Challenger v Prostějově ozdobí Španěl Robredo

26. 5. 2011, 15:33
Aktuality 1
Minimálně osm tenistů z první světové stovky se představí od pondělí v osmnáctém ročníku challengeru v Prostějově. Pořadatelům se už podařilo získat bývalou světovou pětku a nyní 31. hráče žebříčku ATP Tommyho Robreda. Další hvězdy, které mají možnost získat divokou kartu, do soboty loví na Roland Garros manažer turnaje Jaroslav Navrátil.
Tommy Robredo

Tommy Robredo měl před probíhajícím grandslamovým turnajem potíže se svalem, proto v Paříži nestartoval. "Chce se rozehrát na antuce a netroufá si na pětisetové zápasy. Proto dal před turnajem v Halle přednost Prostějovu," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová na adresu vítěze deseti turnajů ATP.

Pořadatelé na dnešní tiskové konferenci odtajnili, které bývalé hvězdy se objeví v exhibici před finálovým utkáním v sobotu 4. června dopoledne. "Loni byl obrovský zájem o exhibici Ivana Lendla s Jiřím Novákem. Nyní jsme se vrátili ke smíšené čtyřhře. V ní se představí Lendl s Hanou Mandlíkovou a jejich soupeři budou Miloš Mečíř s Janou Novotnou," uvedl majitel pořádající společnosti TK PLUS Miroslav Černošek.

Při zahájení turnaje budou na golfu ve Slavkově společně s nejrychlejším mužem planety Jamajčanem Usainem Boltem soutěžit v odpalech Lendl, hokejista Jaromír Jágr a tenista Tomáš Berdych, který absolvuje celý golfový turnaj na 18 jamek.

Berdycha, který vypadl nečekaně už v prvním kole Roland Garros, chtěli organizátoři i v Prostějově, ale nepochodili. "Na challengeru nesmí startovat hráči z první světové desítky a výjimku jsme nedostali," vysvětlila Píchalová-Langrová. "Ovšem jinak bude mít český tenis v Prostějově vynikající zastoupení. Představí se například Radek Štěpánek, Jaroslav Pospíšil, Ivo Minář, Lukáš Rosol a také trojnásobný vítěz a obhájce prvenství Jan Hájek," dodala.

S rozdáním volných karet budou pořadatelé čekat do soboty. Jsou předběžně domluveni s několika tenisty v Paříži. Týká se to například i třináctého hráče světa Rusa Michaila Južného, nabídku dostal také Němec Florian Mayer, 21. na žebříčku, který dnes vypadl s Kolumbijcem Fallou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
pekne...jen tak dal..jeste muze prijet Melzer :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist