Čilič si v Singapuru po odvráceném mečbolu zahraje o své první finále po třech letech

26. 2. 2021, 13:32
Aktuality 0
ATP SINGAPUR - Marin Čilič si dnes v hale v Singapuru zahrál své první čtvrtfinále od semifinálové účasti na podzim 2019 v moskevské hale a po odvráceném mečbolu v něm zdolal Soon-Woo Kwona. O své první finále od června 2018, kdy na trávě v londýnském Queen's Clubu získal svůj 18. titul, bude bývalý třetí hráč světa bojovat s Alexejem Popyrinem.
Marin Čilič (© AFP)

Marin Čilič byl ještě před dvěma lety stabilním hráčem Top 10 a hrozbou pro nejlepší tenisty světa, zahrál si finále na třech ze čtyř grandslamových podniků, přičemž na US Open 2014 slavil titul, a ve své kariéře posbíral 18 trofejí.

Bývalé světové trojce se ale v poslední době vůbec nedaří a v žebříčku ATP momentálně figuruje až na 44. pozici. Pokud by nebylo světové hodnocení už skoro rok zmraženo a odečítaly se body, byl by rodák z bosenského Međugorje ještě níže.

Obrat k lepšímu by mohl pro 32letého Chorvata nastat v Singapuru, kde si připsal první letošní výhry a přerušil sérii čtyř porážek. Na slabě obsazeném podniku ATP si dnes zahrál své první čtvrtfinále od podzimu 2019, kdy v hale v Moskvě došel do semifinále, a po odvráceném mečbolu v něm přetlačil 6-2 2-6 7-5 Soon-Woo Kwona.

"Jsem rád, že jsem po nevydařeném druhém setu dokázal najít cestu k vítězství. Dodá mi to sebevědomí, kterého teď rozhodně nemám na rozdávání," řekl Čilič.

O své první finále od června 2018, kdy na trávě v londýnském Queen's Clubu získal svůj poslední titul, bude bývalý třetí hráč světa bojovat s Alexejem Popyrinem. Jednadvacetiletý Australan do svého premiérového semifinále na hlavním okruhu postoupil po vítězství 6-4 7-6(7) nad krajanem Matthewem Ebdenem, proti němuž musel v tie-breaku druhé sady otáčet stav 4-6.

Radu Albot v předchozím zápase přežil tři mečboly, ovšem v dnešním čtvrtfinále jasně přehrál 6-3 6-4 nasazenou jedničku Adriana Mannarina a poprvé od července 2019 se dostal do semifinále. O své druhé finále bude jediný moldavský vítěz turnajů ATP bojovat s Alexanderem Bublikem.

Bublik dnes v Singapuru odvrátil všech devět brejkbolů, Jošihita Nišioku porazil 6-3 6-2 a postoupil do semifinále. Proti Albotovi (H2H 1-0) zaútočí na své druhé letošní a celkově čtvrté finále v kariéře.

• ATP 250 SINGAPUR •
tv. povrch / hala, 361.800
páteční výsledky (26. 2. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Čilič (3-Chorv.) - Soon-Woo Kwon (8-Korea) 6-2 2-6 7-5
Albot (6-Mol.) - Mannarino (1-Fr.) 6-3 6-4
Bublik (4-Kaz.) - Nišioka (5-Jap.) 6-3 6-2
Popyrin (Austr.) - Ebden (Austr.) 6-4 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist