Chačanov má jistý start na Next Gen ATP Finals

20. 10. 2017, 00:22
Aktuality 4
Třetím jistým účastníkem premiérového ročníku turnaje Next Gen ATP Finals v Miláně je Karen Chačanov. Jednadvacetiletý Rus ve startovním poli talentovaných mladíků doplnil Němce Alexandera Zvereva a svého krajana Andreje Rubljova.
Profily hráčů

Karen Chačanov, který je přirovnáván k bývalé světové jedničce Maratu Safinovi, strávil několik týdnů v Top 30. V září ale v čínském Chengu neobhájil svůj dosud jediný titul a aktuálně je 41. hráčem světa.

Jediné letošní semifinále si jednadvacetiletý Rus zahrál na trávě v Halle, kde nestačil až na Rogera Federera. Dobré výsledky uhrál na Roland Garros, kde vypadl v osmifinále s Andym Murraym, a ve Wimbledonu, na kterém ho ve třetím kole zastavil Rafael Nadal. Jeho nejcennějšími skalpy letos byly výhry nad Davidem Goffinem, Tomášem Berdychem a Keiem Nišikorim.

Naposledy se Chačanov představil minulý týden v Šanghaji, se kterou se rozloučil už po porážce v prvním kole s o dva roky mladším Řekem Stefanosem Tsitsipasem. V příštích dvou týdnech je přihlášen do Vídně a Paříže.

Na Next Gen ATP Finals si zahrají minimálně dva Rusové, neboť krátce před Chačanovem se kvalifikoval také Andrej Rubljov. Jako první si start v Miláně zajistil Alexander Zverev, nad jeho účastí ale stále visí otazník. Dvacetiletý Němec má totiž jistou premiéru také na Turnaji mistrů v Londýně a Milánu se možná vzdá.

Akce pro nejlepších osm tenistů do 21 let je na programu od 7. do 11. listopadu. Startovní pole určí žebříček ze 30. října. Volné zůstávají ještě čtyři pozice, na kterých se k dnešnímu dni nachází Kanaďan Denis Shapovalov, Američan Jared Donaldson, Chorvat Borna Čorič a Rus Daniil Medvěděv. Poslední místo obsadí domácí divoká karta, kterou dostane vítěz italského mistrovství do 21 let.

Na Next Gen ATP Finals čeká hráče bitva o odměny a prestiž, body do žebříčku se ale rozdávat nebudou. V Miláně se navíc otestuje velká novinka, jež by mohla značně ovlivnit budoucnost bílého sportu.

POŘADÍ PRO NEXT GEN ATP FINALS K 19. ŘÍJNU
1. A. Zverev (Něm.) 4490 / kvalifikován
2. Rubljov (Rus.) 1219 / kvalifikován
3. Chačanov (Rus.) 1045 / kvalifikován
4. Shapovalov (Kan.) 926
5. Donaldson (USA) 890
6. Čorič (Chorv.) 886
7. Medveděv (Rus.) 772
------------------------------
8. Hyeon Chung (Kor.) 740
9. Tiafoe (USA) 662
10. Fritz (USA) 504
11. Bublik (Kaz.) 504
12. Tsitsipas (Řek.) 502
13. Escobedo (USA) 497
Kompletní žebříček
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
dunphy
Stefanos je da bomb!!!
Reagovat
Fandina
A Gríšánek se asi po dnešní výhře nad M. Zverevem kvalifikoval na TM.
Jupíííííííííííííí!!!
http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
ipko
Karen je dobrý hráč, ale top nikdy nebude.. dokáže potrápiť Rogera aj Rafu, ale porážať ich pravidelne nikdy nebude..
Reagovat
EllNino
tak Roger a Rafa nebudou hrát věčně ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist