České tenisty v Bělehradu motivují vzkazy od fanoušků

13. 11. 2013, 09:16
Aktuality 0
Povzbudivé vzkazy fanoušků motivují české i srbské tenisty před finále Davisova poháru. V bělehradské hale je mají od dnešního dne natištěné na dveřích a vidí je vždy před cestou na kurt.
Vzkazy fanoušků (© Česká sportovní)

Čeští obhájci trofeje si pod nápisem Czech Team - 1980 a 2012 champions mohou přečíst oblíbené slogany "My tu mísu stejně vyhrajem!" nebo "Kdo neskáče, není Čech. Hop, hop, hop!" 

"Všiml jsme si toho, když jsem odcházel po tréninku z šatny, a rád bych s tím souhlasil a mohli jsme si mísu i odsud odvážet, ale čeká nás těžký a dlouhý víkend. Jdeme se o to poprat," řekl sedmý hráč žebříčku ATP Tomáš Berdych. 

Češi mají na dveřích vedle přání "hodně štěstí" a bojovného "hrrr na ně!" i v angličtině povzbudivé: "Ať český lev porazí srbského tygra." "To bylo dobrý, ten se mi líbí, ale všechny vzkazy jsou příjemné, povzbuzující a my se je budeme snažit naplnit," řekl Štěpánek, hrdina loňského finále v Praze proti Španělsku. 

Jiné heslo české tenisty, kterým chybí v Srbsku nemocný kapitán Jaroslav Navrátil, burcuje: "Kluci, ukažte jim, kde je mísa doma!" a v jednom z nejdelších stojí: "Držíme palce celá rodina, tenis sice hraje jen syn, ale koukáme všichni." 

Ke vzkazům pro tenisty vyzvali fanoušky zástupci mezinárodní federace ITF na sociálních sítích. Pár jich vybrali a nalepili je na dveře šaten. "Objevily se tam dnes před tréninkem a bylo to milé překvapení," řekl mluvčí týmu Karel Tejkal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist