Čilič si v New Havenu zahraje první finále ATP

23. 8. 2008, 09:34
Aktuality 1
Chorvat Marin Čilič dnes bude hrát poprvé v kariéře ve finále turnaje ATP. Devatenáctiletý tenista se do něho kvalifikoval po semifinálové výhře 6:3, 6:3 nad Lukou Gregorcem ze Slovinska. O premiérový titul bude bojovat proti domácímu Američanovi Mardymu Fishovi.
Profily hráčů
Cilic Marin

Šestý nasazený Čilič v semifinále potvrdil roli favorita a až 434. hráče světa porazil bez problémů.

"Na začátku roku jsem si tajně přál zahrát si první finále, je skvělé, že se to podařilo," neskrýval po zápase radost Chorvat.

Gregorc, který startuje většinou na challengerech, si ale po nejlepším výsledku v kariéře v žebříčku výrazně polepší. Čtyřiadvacetiletý Slovinec v New Havenu prošel kvalifikací a následně překvapivě vyřadil i Acasusa, Seppiho nebo Karloviče.

31. hráč světa Čilič ve finále generálky na US Open vyzve Američana Mardyho Fishe, který včera vyřadil turnajovou jedničku Fernanda Verdasca ze Španělska.

Výsledky - New Haven - muži:
Dvouhra - semifinále:
Čilič (6-Chorv.) - Gregorc (Slo.) 6:3, 6:3.
TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist