Cibulková otočila zápas, Görgesová v Barceloně dohrála

13. 4. 2012, 21:44
Aktuality 6
Utrápený set a potom smršť. Slovenská tenistka Dominika Cibulková ve druhém zápase po sobě musela v Barceloně otáčet zápas a tentokrát se jí to povedlo ve velkém stylu: po prvním prohraném setu už nenechala Ukrajinku Beygelzimerovou uhrát jediný game a nadělila jí dva 'kanáry'. Hůř se vedlo další nasazené favoritce Julii Görgesové, která nestačila na Italku Erraniovou.
Dominika Cibulková

Hráčka třetí stovky světového žebříčku Julia Beygelzimerová už v minulém kole turnaje v Barceloně proti Flavii Pennettaové ukázala, že se favoritek nebojí, a několik desítek minut trápila i třetí nasazenou Dominiku Cibulkovou. Na první brejk outsiderky ještě slovenská tenistka zareagovala, Beygelzimerová ale v sedmé hře využila další příležitost a začal se rýsovat další překvapivý výsledek.

Ukrajinka sice vyhrála první set, zbytek utkání už se ale odehrával plně v režii favorizované Cibulkové. Ta ve druhé sadě odvrátila další čtyři brejkboly soupeřky, zatímco jí sebrala všechny servisy, a jednoznačný průběh měl i rozhodující set. Ani v něm už Beygelzimerová neuhrála žádný game a s turnajem se rozloučila porážkou 6-3 0-6 0-6.

Cibulková nyní zůstává nejvýše nasazenou hráčkou na turnaji, protože po jedničce Schiavoneové vypadla už i druhá nasazená Julia Görgesová. Německá tenistka, která se už včera trápila proti domácí Muguruzaové, neuhrála ani set proti Saře Erraniové. Loňská semifinalistka Erraniová už v prvním setu sebrala Görgesové třikrát podání, další dva brejky přidala ve druhé sadě a za hodinu a čtvrt se radovala z vítězství 6-2 6-3.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Erraniová (7-It.) - Görgesová (2-Něm.) 6:2, 6:3, Cibulková (3-Slov.) - Beygelzimerová (Ukr.) 3:6, 6:0, 6:0, Suárezová (Šp.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Govorcovová (Běl.) 2:6, 6:1, 6:3.

Semifinálové dvojice: Cibulková-Cirsteaová, Erraniová-Suárezová.

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Cetkovská, Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:0.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ma podražený kecky :-D.
Reagovat
Heather_Fedex
caka nas atraktivni duel 2 hezkych tenistek sorankou a dominikou. ocekavam 3-setovej zapas, protoze domca si vzdy vsechno zbytecne skomplikuje.
no a pak souboj antukarek sary a carly. sara je letos totalne v laufu a veri si. carla ma ale vyhodu domaceho prostredi a mozna vetsi zkusenosti.
na finale tipuji: cibulkova vs errani
pro slovenku by byla vyzva, kdyby hrala proti carle. byl by to totiz predkrm fedcupoveho zapasu slovenek a spanelek. dost me prekvapuje, ze kapitanka nenominovala carlu do tymu
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Cibulkové byl skvělý. Cibulkové po prvním setu pomohl trenér. Řekl že soupeřka je rozbíječka tempa, a kvůli tomu Cibulková není v tempu a proto netrefuje údery tak jak chce, že s ní má rozehrát výměnu a až třeba 4. úder zaútočit. Vida, a byly z toho 2 kanáry :)
Reagovat
freeteepek
Zápas jsem neviděl, ale dokážu si to představit. Např.když hrála proti Wozniacké, tak jí taky po prohraném prvním setu trenér dobře poradil a byla z toho smršť v tom druhém, kdy se pro změnu světová jednička vůbec nedokázala dostat do tempa. Rada trenéra v zápasech Cibulkový dělá divy. Ona jakoby se během zápasu proměnila v jinou hráčku. Víme, že Cibulková má hru na to, aby porazila světovou jedničku, ale bohužel svý schopnosti často nedovede prodat.
Reagovat
Fandina
Domču moc ráda sleduji ... proto ty výkyvy ve hře .... Domčo tak pokud to nepůjde aby trenér přišel na kurt, tak začni také sama chvilku rozebírat, proč to zrovna nejde ... držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ten první set cibule včera vypadal tak, že se snažila Domča zabíjet prvním úderem výměnu, a často to končilo na pásce, pak se 25 vteřin nehrálo, pak soupeřka nedala první servis, dalších 15 vteřin na přípravu druhého a domča si pomalu minutu nepinkla do míče :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist