Češky jsou ve finále Fed Cupu!

17. 4. 2011, 15:55
Aktuality 81
Česká republika si poprvé ve své samostatné historii zahraje ve finále Fed Cupu. V závěrečné čtyřhře o tom v Charleroi rozhodly Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které porazily domácí pár Flipkensová/Wickmayerová dvakrát 6-4. O titul v týmové soutěži si české tenistky zahrají s Ruskami.
Vítězné české deblistky (© fedcup.com)

Semifinálový souboj českých a belgických tenistek byl napínavý až do poslední chvíle přesto, že Češky mohly rozhodnout ještě ve dvouhrách. Petra Kvitová dnes sice zařídila svému týmu vedení 2:1 po výhře nad domácí Yanine Wickmayerovou, poté ale Barbora Záhlavová-Strýcová prohrála s Kirsten Flipkensovou, a rozhodnout tak musela čtyřhra. Do ní krátce po své porážce nastoupila Záhlavová-Strýcová, která po boku Ivety Benešové dovedla český tým do finále slavné soutěže.

"Je to výborné, fantastické, obrovská radost," řekl kapitán Petr Pála v rozhovoru pro Českou televizi po oslavách celého týmu na kurtu. Záhlavové-Strýcové blesklo při mečbolu hlavou, že má tým na dosah finále po 23 letech. "A je to úspěch, ne?" zářila. "Je! Pojďme si to užívat," doplnila Benešová.

Kvitová: Byl to nejtěžší zápas ve Fed Cupu
Úspěšný den českých tenistek odstartovala Petra Kvitová. Ta ze souboje týmových jedniček vyšla vítězně přesto, že s Wickmayerovou prohrála úvodní set a musela zápas s nepříjemnou soupeřkou obracet. To se jí povedlo a Kvitová tak zařídila Češkám dnešní první bod.

"Byl to určitě nejtěžší zápas ve Fed Cupu a jsem ráda, že jsem ho zvládla," řekla po třetí dvouhře Kvitová v rozhovoru pro Českou televizi. "Bylo to stejné jako v Paříži, kde jsem s Yaninou také prohrála první set. Ale nevzdávala jsem to," připomněla Kvitová loňský zápas.

V dnešním úvodním setu držela česká tenistka s Wickmayerovou krok do stavu 3-4, kdy zhruba po půlhodině hry poprvé přišla o servis. Povzbuzená Belgičanka mohla při svém podání set ukončit, Petra Kvitová jí ale čistou hrou rebrejkla a dalšími čtyřmi vítěznými body srovnala na 5-5. Kouzlo okamžiku však dlouho nefungovalo; Wickmayerová si další servis udržela, v následujícím gamu si vypracovala dva setboly a ten druhý proměnila.

Úvod druhého setu Kvitové také nevyšel a domácí tenistka si hned ve druhém gamu vytvořila tři brejkboly. Česká jednička ale odolala, vzápětí sebrala 23. hráčce světa servis a posléze se dostala do vedení 3-1. "Nervozita ze mě spadla během prvního setu, potom už jsem hrála uvolněně," řekla po své výhře Kvitová, která si nedokázala vzpomenout na kritický moment ve druhé hře. "Abych byla upřímná, tak si to vůbec nepamatuju. Možná to bylo i vidět, že jsem hrála jako v transu a šla jsem za vítězstvím," řekla Kvitová.

Rozhodující set už byl jasnou záležitostí světové osmnáctky, která se dalšího brejku dočkala ve třetím gamu. Tehdy se nevzdala, když Wickmayerová vedla při svém podání 40-15, a ujala se vedení 2-1. Při vlastním servisu už poté Kvitová nezaváhala, v sedmé hře naopak ještě jednou soupeřku brejkla a za dvě a čtvrt hodiny zvítězila 5-7 6-4 a 6-2.

Záhlavovou-Strýcovou prohra nepoznamenala
Výhra Kvitové znamenala pro český tým vedení 2:1 na zápasy. Rozhodující bod mohla hned v následující dvouhře zařídit Barbora Záhlavová-Strýcová, ta ale nezopakovala svůj včerejší slušný výkon a s domácí Kirsten Flipkensovou prohrála hladce ve dvou setech.

Záhlavová-Strýcová přitom začala dnešní duel nadějně a po brejku vedla v prvním setu 2-1. Pak ale ztratila sedm her v řadě. Ve druhém setu ještě vyrovnala z 0-2 na 2-2, ale zbraň na pestrou hru 106. hráčky světa nenašla.

Pětadvacetiletá plzeňská rodačka hrála možná až příliš pasivně a nechala si vnutit styl soupeřky, která se snaží rozhodit rytmus hry a střídá údery. Celkem pětkrát si česká tenistka prohrála v utkání podání a zápas ztratila za hodinu a čtvrt.

Porážka 49. hráčky světa byla o to nepříjemnější, že chvíli poté musela nastoupit do čtyřhry, v níž po boku Ivety Benešové bojovala o rozhodující bod s párem Flipkensová/Wickmayerová. Záhlavová-Strýcová se ale nenechala rozhodit a v deblu, své silné disciplíně, vybojovala s Benešovou rozhodující bod.

České tenistky v úvodním setu odvrátily tři brejboly a dlouho si držely vlastní podání. Svěřenkyně kapitána Pály se snažily hrát více deblově než domácí tenistky a tlačily se k síti, na které se dařilo Záhlavové-Strýcové. Čistou hrou vzaly v deváté hře servis Flipkensové a získaly první set.

Belgičanky zvýšily ve druhé sadě agresivitu a slavily úspěch brejkem při podání Záhlavové-Strýcové. Ta ale stále hrála výborně na síti, často úspěšně přebíhala a ztracený servis získaly Češky vzápětí zpět přes servis Wickmayerové.

Rozhodující moment přišel opět při podání Wickmayerové, která se necítila na síti jistě a Češky jí v osmé hře vzaly podruhé servis. Na vítězství šla podávat Benešová, která předloni ztratila z mečbolu s Květou Peschkeovou čtyřhru v semifinále proti USA. Historie se ale tentokrát neopakovala. Hned první mečbol Češky využily a po 23 letech tak postoupily do finále Fed Cupu.

"Přiznám se, že jsem to (prohranou čtyřhru s USA) měla v hlavě, že mi to tam šrotovalo. Ale cítila jsem, že jsme lepší, a vyšlo to," oddechla si Benešová, která se před čtyřhrou snažila svou deblovou partnerku povzbuzovat. "Pocity jsem neměla moc hezký," pronesla Záhlavová-Strýcová. "Ani nevím, co jsem jí řekla, ale tyhle situace známe z turnajů, kdy jedna z nás prohraje dvouhru a jdeme na čtyřhru," řekla Benešová.

Pála: Vyhrát můžeme i v Rusku
O trofej si tým Petra Pály zahraje s Ruskami, které ve druhém semifinále v Moskvě snadno zdolaly oslabené obhájkyně titulu Italky. Favoritkami budou i 5. a 6. listopadu ve finále na domácí půdě. Dá se očekávat, že znovu budou spoléhat na světovou trojku Věru Zvonarevovou. "Rusky jsou strašně silný soupeř a strašně vyrovnaný. Mají hráčky výš na žebříčku, ale já věřím, že určitě můžeme v Rusku vyhrát," konstatoval Pála.

 

Semifinále Fed Cupu Belgie-ČR:

Belgie - Česko 2:3

Wickmayerová - Kvitová 7:5, 4:6, 2:6

Statistiky utkání:
Esa: 2:6
Dvojchyby: 4:3
Vítězné míče: 26:39
Využité brejkboly: 2/9 - 4/5
Nevynucené chyby: 50:48
Celkem získané míče: 89:100
Čas: 2:14 hod

Flipkensová - Záhlavová-Strýcová 6:2, 6:3

Statistiky utkání:
Esa: 1:1
Dvojchyby: 0:1
Vítězné míče: 28:7
Využité brejkboly: 5/9 - 2/8
Nevynucené chyby: 37:27
Celkem získané míče: 61:44
Čas: 1:16 hod.

Wickmayerová/Flipkensová - Benešová/Záhlavová-Strýcová 4:6, 4:6

Statistiky utkání:
Esa: 2:1
Dvojchyby: 1:1
Vítězné míče: 19:24
Využité brejkboly: 1/5 - 3/3
Nevynucené chyby: 35:24
Celkem získané míče: 45:60
Čas: 1:10 hod

 

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice to sem nepatri, ale videl nekdo z vas zaverecnou ctyrhru duelu Slovensko - Srbsko? Ja jsem to v zaverecny setu za stavu 5:2 pro duo Rybarikova/Hantuchova prepnul s tim, ze uz je zrejme hotovo, ale co se nestalo ....?

Apeluji spise na slovenske uzivatlele portalu. Videl to nekdo z vas? Co se potom stalo? Odpadly Slovenky nebo se Srbky zazracne zvedly? Moc me to zajima. Diky moc. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděla jen chvilkami, ale Rybáriková neskutečně kazila, psychika úplně v prd....
Reagovat
smazaný uživatel
V této souvislosti mě napadá, co na o říká kolega Mišo, který si na začátku zápasu liboval, že po boku Hantuchové nastoupila Magda. Co jsem četl na tennisforu, tak Magda prý byla zejm. ve třetím setu tragická a nejlepší na dvorci byla ta 18 letá dívenka, co vypadá tak na 12 let (Aleksandra Krunič).
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu poradny tenisovy maraton se stastnym koncem. Ale bylo to o fous. Zacatek ,kdy Bara byla prvni, ktera delala chyby jsem to moc dobre nevidela, ale po par vinrech se nastesti zvedla. Lucka prisla o kvalifikaci zbytecne,ale v tu chvili to tak asi nebrala. Byla u toho,kdyz holky postoupily a to se taky pocita. Gratulace velika. Petru ceka hned dalsi tezky zapas/ Singl s Jankovic, tak uvidime, jak bude bojovat sama za sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Mateji,to já vím,sleduju každý její zápas,neusí být přece na streamu,víš že Lucku mám rád a vsadili jsme se kdysi...argumenty?...Souhlasím s Tebou,Lucka by byla každopádně lepším řešením než Barča,ale to teď fakt neřešme.Ale Tvoje příspěvky jsou úžasné,rád na ně reaguji,tenisu rozumíš,a já rád diskutuju s lidma jako jsi Ty.Pokud Tě nšco naštve,neber to osobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Barča má momentálně lepší foru než Lucka H.(i když to dnes nepotvrdila).Lucku sleduju velmi podrobně v každém turnaji,hraje tvrdý a agresivní tenis,ale často velmi riskuje a tím kupí spousty nevynucených chyb.Bezesporu je neuvěřitelná bojovnice a nic neodflákne.Já osobně bych ji dnes dal přednost taky.Ale na Pálově místě bych jednal stejně.Možná se to protiřečí,ale už se stalo.Zase klobouk dolů,přijela hned a odřekla kvalifikaci ve Stuttgartu.Mezi náma Lucka Šafářová má zítra nastoupit snad k zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ad: "sleduji každý její zápas" -- no bohužel to bylo už dlouho, co nějaký její zápas byl na streamu, možná se Sam Stosurovou v Brisbane nebo kde to bylo.

Jinak posuzovat, která z nich má lepší formu, je samozřejmě ošemetné, ale já jsem předetřel arguemnty, proč si myslím, že výkony Hradecké v IW a Miami byly lepší, takže by bylo hezké, kdybys místo holého tvrzení nabídl nejaké protiargumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
je to samozrejme vas spor, ale jak to tady ctu (teprve), zda se mi, ze sledujes pouze jednu linii a to tu, ktera pro tebe vyzniva lip. Vytahl jsi i casy, kdy jsi rikal, ze Hradecka ..... atd. Ale take jsi napr. nedoporucoval nominaci Bary do ctyrhry (17:32, 17:44) a v 17:51 jsi dokonce tvrdil, ze volej neni v damskem deblu dulezity. A vsechno se nakonec ukazalo jinak. Neni uz to dohadovani tedy lehce bezpredmetne? Nic ve zlem, jinak si te rada prectu - jsem totiz lina si vsechny ty info vygooglovavat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je pravda, že jsem po tý prohraný dvouhře (a dost katastrofálním výkonu) neměl vůči Báře moc velkou důvěru -- za což se jí omlouvám. :-)

A s tím volejem a ženskou čtyřhrou -- -- bylo to míněno samozřejmě v nadsázce, ale i tak se mi zdá, že v tý ženský čtyřhře je často důležitější solidní podání + return a bomby od základní čáry než volej. :-)

A je taky pravda, že jsem letos zatím viděl jen jeden zápas Benešové se Strýcovou ve čtyřhře, a to na AO, když prohrály a nehrály moc dobře. Dnes působily jako daleko sehranější a kompaktnější pár než tehdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Flipkensová a Tipsarevič
http://www.imagehost.cz/images/xqdtbutq6k2ihcyszht1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ale rekla bych, ze Flipkens ma sirsi ramena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, zřejmě dvojčata. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já vám říkal a vy jste mi nevěřili.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se asi zeptám blbě,počítají se zápasy FC do žebříčku?Vím že se o tom kdysi mluvilo,ale nevím jaká je skutečnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím bohužel ne, ale prý se o tom uvažuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dape,napsal jsi to výstižně,naprosto souhlasím.Mateji k Tobě,vážně nejsem ten hurá vlastenec,jen mě připadá že vše moc rozebíráš až nezdravě.Vím že tenis miluješ jako já,ale někdy je lepší méně než více.Nebudem se navzájem osočovat,jestli se tě to dotklo,tak promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, já úplně nesouhlasim s tím, že zbytečně riskoval s nasazením Strýcové. Posílal jí tam s tím, že to ukončí a co si budeme povídat poslední dobou má právě ona nejlepší výsledky a byla před FC v nejlepší formě z našich hráček + ani včera proti Yanině nehrála špatně. Podle mě to byla nejlepší varianta, protože z té trojice možných pro nasazení do zápasu, byla nejlepší volba Bára. To, že jí ten zápas nevyšel, je věc druhá no.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím nesouhlasit. V IW i Miami měla rozhodně lepší výsledky Hradecká, která v IW porazila Flipkensovou a nasazenou Dulgheru (kt. následně hrála fantasticky v Miami) a skoro vyhrála i zápas se Shuai Peng, kt. má výtečnou formu (podávala na vítězství v zápase a podle očitých svědků byla po většinu utkání lepší hráčkou). V Miami řádně potrápila i pozdější vítězku -- Azarenku, když s ní sehrála dva velmi vyrovnané sety.

Bára v IW v 1. kole porazila Allison Riske (WC), která je dost průměrnou hráčkou a pak Petru Kvitovou, což je spíš svérázná odchylky od běžné výkonnosti těchto hráček než cokoliv jiného. Následně dostala klepec od Ivanovičové. V Miami opět porazila americkou mladou hráčku (WC) a poté dostala brutální klepec od Radwanské -- 1:6, 0:6. V Charlestonu málem prohrála v 1. kole s Hlaváčkovou, v druhém kole se hodně tahala s Rodionovou, která letos má dost mizernou formu (viz teď její dvě prohry ve Fed Cupu s papírově slabšími Ukrajinkami). Dobrý výkon podala s Wozniackou, ale ta hrála dost špatně.

Nicméně výsledky z posledních cca 2 měsíců má Hradecká určitě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda no, že Hradecká hrála dobře a měla výsledky, ale stejně já si myslim, že Strýcová byla pro mě lepší volba než Hradecká. Po zápase už si to samozřejmě myslet nemůžu. Prostě jí Pála věřil a já sem si byl jistej, že potom, co Yanina nezvládla vyhrát, že bude 1:3. Vim, že si tady psal, že to tak jasně nevidíš, takže si měl lepší odhad. Jinak já ještě navíc, potom ve čtyřhře věřil dost belgičankám a tomu, že to naše hráčky prostě nezvládnou a zase jsem neměl pravdu:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u mně bylo rozhodující to, že Hradecká má podle mě hru na to, aby hrála vyrovnané souboje i s hráčkami ze špičky, kdežto Bára, ač je solidní hráčkou, nemá prostě dostatečnou sílu ve svých úderech, plus momentálně mají obě slušnou formu + Hradecká nedávno Flipkensovou porazila + loni hrála ve Fed Cupu s Německem výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nikoho nezajímá co jsi napsal někdy před Kristem,nejvíc mě nas...že po úspěšným zápase ze sebe děláš odborníka co se mělo udělat líp.To se fakt nedá číst,ale to je patrně tvůj boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale začínám mít pocit, že jsi buď poněkud slabomyslnej, anebo takovej ten povrchní hurá-vlastenec, co po vítězství svého týmu vypíná rozum a bezmyšlenkovitě křičí "Kdo neskláče, není Čech" nebo podobný nesmysly. :-)

"Vztahovačnej"? Vždyť jsi mě výslovně zmínil ve svém příspěvku, a to dokonce jako jediného! :-)

Vysvětli mi laskavě, jaké jsou Tvé protiargumenty vůči mému tvrzení: "Nicméně stále trvám na tom, že Pála zbytečně riskoval tím, že Báru dnes postavil do singlu." (příspěvek z 19:45).
Reagovat
smazaný uživatel
Šášo, a tohle bylo na koho?
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jseš neuvěřitelně vztahovačnej,pro mě je úžasný jak se Barča dokázala po výprasku vzpamatovat.Jsme ve finále,tak projev sakra trochu radosti.A mimochodem moc pěkně se na náš pár koukalo-moc pěkný holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Šášo, na tvém počítači není vidět nápis Reagovat? Cechrep se v této úpadkové soutěži dostal do finále? No a? A jak asi "holky" dopadnou na velkých turnajích, kde opravdu o něco jde?

Co se jako koukalo? Nevím, FC mě zajímá jen výjimečně (když hraje Flávinka, Nasťa apod.). Ted jsem sledoval konec těch SK tragédek. 6-2 5-1 :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou samé kdyby....,kdyby Pála postavil do singlu Ivetu,nebo Lucku a ony prohrály,tak si dokážu představit Mateje a spol,jak ho roznesou na kopytech!Jsou to jen bláboly,Pála udělal v daný okamžik rozhodnutí,které považoval za nejlepší.A vy se radujte že máme holky po 23letech ve finále.Skvělá parta se skvělým kapitánem.Holkám gratuluju a děkuju za fantastický zážitek.

Jen jsem nepobral některé hlášky televizního reportéra Svačiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi neuvěřitelnej člověk, zrovna mě si brát do huby. Já tady píšu celý týden, že bych proti Flipkensové postavil Hradeckou, není žádná "pozdní moudrost" po prohraném zápase. Plus dokonce i to, že mě vůbec nepřekvapila prohra Báry, jsem napsal před začátkem zápasu.

A to, že to holky nakonec uhrály, není žádný argument ve prospěch Pálova rozhodnutí postavit proti Flipkensové Báru. Kdyby Petra neustála zápas s Yaninou, tak jsme byli dnes venku.
Reagovat
smazaný uživatel
"dokonce i to, že BY mě vůbec nepřekvapila prohra Báry, jsem napsal před začátkem zápasu."
Reagovat
smazaný uživatel
Přečteš si někdy po sobě ty nečitelný slitky? Ignorante, opravdu si myslíš, že to někdo po tobě bude luštit?
Reagovat
Frick
Chlapi od SF 2009 do SF 2010 5x za sebou někde po tramatáriích, holky od SF 2010 (minimálně) do F 2011 taky... :-(
Reagovat
VlS
Bára byla od 3:3 v 1. setu skvělá, asi mi přestane vadit její chování (ale dneska se v deblu chovala vzorně, nevím jak v singlu, ten jsem neviděl). Na síti a při hře nad hlavou klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Barbora mé obavy (až na trochu rozpačitější začátek) dokonale rozptýlila, zejména na síti byla dnes nejlepší ze všech 4 hráček (zatímco Yanina bezkonkurenčně nejhorší -- tak nějak říkám, že by na tom možná Belgičanky byly líp, kdyby místo ní postavily některou z těch juniorek, které jsou velmi dobré i ve čtyřhře).

Nicméně stále trvám na tom, že Pála zbytečně riskoval tím, že Báru dnes postavil do singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda zranění šafářové, protože ta by Flipkens dala jak nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak právě se dobře doplní,když Iveta hraje agresivně od zadní čáry.Dneska skoro všechny krosové výměny vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
jsme ve finale! jsme ve finale!!!
Reagovat
smazaný uživatel
týpky a týpci hraje se na 2 vítězný sety nebo za stavu 1-1 bude supertiebreak?
Reagovat
smazaný uživatel
Supertiebreak se ve Fed Cupu NEhraje. Dneska třeba Australanky prohrály čtyřhru 6:0, 6:7, 3:6.
Reagovat
smazaný uživatel
A tenhle plácal tady všechny poučuje o tom, že tenisu rozumí nejlíp! Kdo je největší trouba webu?
Reagovat
Frick
Finále doma nebo u Lenina?
Reagovat
darek.vrana
V Charleroi
Reagovat
smazaný uživatel
Hrálo by se v Rusku.
Reagovat
Frick
Jj, předloni to byl jenden fifteen...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč tam Pála neposlal Hradeckou a Strýcovou nešetřil na čtyřhru. Jestli nepostoupí, tak to bude jednoznačná vina kapitána
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Hradecká nedávno Flipkensovou porazila a určitě by to byl těsnější zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
to mě teda zajímá, koho tam pošle. Benešová je jasná, Kvitovou nevím nevím. Její hra na síti určitě není nejlepší
Reagovat
smazaný uživatel
V ženský čtyřhře podle mě volej není až důležitý. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"až tak důležitý". A co se týče volejů, tak Petře jdou paradoxně líp těžké, nízké voleje, než voleje jednodušší. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak přý nastoupí Benešová se Strýcovou. :-((
Reagovat
Matti
zase jsou tyhle dvě spolu super sehrané. Snad ukočírují své hlavičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže obě dvě jsou psychicky dost labilní -- a Yanina s Kirsten budou hodně nakopnutý.
Reagovat
Matti
to jo no. Kdyby nešlo o Fed cup, tak jsou favoritky, ale takhle budou nervozní obě dvě. Přesto naše trochu favorizují a věřím jim.
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, jestli Bára bude schopna hodit tento nevydařený zápas za hlavu a hrát skvěle ve čtyřhře, tak bude zasluhovat maximální obdiv.

Aby byly také nějaké pozitivní zprávy, vypadá to, že Krista Plíšková postoupila do hlavní soutěže ve Fezu. A ve Stuttgartu nás čeká velmi zajímavé první kolo, a sice Kvitová vs. Jelena Jankovičová. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teda když jsem těsně před zápasem říkal, že by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby Bára prohrála, tak jsem netušil, že to bude až tak jasná prohra.

Měla hrát Hradecká a Strýcová se šetřit na případnou čtyřhru. Teď jsem zvědav, kdo v tý čtyřhře nastoupí -- Belgičanky budou hodně na koni, Bára hodně dole. Asi bych zkusil Hradeckou s Benešovou, popř. možná i zkusit Kvitovou.
Reagovat
misoSK
No ako som sledoval Flipkensovu tak belgicky debl bude velmi silny, Flipkensova hrala dnes kavlitnejsie voleje ako Bara, aj servis ma solidny, Yanina je solidna deblistka, asi by som skusil Hradecka/Benesova na 4hru
Reagovat
misoSK
ako Slovak zas velmi kvitujem ze za nase dievcata hra Magda Rybarikova
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Bára prohrává 2:6, 2:5 ... za předpokladu, že to neotočí, jsem fakt zvědavej, jestli Pála postaví Báru do čtyřhry. Já bych to spíše nedoporučoval. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
No,bude dost dole.Asi singla měla hrát Hradecká a Bára by šla na debla s čistou hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
A teď vážně. Nechci malovat čerta na zem, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Flipkensová Báru porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Flipkens je dle mě favoritka zápasu, takže nevím co řešíš
Reagovat
smazaný uživatel
Papírová favoritka určitě není, mj. viz jejich postavení na žebř. WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc kdybys nebyl takovej blbeček, možná by sis pamatoval, že ty sám si zde na foru psal, že tento zápas vidíš 50:50. :-)) Klidně ti najdu to vlákno, kdes to psal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ted si ukázal jaký si amater.... dívat se na žebříčkové postavení umí jen laik. Strýcová nikdy v kariéře nevyhrála důležitý zápas. Nemá na to kvalitu. Flipkens už od pohledu vypadá nekompromisně podoběn ajko Tipsarevič. Takový hráči neprohrávají proti nulám.
Reagovat
misoSK
Tipsarevic je priklad jak hovado, nie je to prave Janko Tipsarevic kto dostal v DC 3:0 od Devvarmana? a to do konca v domacom prostredi, a nie je to prave Janko kto na AO prehral vyhraty zapas s trapiacim sa Verdascom? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A kolik důležitých zápasů v životě vyhrála Kirsten, ty odborníku? :-) Říkám, že je Bára "papírově favoritem", ale sám můj první příspěvek, na kt. jsi reagoval snad dostatečně ukázal, že by mě prohra "papírového favorita" v tomto případě nepřekvapila. A celou dobu jsem říkal, že bych spíš věřil Hradecké než Báře v tomto zápase.

No nic, první set Bára prohrála 2:6, ale snad to otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsareviče zcela jistě mnohem více důležitých zápasů prohrál než vyhrál. :-)) Lopata klasicky mimo.
Reagovat
misoSK
Inac ked porovnam Barin vykon zo vcera, pripadne to co hrala pred tyzdnom s Wozniackou, tak nemozem pochopit co dnes robi, asi na nu dolahol tlak
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu Flipkensová hraje určitě líp, než hrála Wozniacká a možná i než včera Wickmayer.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji řečeno, Flipkensová měla v tomto zápase sérii asi 6 gamů, kdy hrála fantasticky a skoro neudělala chybu. Teď už se vrací snad do normálu.
Reagovat
misoSK
Tak dnes mi je zahasou aj servis Barbory, v porovnani so vcerajskom je polmalsi a nedostatocne umiestnovany, nabehov na siet je malo
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, servis je tragickej. Tak ona Bára chodí na síť celkem často, ale její úspěšnost je dost malá. A podle mě tam chodí hlavně proto, neb zjistila, že její slajsy a kopečky jsou vodou na mlýn Flipkensová, kt. díky získává dostatek času k tomu, aby si to oběhla na forhend a zahrála dělovku.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že pod článkem jsou úplně jiná čísla -- co se týče W/UEs, než jaká ukazovali na konci zápasu. Je ovšem pravda, že minimálně u Yaniny mi připadá věrohodnější, že měla více UEs než W, i když - 24, to mi připadá zase jako moc negativní rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzkaz pro lopatu:

Když jsme se před časem bavili o FedCupu, říkal jsem, že si myslím, že Wickmayer oba zápasy nevyhraje. Lopata reagoval, cituji: "Určitě oba zápasy vyhraje. A to že si myslíš opak, jen ukazuje, jak málo tenisu rozumíš."

Tak co mi řekneš teď, odborníku? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je přece jasná odpověď...Petra Kvitová vyhrála jen díky lopatovi...on to přece ZAKŘIKL...:D
Reagovat
smazaný uživatel
Eště že Lopatičku máme, protože on jediný disponuje touto magickou mocí. :-) Měli bychom se mu složit na metál. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsou lidi, kteří místo toho aby se radovali z nečekaného úspěchu raději uráží ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopatko, nezlob se, ale pokud někdo začal s urážením, tak já to nebyl. To TY máš ve zvyku hodnotit odbornost ostatních. Já ti to jen vrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Od druhého setu výbornej a čím dál lepší výkon. Bravo. Celkkově velice kvalitní zápas, dle závěrečných statistik: Petra 57 winners / 42 UEs (+ 15), Yanina 45 winners / 37 UEs (+ 8). Na ženský tenis mimořádná čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dal přednost zápasu Nadal - Ferrer, tak nemohu posoudit, ale ta čísla jsou opravdu výborná. Jinak Ferrer zase odpadá psychicky, jako ostatně vždycky proti hráčům top5.
Reagovat
smazaný uživatel
A doufám, že Petru tohle vítězství řádně nakopne před antukovou sezonou a uhraje nějaké další solidní výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Byly tam hry, kdy Petra dala třeba tři nebo i čtyři čistý winnery za sebou (tím druhým si nejsem až tak jistej, ale to první tam myslím bylo).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on mi Ferrer potřeboval mít trošku víc razance na servisu a dalších úderech -- takhle může Nadala tak maximálně uštvat v dlouhých výměnách, což je dost nepravděpodobné. A jak říkám, v prvním setu měl jen 35% prvních podání do dvorce, což mu hru nejspíš taky moc neusnadnilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist