Češky v Acapulku dohrály. Voráčová nestačila na Arnovou

24. 2. 2011, 10:48
Aktuality 2
WTA ACAPULCO - Turnaj na antuce v Acapulku už pokračuje bez českých zástupců. Pouze Renata Voráčová v Mexiku postoupila do druhého kola, ale na první letošní čtvrtfinále nedosáhla. Nad její síly byla nasazená Maďarka Arnová.
Renata Voráčová

Renata Voráčová, jež jako jediná z pětice Češek postoupila na turnaji v Acapulku do druhého kola, si ve čtvrtfinále nezahraje. Sedmadvacetiletá rodačka ze Zlína podlehla po setech 3-6 6-2 4-6 třetí nasazené Gretě Arnové z Maďarska.

Voráčová v rozhodujícím dějství neudržela náskok dvou brejků a marně tak usilovala o postup do svého třetího čtvrtfinále na okruhu WTA. Jejím maximem je loňské semifinále z antuky v marockém Fesu. 

Už v prvním kole se v Acapulku loučily dvojčata Karolína a Kristýna Plíškovy, Zuzana Ondrášková a Sandra Záhlavová.

Jednatřicetiletá Arnová prožívá nejlepší vstup do sezonu. Na prvním podniku roku v Aucklandu si připsala druhý titul, když ji nezastavily Šarapovová ani Wickmayerová. Pokud by v Acapulku postoupila do finále, nakoukne v žebříčku poprvé do elitní padesátky.

V Jižní Americe se daří Španělce Lourdes Dominguezové-Linové. Po triumfu v Bogotě je už ve čtvrtfinále v Acapulku, kde ve druhém kole zametla dvakrát 6-1 s Francouzkou Parmentierovou.

Za očekáváním zůstává na jihoamerické antuce Julie Görgesová. Německá tenistka ani na druhém turnaji nepřekonala 2. kola, v půlmilionovém turistickém letovisku podlehla Španělce Anabel Medinaové.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (23. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Arnová (3-Maď.) - Voráčová (ČR) 6-3 2-6 6-4
Medinaová (Šp.) - Görgesová (1-Něm.) 6-4 7-6(8)
Dulková (4-Arg.) - Solerová (Šp.) 6-1 6-1
Parraová (6-Šp.) - Tsurenková (Ukr.) 6-3 1-0 skreč T.
Suárezová (7-Šp.) - Gojneaová (Rum.) 6-4 6-3
Pousová (Šp.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-1
Domínguezová (Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6-1 6-1
Larssonová (Švéd.) - Johanssonová (Fr.) 2-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi by bylo dobré zmínit, že Renata vela ve třetím setu už 4:1 (dva breaky navrch!!) a pak prohrála pět gamů za sebou. Co se stalo, to ví jen Bůh a Renata. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: vedla ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist