie
Spíše ten souběh... :)
Reagovat
Otmar
Taky bych se přiklonil k tomu souběhu událostí, nicméně hlavní problém jsou podle mě ty návraty. Říkáme si "fajn, je zdravá, teď to rozjede". A ono to mnohdy nejde dle přání, nastává mrzení. Trpělivost, pochopení...mnohdy těžko hledat. Upřímně říkám, že si neumím představit návrat Mušky... pět měsíců zazděných klasickou rehabilitací, operace, po měsíci sádra dolu..dalších x měsíců rehabilitace...a to ještě nevíme, zdá se operace povedla. Můžeme držet palce, být optimisty...ale to je tak vše. Tak snad dneska Linda N. udrží náladu, budu věřit!
Reagovat
Petr_Fisk
Jsou tam dvě věci.
Jednak po takovéhle operaci musí jen opatrně přidávat zátěž a letos by raději už neměla moc hrát.
A ta druhá je ještě vážnější. Zřejmě má genetické dispozice k častým poškozením vazů, příští rok jí bude 28 a nedá se čekat, že se to zlepší.
Podobný problém měl třeba Nedorost.
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/hokej-extraliga-vaclav-nedorost-rozhovor-zraneni-konec-kariery.A190716_130214_hokej_cig
Reagovat
Otmar
Není nic, s čím bych nesouhlasil.
Reagovat
Blondie
Nezapomeň, že Markéta se vracela po dlouhé pauze a zvedla the Talíř! :-)
Reagovat
Otmar
Pravda, nicméně moc takových událostí asi nenastalo, pokud vůbec.
Reagovat
EllNino
vždyť se nepřipravují společně, tak jak by se to mohlo ovlivnit ... neřeknu u reprezentace, ale takhle je to nesmysl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je mi jasný. Přesto se ani tahle varianta nedá vyloučit, nicméně souběh je pravděpodobnější.
Reagovat
zfloyd
tak už , že to vyhraje poslední naděje Linda Nosková
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta už snad na marodce byla, takže jí nezbývá než to tam odmakat za ostatní.
Reagovat
Serpens
Nejspíš to vyhraje Gauffová - černošský somatotyp obvykle odolává drsným podmínkám v Miami a zbytek hráček postupně odpadne.
Reagovat
Kandinsky1
Asi jo, vždyť je to tam jak v džungli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle je spíš individuální a taky o přípravě.
V Africe se říkávalo: V poledne vylézají ven jen lvi a běloši. (S těma lvama bych si nebyl tak jistej ).
Prostě černoši obecně vedro moc nemusí a podívej se třeba na zápasy Monfilse, ten je ve vedru úplná troska a není jediný...
Reagovat
Sinuhet1
https://sport.aktualne.cz/co-se-to-v-miami-deje-tezky-vzduch-drti-tenisty-lekari-spech/r~7a2a94c2e7a911eeb589ac1f6b220ee8/
Reagovat
makro99
jj, super těžký podmínky; a nejvíc dopadají na "ohrožený" skupiny - juniořijuniorky, pro než ten dospělej tenis je enormní fyzická zátěž sama o sobě... návraty po zranění, mateřských, dopingových kauzách...
Reagovat
Mony
Katka má špičkový tenis. Takhle jsem ji dlouho neviděl a bylo by škoda s tímhle skončit. Cinanka ale také roste v elitní špičku a jestli se nezasekne.. tak už jen hodně stesti
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, do zranění to byl skvělý zápas s vysokou úrovní. Velká škoda, že se nedohrál.
Reagovat
tommr
A je to v háji. Katka má něco s tříslama a je docela možný že bude muset dobře rozehranej zápas skrečovat stejně jako Brenda ...
Reagovat
Mony
Asi jo. Ani držák Katka se tomu nevyhne.
Reagovat
frenkie57
Má očividně omezený pohyb, takže je to klidně možné.
Reagovat
Kandinsky1
K dokonalosti chybí už jen to, aby Linda N uklouzla na banánu a zvrtla si kontík.
Reagovat
frenkie57
Reagovat
Mony
Banán má myslím patentována Bouchard, ne?
Reagovat
Kandinsky1
Ta uklouzla ve sprchách, ne ?
Reagovat
bIbec
jj, protože tam uklizečka neuklidila banán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já myslel, že tam bylo překvapivě mokro a kluzko, jen tam nebyl nápis Slippery when wet!
Reagovat
Mony
V koupelně a ve sprše mokro!?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Právě a Evženu to překvapilo. Jestli tam byla šlupka, o tom jsem neslyšel a celkem o tom pochybuju.
Reagovat
frenkie57
Katka zatím drží s Číňankou krok, teď jí dokonce brejkla a jde potvrzovat. 3:2.
Reagovat
frenkie57
Tak sice brejk nepotvrdila, ale hned si vytvořila další šanci. Katka hraje velice slušně, je to plně vyrovnané utkání.
Reagovat
tommr
jj Katka hraje docela dobře a kupodivu zvládla i dopodávat první set ...
Reagovat
frenkie57
Trochu jsem trnul, ale dobře to dopadlo. Když si udrží tuhle úroveň i ve druhém setu, nemusí být bez šance.
Reagovat
tommr
to by ale nebyla Katka jak jí známe. Místo toho aby jí výhra prvního setu uklidnila tak začne blbnout a její hra jde do kopru ...
Reagovat
frenkie57
No, ona do toho Čeng docela šlápla a začala katku hodně tlačit. I tak ale tam šance ve třetím gemu byly. škoda. tenhle set už asi nezachrání.
Reagovat
tommr
jj bude se rozhodovat ve třetím setu ...
Reagovat
frenkie57
Zdá se, že má Katka problém s tříslem, což tedy není vůbec dobré.
Reagovat
tommr
další na marodku ...
Reagovat
frenkie57
Jak se ty naše holky skoro všechny dokázaly za pár týdnů zrakvit, to je k nevíře. lazaret hadr.
Reagovat
Sinuhet1
Wozniacky - Kalinina paradni tenis Kalinina vyhrala
Reagovat
Titan
Zatím tenisová sezóna vypadá snad ještě hůř, než biatlonová, která už naštěstí skončila...
Reagovat
jih
Měly ty divoké karty smysl?
Reagovat
tommr
u Brendy určitě ano. Nikdo nemoh tušit že jí postihne nevolnost. Kdyby se jí neudělalo špatně tak mohla dojít daleko ...
Reagovat
GaelM
Dokud zbývá i na Výnas, tak všechny ostatní jsou oproti tomu super smysluplné
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
HAJ
Na Brendě bylo vidět už v předchozím zápase, že není fit. Přeji brzké zotavení.
Jinak české tenistky, to je veliký lazaret. Škoda.
Reagovat
Dobry-den
Snad to není nic vážného.

Uvidíme, kde se dál představí, viděl bych to na WC do Charlestonu, Linda tam má hrát kvaldu, tak předpokládám, že tam pojedou společně.
Nebo zase upřednostní ITF pouťáky? Ještě se z nich neodhlásila.
Reagovat
Kandinsky1
Je to škoda, zdravá by Boulterovou v pohodě porazila.
Že by podcenění aklimatizace ?
Jinak mě tedy facinuje, že Brenda dva měsíce nehrála zápas a stejně je zase otejpovaná
Reagovat
tommr
Tahle prohra hodně mrzí. Brenda byla v prvním setu dlouho lepší a kdyby byla fit tak by zápas určitě vyhrála ...
Doufejme že jde jen o přechodnou nevolnost a není za tím nějaká vážnější nemoc nebo zranění. Nemohu si ale odpustit dvě poznámky. Brendě by se určitě líp hrálo kdyby neměla mírnou nadváhu a vzít si na kurt v takovém stavu černé šaty taky nebyl zrovna nejlepší nápad ...
Dnešní porážka mj. taky znamená že Brenda i nadále zůstává těsně před branami první stovky. Pokud si chce posichrovat účast v MD na FO tak potřebuje do konce dubna ještě někde zabodovat. Na antuce to snad nebude žádnej velkej problém ...
Reagovat
A211
Souhlas měla na začátku navrh, máte pravdu s tou nadváhou ale Linda N a i sestra Linda jsou takové oplácané v prvních 20 hračkách na žebříčku jsou podobné jen co vzpomenu Jabeur/má problém s výkonem/a Ostapenko ostatní jsou podstatně slabší,měli by s tím něco dělat.
Reagovat
Petr_Fisk
V Miami bylo dnes kolem poledne jen cca 25 stupňů a vlhkost max 60.
To nejsou zase tak drsné podmínky. Těžko takhle na dálku poznat, proč jí nebylo dobře, ale v podstatě to stejné už na ní bylo vidět v předchozím zápase.
Spíše ale celková slabost, než zatejpovaná záda.
Reagovat
George_Renel
Bolelo mě se na to fyzické utrpení dívat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist