Český souboj v Budapešti vyhrála Záhlavová-Strýcová

2. 5. 2012, 18:02
Aktuality 4
Klára Zakopalová v Budapešti neobhájí loňské semifinále. Turnajová čtyřka dnes v maďarské metropoli nestačila na svou krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou, které podlehla dvakrát 3-6.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou je turnaj v Budapešti dvanáctým v sezoně a vůbec prvním, na kterém postoupila do čtvrtfinále. Proti čtvrté nasazené krajance Kláře Zakopalové měla plzeňská rodačka před dneškem nepříznivou bilanci 2:3, ani jednou proti ní neuspěla na antuce a poslední vzájemný zápas ztratila ve třech setech. Dnes začala Záhlavová-Strýcová pomaleji, při svém prvním podání musela odvracet tři brejkboly, ale od té chvíle už začínala mít navrch.

Záhlavová-Strýcová nejprve čistou hrou sebrala soupeřce podání, po rychlém rebrejku Zakopalové jí sebrala podání znovu v sedmé hře a opět čistou hrou na příjmu set ukončila. Ve druhé sadě čekali diváci na prolomený servis až do osmého gamu, kdy se to znovu podařilo 60. hráčce světa. Vedení 5-3 už Záhlavová-Strýcová nepustila a za hodinu a půl postoupila.

O semifinále se utká s pátou nasazenou Novozélanďankou Marinou Erakovicovou. Turnajová pětka dnes měla snadnou práci s Akgul Amanmuradovou; v úvodním setu nadělila soupeřce 'kanára' a po první sadě Amanmuradová zápas vzdala.

V cestě za titulem po dnešku pokračuje nejvýše nasazená Sara Erraniová, které však domácí Melinda Czinková postup dokázala znepříjemnit. Úvodní set patřil Erraniové, ve druhém už ale slavila úspěch agresivní hra Maďarky, jež si tak vynutila třetí sadu. V ní však Erraniová získala prvních pět her a k malé radosti domácích diváků zvítězila 6-4 1-6 a 6-1.

Nečekaně rychle ukončila své působení na turnaji druhá nasazená Ksenie Pěrvaková z Kazachstánu. Její někdejší krajanka Jelena Vesninová si proti favoritce vypracovala 15 brejkbolů, pět z nich využila a za hodinu a půl se radovala z vítězství 6-2 6-3.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Zakopalová (4-ČR) 6:3, 6:3, Erraniová (1-It.) - Czinková (Maď.) 6:4, 1:6, 6:1, Vesninová (Rus.) - Pěrvaková (2-Kaz.) 6:2, 6:3, Erakovicová (5-N. Zél.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:0, skreč, Martičová (6-Chorv.) - Hsieh (Tchaj-wan) 6:4, 6:1, Wozniaková (Kan.) - Cadantuová (Rum.) 6:7 (2:7), 6:0, 6:0, Tatišviliová (Gruz.) - Lukacsová (Maď.) 6:1, 6:2, Briantiová (It.) - Curenková (Ukr.) 5:7, 7:5, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Birnerová/Krajicková (ČR/Niz.) - Grandinová/Uhlířová (1-JAR/ČR) 6:1, 6:2.

 

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je supr konečně si Bára polepší v žebříčku snad ve čtvrtfinále neudělá ostudu a nerupne ji v hlavě. (úsměv)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ostuda to snad nebyla (soudě dle skóre), ale škoda těch nevyužitejch brejků ve třetím setu... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Zakopalová předvedla divadlo a všichni jsou spokojeni !
Reagovat
tommr
která si díky dnešní výhře mírně polepší v žebříčku. Jen doufám, že Bára v dnešním boji proti krajance nevyčerpala všechny síly a neudělá si v příštím kole proti Erakovičový ostudu, jak se jí to občas stává ... :)

V žebříčku si ale trochu paradoxně polepší i Zakopalová, která se díky předčasnýmu odečtu bodů za lonskej Madrid v pondělí posune před Ivetu Benešovou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist