Češky hrají v Ostravě s Rumunkami 1-1 na zápasy, bodovaly jedničky Plíšková a Halepová

9. 2. 2019, 13:22
Aktuality 60
FED CUP - České tenistky v Ostravě hrají v prvním kole Fed Cupu proti Rumunsku po úvodních dvouhrách 1-1. Česká jednička Karolína Plíšková si poradila 6-1 6-4 s Mihaelou Buzarnescuovou a zařídila tak Češkám vedení 1-0. Ke druhé dvouhře nastoupila Kateřina Siniaková, jež prohrála Simonu Halepovou 4-6 0-6.
Kar. Plíšková (© Česká sportovní)

Pátá hráčka světa Karolína Plíšková se s Mihaelou Buzarnescuovou utkala zatím dvakrát a oba duely na trávě vyhrála. A dobře vstoupila i do dnešního utkání v Ostravě. Česká tenistka sice měla v první hře problémy s udržením podání, dva brejkboly ale nakonec odvrátila a poté už na kurtu dominovala. Buzarnescuová pak za stavu 0-5 uhrála `čestný game`, zbytek si však Plíšková pohlídala a první dějství získala na svou stranu za 33 minut hry poměrem 6-1.

Druhá sada byla výrazně vyrovnanější. Rumunka s Plíškovou dlouho držela krok, své šance ale znovu nedokázala využít. Česká hráčka naopak za stavu 4-4 prolomila podání své soupeřky a v následující hře utkání bez problému doservírovala  a radovala se tak z vítězství 6-1 6-4, kterým zařídila Českám vedení 1-0 na zápasy.

Statistiky zápasu
Plíšková - Buzarnescuová
6 esa 1
2 dvojchyby 4
68 %
1. podání 'in' 62 %
76 %
úsp. 1. podání 62 %
50 % úsp. 2. podání 38 %
14 winnery 10
14 nevyn. chyby 12
1/13 hra na síti 3/16
3/7 brejkboly 0/3
čas: 1:25

"Myslím si, že ten výsledek úplně neodpovídá tomu, jaký ten zápas byl," řekla v rozhovoru po utkání Plíšková. "V prvním setu jsem byla jasně lepší, ale ona se pak hodně zlepšila a ve druhé sadě mi nedala nic zadarmo, musela jsem si to opravdu uhrát."

"Na začátku zápasu jsem byla mírně nervózní, přestože jsem věděla, že mám za sebou skvělé zápasy a že mám dobře natrénováno. Atmosféra ve Fed Cupu je ale úplně jiná než na turnajích, takže mi chvíli trvalo, než jsem si na to zvykla. Myslím, že na začátku utkání jsme byly obě trošku svázané, naštěstí to pak ale ustoupilo a já to začala vnímat jako výhodu. Publikum bylo skvělé."

Plíškovou čeká zítra utkání se Simonovou Halepovou. "Myslím, že na zápas se Simonou všichni čekají a já se na to moc těším. Věřím, že mohu hrát ještě lépe než dnes. Řekla bych, že to bude dobrý zápas," dodala česká jednička.

Plíšková pokračuje v úspěšném fedcupovém tažení proti rumunským soupeřkám. Před třemi lety v Kluži vyhrála rovněž v prvním kole obě dvouhry a společně s Barborou Strýcovou i čtyřhru. Češky pak dokráčely k jednomu ze svých šesti triumfů za posledních osm let, naposledy vyhrály soutěž loni.

Siniaková prohrála Halepovou
Ke druhé dnešní dvouhře v Ostravě nastoupila Kateřina Siniaková, jež hrála s rumunskou jedničku a aktuální světovou trojku Simonu Halepovou. Hrdinka loňského fedcupového finále Siniaková s nedávnou světovou jedničkou a aktuálně třetí hráčkou světového žebříčku Halepovou odehrála dva třísetové zápasy. Jednou byla úspěšná, jednou prohrála.

Úvodní sada utkání mezi Siniakovou a Halepovou nabídla zajímavou podívanou. Rumunka sice v úvodu dvakrát prolomila podání Siniakové a dostala se do vedení 5-2, Češka ale poté zabojovala, snažila na 4-5, odvrátila i pět setbolů a závěr prvního dějství tak pořádně zdramatizovala. Zkušená Halepová ale nakonec sadu získala na svou stranu 6-4 a ujala se vedení 1-0 na sety.

Ve druhém setu už Halepová Siniakovou k mnoha příležitostem nepustila. Česká tenistka často chybovala a ani jednou si neudržela podání a Rumunka tak utkání suverénně dovedla do vítězného konce, když po hodině a čtvrt zvítězila 6-4 6-0 a srovnala tak stav utkání na 1-1 na zápasy.

"Bohužel to nedopadlo, ale nemyslím si, že bych hrála nějak špatně," komentovala utkání Siniaková. "Její hra se neustále zlepšovala a já jsem bohužel nedokázala udržet úroveň na té nejvyšší úrovni. Je škoda, že jsem v prvním setu neproměnila některé šance, ale nedá se nic dělat."

FED CUP 2019
Česko - Rumunsko 1-1 (Ostrava, tv. povrch / hala)
sobota 9. února:
Kar. Plíšková - Buzarnescuové 6-1 6-4 ... 1-0
Siniaková - Halepová 4-6 0-6 ... 1-1
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

60
Přidat komentář
Fandina
dodatek ... obrovský úsměvfvff
Reagovat
tommr
nepřekvapila a podala výkon v souladu s její letošní tragickou bilancí. Její prohra s Halepkou se samozřejmě dala čekat takže to samo o sobě není žádnej důvod ke znepokojení. Horší to je ovšem s výhledem na další utkání proti rumunský dvojce ... :(
Reagovat
Jan
Jestli by nebalo řešení nasadit proti Buzarnescuové VOndroušovou. Jednou ji porazila. A Siniakovou šetřit na debla. Jestli to Pála udělá, nevím. Skoro pochybuji.
Reagovat
Fandina
Jestli je Maky fit a netrápí jí zdraví, tak by to mohl udělat. Pála má většinou čich na to koho nasadit.
Reagovat
Fandina
Neeeeee, Berďa venku, Katka dtto. Ale Kája potěšila a také ještě jedna moje Caroline.
Reagovat
dadaft
dnešek bez překvapení,,,,,,,,,,,, nikomu není třeba nic vyčítat, zítra přijde čas ukázat něco navíc.
Reagovat
Liska-Brno
Děkuji Ploche Pliškové a Kateřino jdi se zabít .....
Reagovat
blixa
Sám se běž zabít. Zkvalitníš tím genofond ;-)
Reagovat
mahycek
A nyní také Tomík Berdych semif. na Sport 1.
Reagovat
EllNino
v zápasech, kdy je favoritkou, celkem pravidelně vyhrává, to ji zdobí :) Doufám, že přidá ještě něco navíc, a zkusí přehrát i Simonu
Reagovat
Jan
První bod doma, ale dál to bude těžké.
Reagovat
Pavlis
Martina Sáblíková super. Po dobu její jízdy jsem dal před monitor ruce, abych si ze své perspektivy zakryl ty prozrazující mezičasy. Takže jsem měl jen částečný pohled na monitor, ale jela celou dobu osamoceně. Navíc ta Nizozemka z toho byla špatná. Až v cíli jsem zjistil, o kolik se Martině podařilo vyhrát. Fenomenální úspěch!
Reagovat
FulnekUltras
po posledních zdravotních problémech Martiny naprosto fantastické - a znovu se potvrdilo, že ta největší vítězství jsou vyhrazena pouze sportovcům se SRDCEM...
Reagovat
Torn
Proto si nikdy nic nevyhrál a neměl jediný úspěch?:D
Reagovat
Fandina
:DD
Reagovat
FulnekUltras
setrvale povrchní jako většina mimózních žblebtů od lendloidní chátry - nechte si ten váš univerzální "úspěch" vytetovat ještě i na ty vaše keltské prdele, a budete konečně v klidu
Reagovat
Fandina
:DDD ty musíš být hodně zakomplexovaný, když ti stojí za to plodit takové nesmysly, druhá možnost je, že si děláš legraci, ale na to to nevypadá
Reagovat
Fandina
dodatek ... obrovský úsměvfvff
Reagovat
FulnekUltras
odchod z Afghánistánu do Venezuely, ušáčtí poskoci...
Reagovat
Fandina
jj, máš v hlavě totální kraviny, tak si to užij
Reagovat
blixa
Ano, ve Venezuele jsou všichni šťastni, až tak že 3 miliony před tím štěstím utekli k sousedům :D
Reagovat
Pavlis
Jj, loni na tom byla fakt špatně. Letos si to zase perfektně vynahrazuje.
Reagovat
tommr
potvrdila roli tahounky a zajistila nám první bod. První set byla demolice. Druhej set byl už o poznání vyrovnanější, protože Karolíně se dlouho nedařilo prorazit podání soupeřky. Když ztratila potřetí za sebou na returnu nadějný vedení tak už jsem se začal o druhej set trochu obávat, ale Karolína naštěstí na poslední chvíli zabrala a soupeřku konečně brejkla ...
Vedení 1:0 by mělo Katce zajistit potřebnej klid. Nedá se sice čekat, že Halepku porazí, ale mohla by jí aspoň pořádně potrápit a co nejvíc vysílit před zítřejším zápasem týmových jedniček ...
Reagovat
Jan
Vysílit a případně překvapivě porazit :)
Reagovat
dadaft
ano, brejku v pravou chvíli se nic nevyrovná. )))))
Reagovat
dadaft
a je to.
Reagovat
George_Renel
Sáblice je ďáblice :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně!!:))
Je fantastická!!
Reagovat
EllNino
skvělá :)
Reagovat
Jan
Loni měla potíže se zády, nemohla trénovat jak by chtěla a medaile na olympiádě byl zázrak. Teď je opět ve formě.
Reagovat
dadaft
ona dokáže svůj výkon vystupňovat a v závěru neztrácí, jako mnoho jiných sportovců.
stejný typ je třeba Mikaela Shiffrinová, která má bezkonkurenčně nejlepší závěrečné úseky ze všech.
Reagovat
Jan
U té Shiffrinové, neměla od ní na olympiádě Ledecká půjčené lyže, jak vyhrála super G ? Si říkám, že jí musí hodně dělat i lyže, protože je v každém závodě neuvěřitelná. A její tým co jí lyže připravuje a maže.
Reagovat
EllNino
měla lyže, a kterých předtím lyžovala i Shiffrinová, přímo její neměla
Reagovat
dadaft
tak
Reagovat
blixa
Přesněji které její tým testoval a vyřadil.
Reagovat
Jan
https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/1070343-sablikova-pred-utokem-na-zlato-plakala-po-devatenactem-titulu-konejsila-znicenou-souperku.html#hp-sez
Reagovat
mahycek
Fantastická Martina Sáblíková !! Po tom čase 6.46 Visserové,
jsem moc nevěřil. Ale, Martina jela neuvěřitelně. Bravo !!!
Reagovat
Fandina
Holky mají tenhle týden na FED jiné oblečení než měli kluci na DC. Stejná firma, dvě nové podobné kolece, ale hezké obojí.

http://www.tenisovysvet.cz/upload/article/top/960_720/1549461478_f70bdd67077e998daed5e2ec0fd9aaec17657.jpg

http://www.tenisovysvet.cz/upload/article/top/960_720/1549629118_los_ilus.jpg
Reagovat
Frick
No, nemuseli dávat to twin view. Marťa těch 5000m udělala za půlku jednoho gemu :-D

Ale opravdu. Měla se na to ČT vysr... takhle. Každej nemá 50 palcovou TV, aby tam něco viděl.
Reagovat
dadaft
tak ve druhém setu Mikaela přece jen ukazuje, proč ji trenér nasadil.
uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.........
Reagovat
rybicka
Já ji viděla v Praze a moc se mi tam líbila. Navíc je mi i sympatická. Ale naše kočeny samozřejmě řádově víc.
Reagovat
tommr
Buzarnescu se sice ve druhým setu zlepšila, ale nicméně i tak bylo od rumunskýho kapitána nenasazení Niculescu chyba (pokud tedy není zraněná) ...
Reagovat
Jan
Niculescu je 106 v singlovém žebříčku. To by ani Pála nikdy neudělal.
Reagovat
tommr
ve FC na žebříčku nezáleží. Niculescu by Karolíně určitě zatopila víc ...
Reagovat
gigin
Reagovat
com
at se odstehuje do Rumunska :D
Reagovat
EllNino
fandil by komukoli nad s výjimkou USA proti Plíškové
Reagovat
rybicka
Kosmopolita :-)
Reagovat
blixa
Nasraný Ultras, k nezaplacení ! Na všechno ostatní ....
Reagovat
Jan
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se k němu přidali dneska ještě com a kada.tom, tak by to bylo super :-)
Reagovat
com
ale Karolina vyhrala, tak nemam duvod byt nasranej :D ..uz se to muze jen zlepsovat a to vyhrou Siniakove a prohrou Berdulky :D
Reagovat
Torn
Tomáš vyhraje, škarohlíde. :D
Reagovat
com
no po prvnim gamu to zatim nevypada :D
Reagovat
Fandina
Neeee Berďulka neeeeeeee.
Reagovat
Fandina
Kája má hezké oblečení od Fily, to se jí povedlo. Je tam zajímavý červený přechod na triku do sukynka a ta je také hezká. I triko, moc to Káje sluší.

A líbí se mi jak hraje, tak vydržet. I když se mi ten povrch jeví nějak zbytečně pomalý. Ale nejsem odbornice, snad to nevadí. A zatím Kája pěkně.
Reagovat
Fandina
červený přechod na triku z boku do sukynky
Reagovat
dadaft
tak zatím je to ještě větší drť, než jsem čekal (a čekal jsem poměrně jasnou výhru Karolíny).
fakt se divím, že nehraje Niculescu.
Reagovat
EllNino
přesně ... trochu takticky nezvládnuté od kapitána, Mihaela prohrála v posledn době všechno a Niculescu je nebezepčná pro každou tenistku :)
Reagovat
com
zatim sice Karolina na podani nic moc, ale 4:0 se pocita :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist