Čilič odstoupil z prvního turnaje sezony. V Puné si poranil koleno

5. 1. 2023, 14:39
Aktuality 0
ATP PUNÉ - Nejvýše nasazený Marin Čilič na turnaji ATP 250 v indickém Púne nenastoupil ke čtvrtfinálovému zápasu proti Nizozemci Tallonu Griekspoorovi. 34letý Chorvat si během rozcvičky poranil koleno a 11 dní před startem Australian Open se rozhodl ze soutěže odstoupit.
Marin Čilič

34letý Marin Čilič zahájil sezonu v oblíbené Indii, kde před čtrnácti lety v Čennaí získal svůj druhý titul na okruhu ATP a o rok později triumf obhájil. 

Letos se podruhé představil v Puné a v prvním letošním zápase si poradil ve třech setech se Španělem Robertem Carbállesem. K dnešnímu čtvrtfinále už ale nenastoupil. Nejvýše nasazený Chorvat si během předzápasové rozcvičky poranil koleno a z turnaje odstoupil.

"Moc mě to mrzí, ale dnes nemohu nastoupit. Během rozehrávky jsem si poranil koleno a do začátku zápasu se to bohužel nezlepšilo," oznámil 17. hráč světa Čilič.

Vítěz US Open 2014 a finalista Wimbledonu 2017 a Australian Open 2018 má nyní 11 dní na to, aby se stihl uzdravit před startem úvodním grandslamu sezony. Ten v Melbourne startuje 16. ledna.

95. hráč světa Tallon Griekspoor tak po odstoupení Čiliče postoupil poprvé v kariéře do semifinále turnaje ATP.

O finále si 26letý Nizozemec zahraje s Aslanem Karacevem (h2h 2-2), který smetl 6-1 6-2 Španěla Pedra Martíneze a ani ve třetím letošním vystoupení neprohrál set.

Druhou semifinálovou dvojici utvořili Benjamin Bonzi, jenž bude usilovat o první finále na této úrovni, a nasazená dvojka Botic van de Zandschulp.

• ATP 250 PUNE •
Indie, tv. povrch , 713.495 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 01. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Griekspoor (Niz.) - Čilič (1-Chorv.) bez boje
van de Zandschulp (2-Niz.) - Marterer (Něm.) 6-4 6-2
Bonzi (Fr.) - Krajinovič (6-Srb.) 7-6(5) 6-4
Karacev (8-) - Martínez (Šp.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist