Charleston přišel i o jedničku Radwaňskou. Pořadatelé zamíchali pavoukem a Šafářová postupuje

1. 4. 2012, 23:15
Aktuality 29
Po obhájkyni titulu Caroline Wozniacké přišel antukový turnaj v Charlestonu i o nasazenou jedničku Agnieszku Radwaňskou. Čerstvá vítězka z Miami se pořadatelům omluvila kvůli zranění zad.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos včetně Fed Cupu vyhrála už 30 zápasů a pouze 4 prohrála (všechny s Azarenkovou. Včera si připsala cenný titul z prestižního turnaje v Miami, kde ve finále porazila i světovou dvojku Šarapovovou a soutěží prošla bez ztráty setu. 

Příští týden ji měl v Charlestonu čekat jako nejvýše nasazenou hráčku první letošní turnaj na antuce, třiadvacetiletá Polka se však kvůli zranění zad omluvila. 

"Zatímco jsem teď nadšená z triumfu na Sony Ericsson Open (v Miami), jsem zároveň zklamaná, že se musím odhlásit z Charlestonu. Opravdu jsem se těšila, že si tam letos zahraju," omluvila se Radwaňská, jež letos odehrála nejvíce záasů ze všech tenistek na okruhu.

"Jsme zklamáni za naše fanoušky, že přišli o nasazenou jedničku. Agnieszce ale přejeme brzké uzdravení," řekl ředitel Family Circle Cup Bob Moran.

Pořadatelé turnaje WTA Premier dotovaného 740 tisíci dolary nepřišli krátce před startem soutěže jen o světovou čtyřku Radwaňskou, omluvenku museli přijmout také od obhájkyně titulu a šesté hráčky žebříčku Caroline Wozniacké.

Radwaňská zamíchala pavoukem
Po odhlášení Radwaňské došlo k rošádám v pavouku, které nejvíce potěšily Lucie Šafářovou. Ta měla být nasazenou devítkou, neúčast Polky ji ale zajistila, že je jednou z osmi nejvýše nasazených hráček, které mají v 1. kole volný los. Pětadvacetileté Češce se tak otřevřela zajímavá cesta do závěrečných kol.

Pozici turnajové jedničky zaujala nikoliv původně druhá nasazená Samantha Stosurová, ale trochu neobvykle nasazená trojka Marion Bartoliová, jež se před pár dny v Miami postarala o první letošní porážku světové jedničky Victorie Azarenkové. Místo Francouzky v turnajovém pavouku obsadila Serena Williamsová. Organizátoři postupovali podle pravidel WTA, aby dosáhli maximální vyrovnanosti losu.

Soutěž v Charlestonu bude mít bez Radwaňské a Wozniacké velmi silné obsazení. Kromě světové sedmičky Bartoliové nebudou chybět bývalé šampionky z Charlestonu Samantha Stosurová, sestry Williamsovy, Sabine Lisická, Naďa Petrovová či Jelena Jankovičová. Sílu doplňuje také Věra Zvonarevová, byť je letos z formy.

Kromě Šafářové si v Jižní Karolíně zahraje ještě dalších pět Češek: Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová-Strýcová a Karolína Plíšková s Ivetou Benešovou, které uspěly v kvalifikaci. Po odhlášení Radwaňské se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser Andrea Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
dadaft
antuka. antuka! antuka!!!
aj lóv antuka. ))
Reagovat
tommr
v prvním kole porazila poměrně jasně mladší sestru Agy. Není Radwanská jako Radwanská ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo:) a jeste doplnim, ze neni Lucie jako Lucie:))
Reagovat
Fandina
... a co vlk jako vlk ? .... buďto vije nebo vyje nebo pěkně píše na TP ... žertéři ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No:), a neni Fandina jako Fandina, proste neni usemv jako usmev:)
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze tento rok uz prekona sve gs maximum- ctvrtfinale...
Reagovat
dadaft
taky myslím
Reagovat
smazaný uživatel
No nejak jsem nepsal, nebot jsem trochu ztratil chut...tak dodatecne no. Pet Ody nebudu.:)
Urcite mne tesi, ze Aga turnaj vyhrala. Kdo si myslel, ze ted pojede Charleston, je spis naivni...jinak je to asi lepsi, ze neco rekne, nez takovy priklad > minuly rok koukat po Wimbl. na nastvanou Ivetu na kurtu, ktera nakazila svou nechuti k zivotu a tenisu i souperku tak...ze neco podobneho jsem nevidel. kdy po vyhre je hracka uplne nastvana, rozezlena, proste viditelne by tu protihracku jeste zmlatila dodatecne k te vyhre:)...ale zpatky k Miami a vyhre Agy.

Tak nejak jsem si procetl polske fora a portaly a je videt, ze Rusko bude jeste dlouho problematickym tematem. Zajimave je, ze polske noviny se neboji psat, ze Maria je ujecena. Ne ze heka, ale rovnou pisi vresti...Hodne se to zduraznuje...jakby ne, kdyby slo o jinou zemi, ale Rusko...tezke tema...
Je videt, ze to je pro Poland historicky uspech. Hovori se o valce dvou stylu > Technika vs. Sila. Finale bylo pro Polaky symbolicke, jak jinak. Ale tohle je jeste pochopitelne, vzhledem k historii atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Vitezstvi ale prineslo jeste jine problemy. Uplnou fanatickou glorifikaci hracky. Uz s ni media delaji druhou Martinu Hingis. Uz o ni hovori jako o druhe hracce na svete...protoze stylem je pro ne Marus to samy co Petra, nooo to bych je zabil stejne asi jako, kdyz si nekdo plete Agu s Karolinou...Takze s ni delaji uz narodni hrdinku.
Pri poslechu komentare Fibaka na netu si rikam, ze by to klidne mohl i okomentovat VLS nebo Monty...
No co jeste dodat. Vidim to asi takto, bud si cist jeste fora, noviny atd. s rizikem, ze chytnu infarkt:), nebo lepsi varianta jen sledovat tenis, nejlepe si v klidku sam pinkat a definitivne vypnout komp.:)vidim to na tu druhou variantu...:D
Jinak gratulace Marii za finale, uz to bylo lepsi z tech poslednich co odehrala, ale porad je videt, ze mas Marusko problemy, hlavne se svym navykem. Proste vsechno agresivne naflakat na druhou stranu nemuzes. Chapu ze se Ti behat tolik nechce, ale vem si priklad z Viktoorie:)
Aga > pochvala za par krasnych aktivnich technickych micu, jinak Agnieszko s tim co hrajes, tak na GS uhrajes tak max. to sve QF. Co staci na Marii, ktera se vyhaze sama na jine nestaci.Nechapu Te, pokud umis hrat na siti, tak jak umis, proc toho vic nevyuzit, hlavne proti Viki. No jo, ale ja zapomnel, ze ses rozhodla trenovat sama sebe, hmmm. Tak hodne stesti...pro mne zklamani. Tak hlavne at je sama Aga stastna:) Nakonec co nam po tom:) Ale tohle podle mne dobre nedopadne...
Uz s netrpelivosti cekam, co nam Aga predvede na antuce, nebot ma pro ten povrch skvele dispozice, a vzdy hraje jak pod PSA, (promin Pse:))
Reagovat
Fandina
Jako vždycky zajímavé čtení od Tebe, jen tak dál. Pokud jde o GS, povrch neřeším, ale tam se sice hraje víc zápasů, nicméně obsazení hráček stejně silné jako např. teď v Miami a hra stále na dva vítězné sety na rozdíl od pánů ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je vždycky nejhorší, když se do sportu tahají dějiny nebo politika. Bohužel, někdo si prostě nedokáže uvědomit, že za takové věci ty holky nemůžou... Líbí se mi tvoje věta: "Pri poslechu komentare Fibaka na netu si rikam, ze by to klidne mohl i okomentovat VLS nebo Monty..." Já si zase u článků Jarocha říkám, že by to klidně mohl napsat i tommr (a to ještě tommrovi křivdím). :D
Jak sám víš, mám jiné favoritky než Agu. Nedělá mi ale žádný problém říct, že Aga je šikovná tenistka. Jestli bude ještě výš než čtvrtá, to se uvidí... V sobotu jsem samozřejmě fandil Mashe, bohužel to nevyšlo. Tak tedy dodatečně gratuluju tobě a tvojí favoritce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Tvem miste bych trosku ten povrch resil:) usmev. Teda alespon trosicku:) Na trave a na antuce se fakt hraje jinak. U Chlapu to neni az tak videt. Ale u holek je to porad dulezita soucast hry. Koukni na Fran, prijde antuka = jina hracka.:) Nebo priklad opacny > prijde trava a Samantha si muze jit pinkat tak max. o zed:) a Pirozek si sejme i Venus:) jj konecne prichazi moje nejvic oblibena cast sezony. Uz mi z tech akrylatu a betonu bylo pomalu mdlo...:D
Reagovat
tommr
já čekal, že budeš po triumfu Agy jásat a ty si zklamanej? Nejsi na ní trochu moc náročnej? :)

Co se týče toho postupu žebříčkem tak se dá čekat, že Aga už brzo vystřídá Petru na třetím místě. Na antuce totiž Aga obhajuje mnohem mín bodů než Petra ...

Předpokládanej letošní program Petry na antuce:
Stuttgart (loni nestartovala - nic neobhajuje)
Madrid (loni vyhrála - obhajuje 1000 bodů)
Řím (loni nestartovala - nic neobhajuje)
French Open (loni osmifinále - obhajuje 280 bodů)

Předpokládanej program Radwanský na antuce:
Stuttgart (loni semifinále - obhajuje 200 bodů)
Madrid (loni druhý kolo - obhajuje 80 bodů)
Řím (loni vypadla hned v prvním zápase - nic neobhajuje)
French Open (loni osmifinále - obhajuje 280 bodů)
Reagovat
Fandina
Máš pravdu s těma povrchama ....... můj return skončil v síti ... ale já spíš psala o obsazení hráček ..... k Fran je dobré, že ten FED teď bude na umělém v hale ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dik, ikdyz Agnieszce proste jen preji, tot vse.Zas takovy fanda jak Ty, to nejsem:)

Mase by asi prospelo, obcas trosku hru uklidnit, a nemelo by to asi chybu:) Tezko by se ji porazelo. Ale je tu to ale... je to proste tezke potom v realu. Co je lehke urcite, napsat to od klavesnice:D:D
>>>Pri plackove pinkane>>>osobne strasne rad chodim na sit, ikdyz na to nemam uplne vejsku, ale kaslu na to... take si rad zkousim dropy na vsechny zpusoby, ale jak se vetsinou vyhazuji a projizdim zapas, tak proste na nejakou dobu trpelive vracim:D nebo proste hraji jinak.Jenze take hraji jen o ulicni prestiz a suche z nosu:)

Tak snad Te Marii nejake to jedno letosni finale vyjde, i kdyz mi je ukradena a sleduji ji zasadne se stazenym volume:)...jedno povedene finale bych ji i pral...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to mi pripomina ten pravej:):D
Ja to proste tolik zas neprozivam...Radost mam, ale vidim nektere veci, ktere se mi proste nezamlouvaji. Prehlizet se mi je nechce.
Nevim jestli Aga Petru vystrida, ale pokud se bude dal trenovat sama, tedy sama sebe, tak rozhodne muze bejt i druha nebo treti...proc ne, ale v nejake zazracne vitezstvi na GS bych tolik neveril. A uz vubec ne na dluhodobejsi stabilni formu. Chytra holka to asi je, ale aby to nebyl pro ni trosku velky krajic chleba...Co vic, jak prichazi prehnana glorifikace, vetsinou hned nastupuje tvrda realita:))
Reagovat
tommr
pokud vím tak Aga má ted dokonce tři trenéry - vedle otce ještě dva od polskýho tenisovýho svazu ...
Jinak tady je o ní jeden docela zajímavej článek:
http://blogs.tennis.com/tennisworld/2012/03/by-pete-bodo-miami-shes-plays-in-so-lackadaisical-manner-as-to-appear-apathetic-on-the-rare-occasion-when-she-hits-a.html
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný komentáře, souhlasím s tou přehnanou glorifikací a pak tvrdou realitou, to samé myslím potkalo Petru, i když tam byl i zdravotní problém.
Taky mám raději střízlivý pohled, než přehnaný "ody na radost" :-) i když chápu, že každý to prožívá jinak.

Ještě mě zaujalo, jak píšeš o těch polských forech, a problematickém tématu a vztahu k Rusku. Asi tomu úplně nepřidala ta letecká nehoda..
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono se zacina dostavat na povrch, ze Wiktorowski spise jen asistuje, proste ji dela trenersky doprovod. Ale asi ma jeste nejaky vliv. Vcera Polaci psali, ze to vypada, ze se zbavi chorvatskeho trenera, ktery nebude uz trenovat ani Ursulu.
Nedavno take polaci komentovali, ze si proste zacina vest treningy vic sama...
Otec ji tak max. kefra do marketingu:) U neho si obcas pinkne v Krakove:) Na kurt tatku uz asi nepusti. Dost o tom pochybuji...
Reagovat
smazaný uživatel
Rusko bude jeste dlouho tezke tema, a asi je jedno o co jde...

Problem Ruska se tahne samozrejme nejen od II.svetove...kdy rusaci vystrileli cilene jejich inteligenci a komplet veleni a delali jim ruzny svinarny... po valce jste obecne polaky presunuli z vychodu na zapad. To je asi tak, jak by treba Cechy presunuli na Slovensko, nebo do Madarska, a Madary treba do Rumunska...atd...Tohle hned tak podle mne nezmizi.
To letadlo ve Smolensku je brano ruzne, casto i tak, ze to byla polska chyba...zalezi. U fanatiku jasne, tam cokoliv se stane, tak to bude pouze ruska chyba:)
Jinak zajimavosti vztahu rus vs. polak by tu bylo mnohem vice. Rozhodne uz v mezivalecnem obdobi - polska antibolsevicka valka atd. ale je to tenisove forum:) takze nebudu tim otravovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že to na tenisové forum nepatří, proto jsem jen lehce naznačila, ty jsi mě doplnil tak akorát :-)
Reagovat
tommr
a naše hráčky na tom pro jednou docela vydělaly ...
Šafářová má ted v prvním kole volnej los a ve druhým kole narazí na poměrně hratelnou souopeřku - doufám, že toho Lucka náležitě využije ...
Ještě větší štěstí měla Hlaváčková, která sice vypadla v kvalifikaci, ale po odstoupení Moritaový se dostala do hlavní soutěže jako tzv. lucky loser ...
Trochu smůlu měla naopak Benešová, který los v prvním kole přidělil Venus Williamsovou. Jsem zvědavej jestli si Iveta proti ní povede líp než Petra Kvitová v Miami ...
Reagovat
freeteepek
Iveta je schopná všeho, může ji porazit. To by byl góól!
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce, proč ne :)
Reagovat
VlS
No, ona ta zelená antuka v Carls. je pěkně rychlá, možná rychlejší než IW a Mia. Bude záležet na tom, jak bude Venuše hrát.
Reagovat
freeteepek
byl. Zatímco v Miami to vypadalo, že zraněná bude Bartoliová, není tomu tak. Bartoli hraje a zraněná je nanopak vítězka Radwaňská. Aga zřejmě upadla cestou na letiště:-), zatímco Bartoliová, která ještě před pár dny při zápase očividně kulhala, se z toho zranění stehenního svalu obdivuhodně rychle vysekala!
Reagovat
tommr
jsou to pěkný komediantky - pak jim má člověk něco věřit ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
a prave agnezka se pred par dni stezovala- docela paradox ne?
Reagovat
Fandina
Pouhé konstatování zranění nemoci je samo o sobě handicapem a hráč/ka se tady ještě zbavuje možnosti uspět bodově i finančně ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist