Čilič ve finále US Open přehrál Nišikoriho a slaví premiérový grandslamový titul

9. 9. 2014, 01:03
Aktuality 270
US OPENY MUŽI - Před rokem si odpykával trest za doping, dnes Marin Čilič slaví na US Open premiérový grandslamový titul. Pětadvacetiletý Chorvat ve finále dvou debutantů přehrál třikrát 6-3 o rok mladšího Japonce Keie Nišikoriho.
Profily hráčů
Marin Čilič

Marin Čilič loni na US Open chyběl, neboť si odpykával trest za doping. Nepovolený stimulant niketamid ale podle vyšetřovací komise ITF užil nevědomky, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost, a tak jeho distanc byl 'pouhé' čtyři měsíce.

Nepříjemná zkušenost ale zocelila jeho psychiku a pětadvacetiletý Chorvat necelý rok po návratu na kurty slavií premiérový grandslamový titul. Raduje se na US Open, kde svou nejtěžší bitvu absovoval v osmifinále, v němž zdolal Francouze Simona až v pěti setech.

Pak už své soupeře ničil útočným tenisem: jediný set nedaroval světové sedmičce Berdychovi, trojce Federerovi a ve svém prvním grandslamovém finále porazil za hodinu a 54 minut hladce 6-3 6-3 6-3 rovněž finálového debutanta Japonce Keie Nišikoriho.

"Je to výsledek tvrdé práce v posledních letech, hlavně v posledním roce. Předváděl jsem tu nejlepší tenis v životě," řekl při slavnostním vyhlášení na dvorci Arthura Ashe Čilič.

Marin ČiličČilič v obou letošních předešlých duelech s Nišikorim prohrál, svůj životní zápas ale zvládl ve velkém stylu. Hned v úvodní hře odvrátil brejkbol a od té doby na dvorci naprosto kraloval.

Na rozdíl od čtyřiadvacetiletého Japonce se mohl spolehnout na podání a také ve výměnách od základní čáry byl o poznání důraznější. K vítězství v první sadě mu stačilo jednou prolomit soupeřův servis v šestém gamu, kdy proměnil třetí brejkbol.

Čtyřiadvacetiletý Nišikori byl ze svého prvního grandslamového finále o poznání nervóznější. Dál se bránil a ani zdaleka nenavázal na své předchozí výkony. Čilič mu v druhém setu hned třikrát sebral podání a zopakoval výsledek 6-3.



Chorvatský svěřenec Gorana Ivaniševiče byl na kurtu k nezastavení a při své výšce se překvapivě lépe pohyboval. O jeho převaze hovoří i statistika - na esa vyhrál 17-2, na vítězné míče pak 38-19. Nišikori se už nedokázal dostat z letargie a grandslamové finále, do kterého se dostal jako první Asiat v historii, snadno prohrál. Za stavu 1-2 ve třetí sadě znovu přišel o servis a soupeř už finále dotáhl do úspěšného konce.

Kei Nišikori a Marin Čilič"V prvním setu jsme byli oba dva trochu nejistí. Ale pak jsem se uklidnil a hrál svou hru," pochvaloval si Čilič.

"Marin dnes hrál opravdu fantasticky. Je to pro mě velmi těžká porážka, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem si vůbec mohl finále zahrát," prohlásil Nišikori.

Pro sveřence Michaela Changa Nišikoriho bylo před letošním US Open grandslamovým maximem jediné čtvrtfinále. Do newyorského finále japonský tenista postoupil po třech skalpech hráčů Top 10 v řadě. V pětisetových maratónech zdolal Robreda i Wawrinku, v semifinále pak vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče.

V grandslamovém finále dvouhry poprvé od Australian Open v roce 2005 a šňůře 38 grandslamů chyběl jeden z tria vládců tenisu posledních let Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič.

Zároveň poprvé od Roland Garros 2005, kdy Nadal po výhře nad Argentincem Marianem Puertou získal první z devíti pařížských trofejí, si o titul zahráli dva fináloví debutanti. Finále dvou hráčů bez grandslamového titulu se hrálo naposledy na Australian Open 2008 (Djokovič - Tsonga).

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Čilič (14-Chorv.) - Nišikori (10-Jap.) 6-3 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

270
Přidat komentář
lars
Jak dopadla fantasy liga?
Reagovat
a.magerova
Katastrofálně, aspoň pro mne - 25 z 28 :-/

Jinak gratulace všem na bedně :-))
1. paddy_cz
2. Mr.Pink
3. martinek37
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem skončila 23. šest míst od konce, kdybych na poslední chvíli nezměnila tip na vítěze, mohla jsem být ještě výš, i tak na nováčka not bad :D Na to, že sleduju hlavně mužský, tak mi body získali spíš ženský a to hlavně v tipovačkách, tým mě celkem záhy vyšplouchnul, alespoň Serenu jsem trefila :D Vlk by měl vyhlásit vítěze :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatečná gratulace Marinovi, alespoň Rogera porazil ve třech pozdější šampion, Nišikori mě trošku zklamal, od 2. setu mi to bylo jasný, proto jsem šla radši spát, ještě se podívám na hajlajty, ale i kdyby hrál jako předtím, stejně by proti takový mašině nic nenadělal, pokud toto z Čiliče dokázal udělat Goran, tak to potom klobouk dolů, o tom dopingu se dá polemizovat, pravdu se třeba nikdy nedozvíme. Teď jsem náramně zvědavá, jestli tenhle level dokáže Čilič udržet i nadále a to samý Kei a vůbec jak to celý bude dál na podzim a v příštím roce, chtěli jsme změnu, máme ji mít :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska fakt Nishiho přehrál o úroveň.
Reagovat
martinek37
Čilič si titul za svůj výkon zaslouží. Má můj velký obdiv, jak to zvládnul. Jeho dopingovou minulost je v tomto případě zbytečné řešit. Ať už to byl omyl nebo to bral vědomě, trest si odpykal.
Nishi ukázal, že může být hráčem budoucnosti. Jsem na oba hodně zvědavý ve zbytku sezóny a hlavně v té příští.
Reagovat
martinek37
Čilič byl nakonec lepší o parník. Klobouk dolů před ním, jak to zvládnul. Patří mu moje velká gratulace a obdiv, i když jsem více přál Nishimu. Ono se nakonec také ukázalo, že Marin je zkušenější. Nejlepší na tom je to, že se tady pořád psalo, jak měl Tomáš nejsnadnějšího soupeře pro čtvrtfinále a tak mu to odevzdal. To, že vyhrál Marin může být pro něho alespoň částečná satisfakce. Já jsem teď zvědavý, jestli pojede Marin na vítězný vlně nebo mu prostě jenom zrovna tenhle turnaj vyšel.
A jeho dopingová minulost? Nijak zvlášť bych to neřešil. Ono se to ani moc řešit nedá, protože sport obecně prostě čistý není. Samozřejmě jde o to, jak na to kdo nahlíží, ale názor "jednou si bral, tak si jednou provždy zapovězen", to se mi nelíbí. Nemyslím si, že by tedy všichni na okruhu zobali jak šílení, ale taky to není tak, že by byl Čilič ten zloduch a černá ovce a všichni ostatní čistí jak lilie. Realita je prostě někde mezi. Stačí se jenom logicky zamyslet nad tím, kam vrcholový sport všeobecně směřuje a každému musí být jasné, že se hledají všemožné cesty, jak výkon zvednout na co nejvyšší úroveň.
Takže Marin může být oběť omylu nebo hráč, kterému na to prostě přišli. Trest si ale odpykal a víc bych z toho nedělal. Rozhodně to nesnižuje jeho výkon na tomto turnaji a já mu titul přeji, jelikož je zasloužený.
Reagovat
Fandin
Jen pro upřesnění, znovu opakuji, že nijak nechci snižovat Čiličův výkon na tomto turnaji, ani nechci říct, že jej vyhrál nezaslouženě.

Jediné, co říkám je to, že prostě skončila éra tenisu jako sportu, v němž velké tituly získávali hráči, kteří neměli oplétačky s užíváním nedovolených látek. Ale třeba je to paradoxně dobře, možná to opravdu byly jen růžové brýle. Třeba je nutné, aby už i děti věděly, do čeho jdou, když se rozhodnou pro vrcholový sport. Že bez chemie to prostě nejde.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt napriklad o Rafovi se to verejne mluvi uz nekolik let a od roku 2012, vice mene neustale..Tim nerikam ze je to pravda.
Reagovat
Amputace
Kde se o něm v souvislosti s dopingem mluví? Maximálně někde na fórech. Nikdo se ho na to neptá, novináři, nic, v oficiálních médiích se o tom nic neobjevuje, nebo minimálně nevím, kde. Srovnej to s Armstrongem, který musel odvracet výpady nejrůznějších podezření celou aktivní kariéru.
Reagovat
Amputace
Fandinův point je ten, že tenis byl doposud sportem, který nebyl spojován s dopingem, což je pravda. Že se od roku 2012 "neustále" mluví o Nadalovi v souvislosti s dopingem. To mi teda ukaž kde.
Reagovat
Roger_Federer
Tobe ta pauza od Wimbledonu neprijde opet podivna?, stejny postup jako v roce 2012..Nic konkretniho, jen nejake nic nerikajici vyjadreni, posouvani terminu navratu..Nastoupi nenastoupi..to vse ty spekulace zivy.
Reagovat
Roger_Federer
www.osporte.sk/?id_cat=52&news=177995&dis=1
Reagovat
Amputace
Schválně si zkus přečíst tu diskuzi pod tím článkem, jak moc lidé Nadala podezřívají.

A právě o tom jsem psal. Lidé si tenis s dopingem nespojují, jako si s ním spojují například cyklistiku. Ovšem nyní vyhrál GS tenista, který měl v minulosti pozitivní nález, což může mít negativní dopad na "image" tenisu.

Připadá mi to podezřelé, ano, stejně jako mi připadá podezřelý poměr počtu zápasů a (ne)náchylnosti k únavě u Rogera Federera. U Nadala se o tom ovšem více diskutuje už jen proto, že u Rogera si to nikdo ani nedovolí, a pro jeho neortodoxní tenisový styl a celkově tenisový charakter jako takový. Už pouhá jeho postava je předmětem dohadů, přitom bych velice pochyboval, kdyby měla co do činění se zakázanými látkami.

Já bych daleko spíš věřil tomu, že si ta zranění vymýšlí (přijmeme-li tedy tuto hypotézu) kvůli prosté regeneraci, kdy se svým stylem neodehraje celou sezónu na stejné kvalitativní úrovni a potřebuje zkrátka odpočinek. Navíc pokud jsi ten jeho návrat v roce 2013 sledoval, tak víš, že zdaleka nebyl tak suverénní, jak praví legenda. Jeho první zápasy ve Vina del Maru byly přímo hrozivé a to proti němu stáli soupeři třetí cenové kategorie. V Sao Paulu a Acapulcu už sice vyhrál, předváděl však hru velice nekoncentrovanou. V IW byl na pokraji vyřazení už s Gulbisem, proti Del Potrovi ve finále byl ve třetím setu break dole, takže rovněž žádná přílišná suverenita. Opravdu geniální a možná svůj životní tenis začal předvádět až na amerických betonech, tedy půl roku od svého návratu.

To současné zranění vůbec není nekonkrétní, jak píšeš. Pokud vím, tak má zraněné pravé zápěstí, trénuje s dlahou. Neustálé odkládání návratu bych přičítal jeho pečlivosti v přípravě, kdy pokud si není stoprocentně jistý, že může pomýšlet na vítězství, raději nenastoupí. Většina tenistů by to zkusila a třeba vypadala hned v prvním kole, on však ne. Tohle bych mu zrovna věřil.
Reagovat
Roger_Federer
Se vsim co si napsal by se dalo bezproblemu souhlasit.
Zkutecne nevim co Nadalovi ted je, jen rikam ze je to podivne.Ale musim rict, ze byl blazen, kdyby ho odstavili 2012 a ted by neco bral znovu za 2 roky to same...
Ale co je pro me dukazem a uz jsem ti to psal, kdyz se resilo tohle tema minule.
V roce 2012 jsem mel( a napsal jsem to i sem) uz na konci cervence( tesne po wimbledonu) info, ze je toho plne Spanelsko, Nadal ma problem z nekterym vzorkem a ze ta pauza bude dlouha..A ze se to urcite ututla.Presne to se stalo..Nemyslim, ze muj zdroj(dobry kamarad), by si to vymyslel a ono se to naho pak takhle udalo.
Reagovat
Fandin
Dokud budou aktivně hrát, tak se nikdy u Nadala ani Federera pozitivní nález nezveřejní, i kdyby byl. A kdyby byl někdo z "odpovědných činitelů" jen vzdáleně tušil, že Čilič vyhraje grandslamový turnaj, ututlali by i ten jeho niketamid.
Reagovat
Roger_Federer
"Nadalova muskulatura a fyzická kondice stachanovce jsou sice často předmětem spekulací, ale nikdo z tenisového prostředí nahlas neřekl to, co před třemi lety nadhodil Kližan. V zákulisí přitom kolem tématu Španělova údajného dopingu čilá šeptanda rozhodně panuje. ?Nikdy jsem zakázané prostředky nebral a brát nebudu," ohradil se naštvaný Nadal."

www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/601467-osocil-nadala-vyzve-berdycha-prostoreky-klizan-spoleha-na-rady-ceskeho-kouce-damma.html
Reagovat
smazaný uživatel
Kamarátovi to však vyšlo iba z polovice..Naplnila sa dlhá pauza..

A trafiť dlhú pauzu z možností krátka/dlhá nie je až také umenie..Možno sucho povedané, pragmaticky..Ale tak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píšem nižšie, Kližanove slová boli dezinterpretované, sám sa ospravedlnil..
Reagovat
Roger_Federer
To nemyslis vazne..jiste dementoval aby nebyl za dementa..:), ale rekl nahlas co si mysli, nebo ho dezdrivas ze si to vymyslel aby byl zajinavy??
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan je populista..

Čo sa týka tej kauzy..Kamarát zo športovej redakcie spomínal, že to bola skor chyba novinára, než Kližana, ktorý jeho slová prekrútil..
Reagovat
Roger_Federer
Dobre, minimalne musela timto smerem jit debata, jak priznava sam Krizan, ale samozdrejme u rozvoru jsem nebyl, nenam duvod ti tedy neverit.
Reagovat
Roger_Federer
Nekolik nize postavenych tenistu neco naznacovala verejne(Rosol, Klizan, mrtvola Kollerer, tusim Rochus), v tenisovych kruzich se tato informace(spekulace) se objevuje jiz delsi dobu, ano jsou to porad jen spekulace..
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan sa ospravedlnil a Rochus obvinil celú spicku..
Reagovat
peRFect
o Rafovi se ví a Rafa přiznal, že bral Creatin, což rozhodně není doping. Jinak creatin vedle zavodnění způsobuje také nadměrné pocení a vypadávání vlasů :-)
Reagovat
slacker
neni doping? Tak proc to bere?
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny sety v ženském i mužském finále skončily poměrem 6:3. V ženském i mužském turnaji prohrála ve finále nasazená desítka.

Jinak jsem z celého mužského turnaje viděl jenom 4. set zápasu Djokovic - Nishikori. Finále jsem vůbec nesledoval... Ale možná mě trochu překvapilo, že většina spíš favorizovala Nishikoriho. Co jsem totiž zaznamenal, tak Čilič je výborný na servisu, a to dělá v takových zápasech strašně moc. Od čtvrtfinále neztratil Čilič ani jeden set, což mluví za všechno...
Reagovat
Dennis
Čilič je zasloužený vítěz. Moc nerozumím, proč někteří jeho vítězství snižují. V posledních třech zápasech neztratil ani set, porazil Berdycha (do té doby hrál s přehledem), Federera (G.O.A.T) a Nishikoriho (přemožitele Wawrinky a Djokoviče), navíc 8 z 9 setů vyhrál ne returnu aniž by potřeboval tiebreak. Co by jako měl hrát víc? Měl je všechny vypráskat s kanárama nebo porazit Nadala, který vůbec nestartoval? Nikdo na něj neměl, trochu štěstí si vybral možná se Simonem, ale pak už nezaváhal ani na chvíli a s přehledem si došel pro titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle shrnuto! Ten kluk si zaslouží respekt, odehrál skvělý turnaj a po právu ho vyhrál
Reagovat
Roger_Federer
Presne tak, taky mam pocit, ze uz jsme se dostali do faze, nestartuje Nadal?, musi automaticky vyhrat Djokovic, nevyhraje turnaj a vitez je slabsi..
Reagovat
babolat.cz
Hrál skvěle a zasloužil si to. Jako člověk je také skvělý. Jediná skvrna na titulu je ta, že nehrál loňský šampion Rafa.
Reagovat
Roger_Federer
A co je stim Rafou.?
Reagovat
babolat.cz
to ví každý, a zvláště federovci mají určitě i RTG snímky.
Reagovat
Roger_Federer
Prave ze tak to neni, vis jenom to co ti "Rafa" rekne, neni ti divne ze to banalni zapesti se leci uz 2 mesice a nejsou zadne pozitivni info, ze by se mel Rafa vratit?
Reagovat
Fandin
je skvrna daleko větší, to se na mne nezlob
Reagovat
babolat.cz
je doping a doping. Rozdíl je v dopingu co berou vzpěrači či Ben Johnson, Lance Armstrong a třeba co Enge, Čilič,Kordič či Bohdan.
Reagovat
Fandin
To se teda nechám rád poučit od odborníka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem si tu práci a vykopal jsem Chazyho příspěvek ohledně Čiliče před SF AO 2010 s Murraym. Tehdy mu věřil a nalákal mě na něj taky, já už mu potom přestal věřit, protože šel spíše dolů, než nahoru, ale dokázal to.

Od: Chazy 27.01.2010 15:08

Cilic je snad nejpodcenovanejsi tenista spicky a ja to nejsem schopnej pochopit. Ja nevidim zadnej duvod, proc by se nemohl dostat do semifinale i ostatnich grand slamu a proc by nemohl Murrayho porazit. Na US Open ho vyklepl. Ten hrac nema o nic min talentu jak Del Potro, jen mu dele trva, nez se srovna psychicky a dokaze podavat stabilni vykony. To je jak Hewitt x Federer, jeden vyletl rychle, ale druhy toho muze nakonec dokazat daleko vic.
Reagovat
smazaný uživatel
jj klasik...
...skoda, ze to tu zabalil...
Reagovat
a.magerova
Bohužel Chazy nebyl jediný, kdo rozuměl tenisu a psal tu o něm rád a odešel kvůli paků, kteří nemaj 24 hodin denně nic jiného na práci než jen prudit a nadávat či vytáčet druhé :-/
Reagovat
Fandin
bohužel nastal. Tenista s dopingovou minulostí vítězem grandaslamového turnaje.

Už nikdy nic nebude jako dřív.
Reagovat
Padme
Nad tím jsem od soboty taky pořád přemýšlela.
Reagovat
babolat.cz
vyliž si za tak blbé kecy.
Reagovat
Fandin
tobě doping ve sportu nevadí. Ok, to o tobě leccos vypovídá.
Reagovat
babolat.cz
nedopatření a určitě mu v těle letos nic nezůstalo!
Reagovat
Fandin
Všichni, kdo byli přistiženi, přece užívali zakázané látky nedopatřením, někdo jim je podstrčil a tak dále. Podobně jako kriminály jsou plné nevinných, na které to "někdo ušil".
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi lety 2007 - 2011 bylo v tenisu dle stats potvrzeno 53 pozitivnich nalezu. Z toho jen 21 bylo nejak tzv. potrestano...nejak...(ne vzdy zakzem hry na nejake obdobi))
...asi stylem chodim s peskem okolo...ale nakonec se vsichni vrati do kruhu...
Vzhledem k tomu, ze v tenise se dela testu 100x mene nez v jinych sportech, a moc ne mimo turnaje, je tohle cislo celkem vypovidajici...o stavu, ktery v tom sportu je...
...asi nema smysl palit na hranici Cilice, ale spis zacit poradne kontrolovat a trestat vsechny...kdyz uz chces byt tak straaaasne korektni....
Jenze to se hned tak nestane, tenis je prominentni sport, kde se hybou prominentni prachy...
Paradoxne tenhle GS je mozna v tech nejcistsich rukou za kdo vi jak dlouho...nebot kazdy po trestu je vic opatrnejsi...ze...

Na doping v tenise mas pecialni blogy na hodiny a hodiny cteni....

Tady mas jeden z nich...
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.com/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html

Prijemne cteni...mas to na nekolik dnu...
Reagovat
smazaný uživatel
ikdyz dobre je zacit timhle...

http://tennishasasteroidproblem.blogspot.com/p/the-case-against-tennis.html
Reagovat
Roger_Federer
Ale v tomto jedou vsichni..Vim ze pred lety jeden trener rikal, ze Federer ma takovou vlastni ""lekarnu"" veci ktere jeste ani nejsou na trhu a nejsou zakazane, ale veci ktere rozhodne pomahaji telu, regeneraci, tvorbe krve, unave atd..Jeho otec mel udajne vkastnit nebo spoluvlastnit velkou farmaceutickou spolecnost.
Reagovat
Fandin
Máte oba pravdu, viz má odpověď výše nicku martinek37
Reagovat
pauloX
Dakujem nishikorimu na najhoršie finale za pos roky,takto to vyzera ked sa tam dostane hrač ktory tam nema čo robit absolutne to nezvladol asi bol velky tlak na neho,Simon tiež nie je rambo a skoro ho zdolal
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, jedno z nejhorsich finale GS co jsem v muzskem tenisu videl. velka 4 proste je nejen nejlepsi, ale produkuje krasna finale. Trochunto primominalo letosni zensky Wimbledon, kdy se Buchard take sesypala
Reagovat
Alois_Mlok
Aby ses nepos... Nishikori hrál svoje první finále a prostě mu nevyšlo. Čilič byl ve finále taky poprvní, ale zkrátka se s tím vypořádal líp. Viděl jsem daleko jednoznačnější finále a to i za účasti opěvovaných hráčů velké čtyřky - nechtěj, abych je připomínal, ty emile.
Reagovat
pauloX
konečny čas 1:58 uhral 9 gemov,na to aku ma s nim bilanciu slabota,nemusel vyhrat ale uhrat aspom set mohol alebo ho trochu potrapit, ked nema hlavu nech ide hrat wta,aj čilič tam bol prvy krat a vedel ako ma hrat
Reagovat
pauloX
každy ma pravo na nazor nie? je demokracia
Reagovat
Frick
Od 22.9. je psaná na ITF 50k do Las Vegas, jako turnajová dvojka.

Ve stejném termínu by měla hrát Katka S. dosti nevídanou 25-tku, pokud se udrží plánovaný start-list. Hrála by na něm totiž až jako osmička!
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100032824
Reagovat
Frick
Žádná jiná země neměla v SF grandslamů tři různé tenisty/tky.... :o)
Reagovat
Frick
Jsem tady chtěl napsat něco ve smyslu "Co myslíte, díval se Goran, to asi bude mít radost" a teď tady čtu, že Goran ho trénuje. Tak to pro něj musí být úžasné. GS vyhrát a po 13 letech k němu přivést svého svěřence....
Reagovat
Fandina
Možná, že to byl právě ten důvod, proč Marin vyhrál, že má trenéra bývalého šampiona. Ale to měl Niši také. A udělal finále. Také úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že Tomáš stále tak váhá ohledně angažování Lendla. Spousta hráčů teď mění trenéry a takřka všude je to ku prospěchu věci. Problém je v tom, že Tomáš nemá ve svém věku na nějaké zdlouhavé rozhodování a váhání čas.
Reagovat
Fandina
Jestli si četla poslední vyjádření, tak on s Lendlem jedná. A chce, aby ho trénoval. Berďa neváhá.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to netuším, jestli úplně to poslední, ale asi před dvěma dny ještě teda váhal.
Reagovat
Fandina
Berďa neváhá, dohadují se. On ho chce. Všude se to psalo.
Reagovat
Roger_Federer
A proc se ho nezeptas primo na FB?A pak nam to nereknes?..at vime co a jak.
Reagovat
Fandina
Proč já? Mě stačí vyjádření, které proběhlo všude v tisku, že Berďa doufá, že se dohodnou. Zeptej se sám, když tě to tak zajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi sem hodit odkaz, kde to potvrdil. Koukám na články a všude čtu vyjádření typu: zvažuju to, už jsem nad tím přemýšlel, pokud se něco změní, včas se to dozvíte...
Reagovat
Fandina
Tak přesně to tam není, že Berďa neváhá, ale tak nějak to vyplývá, že ho chce a dohadují se.

http://sport.lidovky.cz/tomas-berdych-trener-ivan-lendl-d37-/ostatni-sporty.aspx?c=A140906_111748_ln-sport-ostatni_lso

http://sport.aktualne.cz/sance-pro-berdycha-k-trenovani-se-chci-vratit-tvrdi-lendl/r~3bca79ba374e11e48445002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
Dohadují se, čili váhá. Nemůžou se dohodnout na ceně apod. A o čem jsem asi na začátku psala?
Reagovat
Fandina
Dohadovat se není váhat. To už je po váhání, zda si ho vzít, ale nastupuje cesta dohody dvou. To je něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš v tom větší rozdíl než já, ale budiž. Nebylo to z mé strany asi šťastně formulováno.
Reagovat
Fandina
V pohodě ... úsměv
Reagovat
a.magerova
No prý dohodě brání už jen vysoké finanční nároky Ivana nebo šetrnost na nesprávném místě Tomáše.... ale kdoví.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsem taky četla.
Reagovat
a.magerova
Ale tak Berďa má určitě od HM peněz dost bo např. v Ostravě k sehnání to jeho současné pruhované tričko už není, jen ty havajské květy.... takže jestli je Tom takový škrťa či co.... jsem slyšela, že ten kontrakt s HM pod 100 mega nešel....
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím tak je to 250 mega za pět let.
Reagovat
smazaný uživatel
5 let? Za 5 let bude Berďa rád, že je rád.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi bude, ale 250 určitě dostane takže mu může bejt fuk kde bude :)
Reagovat
a.magerova
Vaidišová prý inkasovala od Reeboku 300 mega....
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Tak to je síla vzhledem k tomu, že byla nejlíp sedmá a nebyla ani jednou ve finále GS, někdy hodně přestřelí, jako třeba s Youngem, ten už v patnácti!dostal smlouvu na čtyři mega usd..
Reagovat
a.magerova
No tak pokud měla dobrého agenta, který uměl firmě vysvětlit, že je to suprová investice do budoucna..... že to pak nevyšlo je už riziko podnikání ;-)
Reagovat
lars
A kde jsi to cetla?
Reagovat
a.magerova
No je to sice bulvár, ale zrovna tomuto není důvod nevěřit...
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/175332/rozvod-vaidisove-a-stepanka-jak-si-deli-majetek-kazdy-svoje-miliony.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tys mě nepochopila, to bylo myšleno že za těch pět let kontraktu dohromady nakonec dostane :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopila jsem to tak, že ho 5 let bude trénovat a za to chce 250 mega.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme si vůbec nerozumněli, já mluvim o tom kontraktu s HM co načala a.mag :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle :D No, když dva mluví o tom samém, nemusí to být to samé :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
a.magerova
No Lendl bude chtít tak minimálně 20 mega ročně plus bonusy za megaúspěchy ve stejné výši...
Reagovat
a.magerova
Od HM to Tomáš inkasuje bez ohledu na své hraní... prostě jen bude nosit a propagovat jejich hadry.... oni se můžou domluvit i po skončení tenisové kariéry.... je to třeba vidět na Edbergovi, který nosí hadry Adidas, přestože Roger má Nike....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vzhledem k tomu, že jen za trika ročně inkasuje padesát mega, tak by s těma dvaceti asi škudlit neměl :D. Ale jestli ví, že mu ani ten Lendl ke GS nepomůže tak by to vyhozený prachy zřejmě byly, radši ať si za to koupí nějakej zámeček :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to mě taky napadlo, jestli je vůbec v Berdychových silách se ještě někam posunout.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zázraky se občas dějou, takže buď se zázračně zlepší a začne hrát jako Čilič nebo mu musí úplně všichni větší soupeři vypadnout a pak to snad vyhraje :)
Reagovat
Roger_Federer
Myslim ze nemas pravdu, psalo se o 100mil za 5 let..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že je škrt je celkem zjevný, nejen kvůli tomu, že zije v daňovym ráji, ani na charitu zřejmě moc nedává, on patří mezi ty co se nepředají, snad jen na svou milovanou ODS vždycky myslel a poslal jí vždycky pár mega, ti si to stopro zasloužili..
Reagovat
a.magerova
Ale tak dal i nějakou kačku na Paraple.... to jen tak pro pořádek.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějakou kačku je myšleno obrazně nebo fakticky? :D
Reagovat
a.magerova
Né fakt, to nekecám, prý má Tomáš rád Svěráka, tak přispěl nemalou částkou na Paraple.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka jak velkou, jestli to byly aspoň dvě tři mega, takový částky totiž posílá těm modrým tchořům..
Reagovat
a.magerova
Jo tak to nemám tucha, kolik to bylo..... abych pravdu řekla ani jsem nevěděla, že Tom podporuje jakoukoli stranu.... i když mám raději modrou než oranžovou ;-)
Reagovat
Fandin
tak ať je klidně posílá modrým nebo oranžovým či jiným tchořům, do toho nám nikomu nic není.

Spíš by ti mělo vadit, že se angažuje v (oranžovými a zelenými tchoři) zorganizovaném tunelu tisíciletí zvaném fotovoltaické elektrárny, takže se mu každoročně všichni skládáme na navýšení jeho bohatství v rámci vyúčtování za elektřinu.
Reagovat
a.magerova
Vždyť byl celou dobu v jeho boxu a každou chvíli na něj šla kamera, ses na Marinovy zápasy nedíval? Nebo jsi Gorana nepoznal?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
freeteepek
Nishikori říkal po zápase Čiličovi u sítě: "Až vyrostu, taky jednou vyhraju USO!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přijde mi, jako kdyby Novak pomalu ale jistě začínal uvadat..Kei sice podal slušný výkon v sobotu, ale i průměrný Novakův výkon na něho měl stačit..jinak Marinko jednoznačně zasloužený vítěz, neměl tady konkurenci.
Reagovat
lars
no 5 setu s 30. nasazenym Simonem je ukazatel konkurence
Reagovat
smazaný uživatel
neztratit s Berdychem, Federerem a Nishikorim ani set? bezkonkurenční naprosto
Reagovat
lars
Tomasi nesel servis v 1. dvou setech
Reagovat
smazaný uživatel
Když to posuzuješ jen podle posledních tří turnajů tak možná ano. Je to nesmysl jakkoli ho odepisovat, totéž se říkalo o Rogerovi už před šesti lety a o Rafovi před pěti, oba ukázali jací šampioni jsou a neustále se jako bumerangy vracejí, Djoker to samý. Taky nezapomínej, že má za sebou svatbu a před sebou otcovství, to se muselo nějak projevit, on je hodně emocionální typ.
Reagovat
Roger_Federer
Nevzpominam si ze by se Federer nekdy odepisoval, az loni.. Rafa ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne? Já si vzpomínám na první pochybnosti v r.08 a nebylo divu, když to Rafa tehdy jasně válcoval a Roger vypadával i v začátcích turnajů, tehdy poprvé začal být odepisován..samozřejmě neprávem jako teď v případě Djokera a předtim Rafy, ani Murrayho nelze odepisovat.
Reagovat
Mayo
to prvýkrát vidím od teba, žeby bol niekedy RF odpisovaný v tých rokoch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si diskuse třeba na idnesu z tý doby i vyjádření řady komentátorů.
Reagovat
Roger_Federer
Nevzpominam si na nejake odepisovani, ale ano v roce 2008 byl na spici Nadal a Federer vyhral jen jeden Us.open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak řada lidí říkala je to tady, teď už půjde dolů a bude vyhrávat jen občas (bylo to logický když dozráli Rafa i Djoker). Já s tim ale nesouhlasil, stejně jako nesouhlasim s tim když teď někteří odepisujou Rafu a Djokera.
Reagovat
Mayo
ako niekto môže odpisovať hráčov, čo vyhrajú 1 GS v sezóne...ale jedno je isté ani jeden z dvojice Nadal Djokovič nebudú podávať také výkony v 33 rokoch ako Fedex...vlastne ja im už po 30-tke neverím ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ále prosim tě, oba toho ještě vyhrajou, Rafa min.čtyři a Djoker sedm osm a stihnou to dávno před třiatřícou :)
Reagovat
Mayo
No jak Djokovič vyhrá 7-8 GS , tak zožerem ponožky :) ... vlastne ani u Rafu sa mi to číslo nezdá reálne...ale 7-8 je sila
Reagovat
smazaný uživatel
Hele jsou věci o kterejch se nediskutuje a tohle je jedna z nich, Rafa ve svym obýváku v Paříži nevyhraje jen když si zlomí nohu..a tu si dalších pět let snad nezlomí tak se hoď do klidu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím??

A na to si ako prisiel??

Ja som presvedcený, ze budú podavat lepsie vykony s lepsimi vysledkami..
Reagovat
smazaný uživatel
Finále výrazne zatienené oboma semifinále. Nishikori sa dnes nevedel dostať do tempa, akoby nevedel, čo má hráť, bolo to z jeho strany stereotypné a hlavne si nevedel vynútiť žiaden tlak. Ak Tom hovoril, že Nishikori nemá žiadne zbrane, zrejme narážal na výkon, akým sa dnes prezentoval Kei.

Cilic si to naopak kontroloval, hral čo potreboval. Na servise podľa mňa nepredviedol Boh vie aký výkon (54%), očakávania však predčil v medzihre, dobre returnoval, bránil a hlavne neprepadol hlbšej kríze, čo do kontextu lacných chýb.

Najväčším zážitkom bolo pre mňa nakoniec vidieť Gorana v takom uzlíku nervov, to stálo za to. Som zvedavý, či dokáže Cilic na svoje výkony nadviazať aj v budúcnosti, ruku do ohňa by som za to nedal.
Reagovat
Davor1
to je trochu divné vnímanie nie? keby som videl len zápas Nadala s Darcisom, tak poviem, že Nadal nemá žiadne zbrane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nemyslím, ze Nishikori nemá zbrane, to ani netvrdím..Dnes vsak tak posobil a popravde v minulosti tiež..
Reagovat
Davor1
samozrejme, dnes bol slabý a slabé zápasy mal vždy. Napriek tomu si myslím, že každý, kto sleduje tenis trochu podrobnejšie musí o jeho silných stránkach vedieť, aj keď ich niekedy neukáže naplno ako dnes...
Reagovat
tommr
1. Tomáš Berdych zůstává na 6.místě ...
2. Tomáš se může utěšovat, že prohrál s pozdějším vítězem ...
3. Murray vypadne z první desítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Být Berdychem tak bych nejásal vzhledem k tomu, že tam nikoho vyjímečnýho neporazil, kdyby dostal v of Monfilse nebo Tsongu a ne Thiema tak bych ho chtěl vidět, už s Kližanem se moh pakovat.
Reagovat
Roger_Federer
Kdo se nam skryva pod nickem M.M.1983...Kdo uhadnr prvi..:)
Reagovat
Cico93
Rafaeoli?
Reagovat
Roger_Federer
Bingooooo, Vitej Rafaeoli25, vecny cestovali nickama..:)
Reagovat
Mayo
Rafaeoli sa zmenil na fanúšika Djokoviča resp. balkáncov ? sklamal ma :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně že víš komu nefandim :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kolik mých dalších nicků jsi ještě nerozšifroval a ani nerozšifruješ, protože ti k tomu nedám příležitost, kdybys tak tušil kolik nicků které vůbec nepodezíráš jsem já :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak ono je dost zvlastni ze mas tu nutkavou potrebu :)..Nestojis si za svymi nazory a vydavas se tady za nove a nove nazory, snazisse chvikku vystupovat jako milovnik Novaka, chvilku Fedexe, chapu ze kdyz Rafa zase musi stat, je to smutne..
Reagovat
smazaný uživatel
Do konce roku Marin, od ledna zpátky Rafa, pokud se nedejbože zase zraní tak Djoker a jestli ten zas vybouchne tak už to asi zabalim :)
Reagovat
Cico93
Tommr hlboko upadaš;(
Reagovat
tommr
copak se ti zase nelíbí?
Reagovat
Cico93
Murray!!
Reagovat
Davor1
to je len jeho osobný pocit po finále, každému je sympatický niekto iný a naopak. Ja by som sa potešil, keby z desiatky vypadli Nadal, Berdych a Dimitrov, lebo ich veľmi nemusím. Takže ho viem pochopiť ;)
Reagovat
Mayo
Dúfam, že ten nesympatický Berdych nepostúpi na TM a o Andym nepochybujem.
Reagovat
Davor1
teraz mu pribudol v podobe Čiliča ďalší súper a Berdych má z tej skupiny hráčov bojujúcich o postup najhoršiu formu, takže možné to je ;)
Reagovat
Cico93
Ja niesom fanda Andyho a predsa ho chcem v 10.
Reagovat
Mayo
aj tak Rafa nepôjde na TM už to vidím dilina...takže 1 flek sa uvoľní
Reagovat
smazaný uživatel
Ale půjde, jeden turnaj ho před novou sezonou nezabije, možná dorazí už do Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně všechny tři body.
Reagovat
Davor1
Škoda, Kei by dnes musel hrať na 120% svojich možností a možno by ani to nestačilo. Namiesto toho nehral ani na 50 a Čiličovi to neskutočne uľahčil. Finále je ale fantázia, síce ma Nishi pred sebou ešte kopec roboty (predovšetkým na fyzičke a odolnosti), ale toto určite nebolo jeho posledné GS finále. Verím mu.
Čilič predviedol neuveriteľný tenis, turnaj vyhral zaslúžene, nikto nemôže povedať ani ň. Dosť mi pripomenul DelPa spred piatich rokov. Očakávam, že sa teraz na dlhšiu dobu usadí v desiatke a bude strašiť favoritov vo štvrťfinálových dueloch veľkých turnajov ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdalo se, ze Kei to tolik nezvladal, ale z kresla se to hovori jednoduse. Marin ho dost nicil svou agresivni hrou, ale take paradne zahral defens, mel mezihru, dobry pohyb, pomahal si slajzy paradne, lajny mu vychazely neskutecne, servis mu slapal celkem cely zapas...a jeste dobry na prijmu...
...jedine, co asi by se dalo vytknout Nishimu, par big points, ktere by mohly jeste zapas zdramatizovat...ale asi jak rikas, muselo by to byt na tech vic nez 100%. Take bych rekl, ze se projevila uz i unava, Nishi mel za sebou opravdu dve tezke sichty...ale ikdyby je nemel...Marin jel fakt jak boure...
Doufal jsem, zeby to mohl nejak uhrat...nebo v dramo...bohuzel...
Reagovat
Davor1
v tom treťom sete už ale hral Kei trochu uvoľnenejšie, niektoré výmeny výborne, akurát na tých big pointoch vždy zlyhal, ak by nejakým zázrakom ten tretí set vyhral tak si myslím, že sa to mohlo otočiť...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako velkej fanda balkánskýho tenisu jsem spokojen, i když jen napůl, přál jsem si finále Marina s Djokerem, to by mělo úplně jinej náboj, Kei byl poražen už před zápasem, bohužel. No a taky jsem moc rád, že to nevyhrál Federer, to by zas bylo několik měsíců oslavných řečí o jeho nadpozemský vyjímečnosti, fajn že jsme toho byli ušetřeni.
Reagovat
kada.tom
nejvíc se mi na těch nováčků s GS líbí, jak neví kterak se přesně chovat při focení a tak :-D
Reagovat
Cico93
Finále teda nic moc;( Ale gratulujem Cillicovi, hral Tu fakt výborne.
Reagovat
smazaný uživatel
RG 2013 se ti libilo?
Reagovat
Cico93
Tam bolo finale už vlastne v semi,)
Reagovat
Cico93
Takže libilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle finále bylo to jak jasný a tim pádem nudný až z toho bylo člověku smutno, to překonalo i finále Austrálie letos.
Reagovat
smazaný uživatel
;))) ale bavime se o finale;)
A to bylo "zajimave" pouze tim, ze tam nejaci frantici protestovali...jinak totalni zapas o nicem,...uplne totalni usinacka...
Nadal ovladl uplne finale, ani se moc nenadrel...to ovsem nikomu nevadi, ale jak je to uz jine jmeno...tak je kolem toho humbuk jak na pouti;)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Djoker-Marin by určitě bylo výborný, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže analýzu zápasu vezmu místo JM (pozn. redakce Jistý Mentál), jak jsem napsal již v jiném článku. Nebudu se zaměřovat na takové sračky jako JM, nebudu řešit, že ten hrál míčky s větším odskokem či rotací pod úhlem 90 stupnu a víc, takové píčoviny pozérské jako JM řešit nebudu. Zápas zhodnotím spíše z emoční a citové stránky.

Nemohu si pomoct, ale ten Nishikori je takový ko**ot. sedí tam ted jako zmoklá slepice místo toho, aby se radoval, že jeho kamarád z ATP tour vyhrál GS titul a narušil hegemonii egomaniaka Federera, klauna Djokovice ci řitoškraba Nadala. Ale ne, Kei sedí na lavičce jako úplný ocas.

EDIT: To i ten Murray by se aspon usmál
Reagovat
Chrenda
Tomáš si může rvát vlasy, protože ho klidně mohl sfouknout, kdyby se nerozčiloval. Ale jinak gratujuji, je to ranař, ten jeho servis byl excelentní a je to i sympaťák!
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl ho klidně sfouknout, to si děláš srandu?
Reagovat
tommr
Tomáš si může rvát vlasy, protože tentokrát byl ten GS titul tak blízko jako nikdy: Nadala a Djokovice měl odklizený z cesty a Federera i Nishikoriho by moh porazit stejně jako Cilic. Škoda, že to čtvrtfinále nezvlád ... :(
Reagovat
Davor1
nato, aby porazil Federera a Nishiho by ale musel hrať presne tak kvalitne ako Čilič, čoho Berdych v súčasnej dobe nie je schopný. Určite nebol k tomu GS tak blízko ako si myslíš, skôr naopak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne Nesouhlasim. Nejbliz ke GS byl Rebel Berdych letos na AO...to bylo opravdu a doslovne o par micu...
...pak to finale by podle mne zvladl. Rebel se v AO prezentoval fakt skvele, dokonce tam slusne zahral i smerem k siti...
...od te doby sel dolu...ani jsem ho nevidel od te doby hrat lepe...jo tam si mel rvat opravdu vlasy...
Tady byl uplne bez sance z tou hrou proti Marinovi....a ikdyby se nejak zvencl...nevim, nevim...
Reagovat
Davor1
presne tak, tam hral o parník najlepší tenis v sezóne (a potom ešte v Rotterdame), Stan bol ale ešte lepší. Tu herne nemal ani na to štvrťfinále, ak by vo 4.kole schytal Monfilsa, Simona, Nishiho či Tsongu, mohol letieť už vtedy.
Reagovat
smazaný uživatel
jj Rotterdam se povedl, ale spis jsem se obecne dival na ty GS turnaje. Podle mne jeho letosni AO byl asi jeden z nej GS turnaju v jeho kariere a podle mne byl asi nejbliz k vitezstvi v GSturnaji. Pak jeste Wimblas, ale tam zazdil finale s Rafou...ale Rafa na te hline ve finale uz exceloval...a mel opravdu skvely rok...tady na AO by ho mohl Rebel dat...
...Na Rafovi bylo videt, ze je dost uz z turnaje utaveny, a to zraneni uz byl jen vysledek pretizeni...
Reagovat
a.magerova
Škoda Kei..... :-/
Gratulace Marinovi.... když nad tím, tak přemýšlím, tak jsem ve výsledku i spokojená.... nic mě nenase.e víc, než když mi Rogera někdo porazí a v dalším zápase hraje pod psa.... takže super, že toto není ten případ :-))
Reagovat
Denis92
Nj..mna len mrzi ze Marin musel prave teraz podat zivotne vykony. Inak by Rogerovi zrejme ten 18.GS uz neutiekol..co uz..asi to tak musi byt :/
Reagovat
Denis92
Prekvapivy, ale zasluzeny vitaz US Open 2014. Od QF az po titul bez straty setu. To sa nevidi tak casto. Gratulacia Cilicovi.
Reagovat
Denis92
Som velmi zvedavy, akym smerom sa bude uberat dalsia Cilicova kariera a jeho vykony.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud se z toho nezblázní tak může vyhrát ještě spoustu velkých turnajů, min.Masters určitě, vidim to s nim dobře.
Reagovat
kada.tom
Wow - paráda Marine :-)
Tohle bych od tebe asi nikdy nečekal. Tento turnaj Ti vyšel famózně a já doufám, že to začneš potvrzovat a že třeba ještě nějaké GS nebo tituly na Masters přidáš :-))
Reagovat
Alfonzo
Gratulace!
Reagovat
Bob
Šílenost!
Reagovat
smazaný uživatel
USO pro mě přestalo existovat. Dopingovej trestanec!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si rovnou take odepis AO, RG, a Wimblas;)
Reagovat
Mayo
presne tak
Reagovat
Mayo
doping je bol a bude
Reagovat
Hector.Salamanca
Zcela souhlasím, čarodějko, úplně stejný pocity
Reagovat
smazaný uživatel
Vás dva zrovna budu poslouchat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si přidej třetího, neni fér ho démonizovat, potrestán byl tak co, tady hrál výborně a na to by se mělo hledět.
Reagovat
smazaný uživatel
Není důvod ho démonizovat? Sportovec, který užil doping, pro mě prostě jednou provždy zůstane podvodníkem a žádný trest na tom nic nezmění.
Reagovat
Fandina
I když byl verdikt, že to bylo nevědomky?
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky je to nevědomky.
Reagovat
Fandina
Když si vezmu nějakou věc a je v ní něco škodlivé, co jsem nevěděla, tak za to nemohu, že mi to ublížilo. Neříkám, že to takhle bylo, ale klidně to tak mohlo být.
Reagovat
Fandina
Ale samozřejmě, že neznalost zákona neomlouvá. Vrcholový sportovec, který je takhle pod neustálým dohledem dopingových komisařů, navštěvují je doma atd., by si tohle měl hlídat, aby si něco takového nevzal. To je jasné. Nicméně verdikt v tomhle případě, tak jak ho komise prověřila byl, že to vzal neúmyslně.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnej sportovec o tom nikdy neví. Všichni zcela shodně tvrdí, že to bylo omylem. Až když na některé z nich praskne fakt velká aféra, tak to otevřeně přiznají, viz. Armstrong nebo Jones.
Reagovat
Fandina
Když to vzali úmyslně, tak to asi pak přiznali. Otázka je, jak to bylo tady v tomhle případě. Možnosti jsou pořád dvě. Že o tom věděl a nebo nevěděl. A reálné je obojí. Tak si vyber.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, ty mě zas bavíš :D
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře. Život je zábava, takže buď to věděl, nebo ne. Jiná možnost neexistuje ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je úvaha skoro na Nobelovku, čéče :D
Reagovat
Fandina
Takových nobelovek by bylo. Je to jednoduché, ano nebo ne a dokaž to soudče ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, to jsi fakt tak tupá, že nepoznáš ani ironii?
Reagovat
Fandina
A ty poznáš ironii?
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou jo, ale u tebe si nikdy nejsem jistá, co přijde za odpověď a jak ji vlastně chápat. To je jako ten tvůj rozhovor s Rogem o DC. Snad desetkrát jsi zopakovala něco, na co by přišlo i malé dítě.
Reagovat
Fandina
Vidíš a on pořád odpovídal. Já jsem trpělivá s těmi, kdo se pořád vyptávají dokola jako on. Je to jako s dětmi, musíš pořád dokola a dokola, až jim to dojde ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Nebo si byla zase rybycka a ja rybar?...:)
Reagovat
smazaný uživatel
On se pořád ptal? Na co? On byl neodbytný? No vidíš, a já z tý konverzace měla pocit, že neodbytná jsi spíš ty.
Reagovat
Fandina
Vážně, tak si to přečti. On na mě začal reagovat první a pak pořád odpovídal. I poslední slovo měl on. Já ho neoslovila. On to byl jako první, kdo začal na mě reagovat. Mě by to ani ve snu nenapadlo se s ním vybavovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to četla. A nechápu, co máš furt s tím, kdo na koho reagoval první. Pokud by zaútočil, tak neřeknu, ale on se velmi slušně a přínosně zapojil do diskuze stejně jako ty, když jsi reagovala na můj příspěvek. Jenže zatímco on tu diskuzi někam posouval, tys jela v různých variacích stále totéž dokola, totiž že Berďa je naše jednička a musí udělat 2 body.
Reagovat
Fandina
Tak si to ještě jednou přečti, o co tam šlo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
O to, že Berdych musí udělat 2 body a že je naše jednička?
Reagovat
Fandina
Nikde jsem nepsala, že musí. Ale že by měl, to je rozdíl. Dokonce by měl udělat tři ten třetí v deblu, protože je asi každému jasné, že Berďa třikrát nastoupí. Jestli body udělá dobře, jestli ne, může je udělat někdo jiný a pořád dokola. Berďa je nejdůležitější, ale když to udělá někdo jiný, také dobře. A když prohrajem, nedá se nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněla jsem, že v basic levelu se musí vypisovat věty celé: musí udělat 2 body, pokud chceme vyhrát. Ale přesně o tom se tam bavíte.
Reagovat
Fandina
Co ti k tomu říci. Pořád rozebíráš to samé a pořád dokola. Nakonec ta diskuse u DC vyústila, že uvidíme, co k tomu víc dodat. Ende, konec debaty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak já rozebírám furt to samé dokola. Tak se ti hluboce omlouvám.
Reagovat
Fandina
Nebuď uražená, vždyť ty jsi sem zavlekla diskusi o DC a pořád v ní pokračuješ. Tam skončila, že uvidíme a ty jí zase přenášíš sem a pořád budeš rozebírat, jestli dva nebo tři body a pořád dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem uražená. Někdo jako ty mě urazit nemůže. Napsala jsem ti, že se ti hluboce omlouvám.
Reagovat
Fandina
Já tě urazit nechtěla, měla jsem dojem, že ses urazila sama. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Fandino nebereš něco? Jestli jo, tak bych to rád zkusil taky :D
Reagovat
Fandina
Beru, ale je to tajné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak ale pozor na dopingový kontroly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám spíš podezření, že je to robot, protože když vydržíš dostatečně dlouho, zjistíš, že jsi ve smyčce a odpovědi se začnou opakovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D..škoda že tu neni ten čtyř nebo pětimístnej kód pro ověření jestli to tak je, aby člověk věděl na čem je, jestli číslo 5 žije nebo ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřil bych, že diskuse o nesmrtelnosti brouka může bejt takhle zábavná :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Berda udela 2 body to je jasne, nebo ne..?..no a Luky a Stepula to nejak dotahnou
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, a když ne, tak ten třetí bod prostě někde najde Fandina.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
Fandina
Ale no tak. Na vítězství je potřeba třech bodů a to musí mít jak Francie, tak Česko. Jeden z těch dvou zemí to mít musí. Nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D Já myslím, že ten náš vzájemný souboj vyhraje Grónsko.
Reagovat
Fandina
Já si přeji, aby vyhrálo Česko, ale když vyhraje Francie, tak to bude ona ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám, kdy postoupíš na další stupeň logického uvažování. Tohle je stále basic level.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
Fandina
Každý má jiná očekávání na internetové diskusi navíc na tenisové téma. Logiku někdy těžko hledáš tam, kde se to očekává, tady se přece jenom vyskytují jiné věci ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím z toho akorát tomu "úsměv".
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Sakra jeste Hajecek, Hajecek me vypadl.Kdo teda udela ten 3 bod?
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Realne je jen to ze mel jako obetni beranek 4 mesice stopku..Tak latku vzal.zbytek he uplne jedno.
Reagovat
Roger_Federer
Presne tak, muzou zato tenisove organizace, ktere to umyslne prehlizeji a mlzi..
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak nevim proc bys nas mela poslouchat;)
Ale pokud ti jde tak strasne o princip, tak si ty zbyvajici turnaje fakt muzes take vpohode odepsat, to myslim celkem vazne:)

Jen pro doplneni, takovou zajimavost....jen jedna z mnoha mych osobnich zkusenosti...rozhovor mezi ctyrmi s OH vitezem po ukonceni kariery....co myslis...:)
Pochopitelne dopoval...celou karieru...neprehanel, ale dopoval, a co myslis....myslel si, ze to je spatne?....nemyslel...nebot jedou v tom vsichni...
Co myslis? ze Nadal nebere?....bere....i Djok bere, Fedex bere, Berda bere...vsichni berou...jde jen o to jak, co a kolik, a aby te nechytli...a nebo aspon aby to bylo v nejake hranici plus minus...no, ale o cem to potom je...jako...nakonec muzes sezrat i nejakou pitomost, kde ta zakazana latka je...a fakt to muze byt i neumyslne. Krom toho, za nejakych 10 let jsem zvedav, co budou vsechno zrat ti sportovci, nebot to bude uz uplne vsecho prolezle chemii...

Osobne se tech sportovcu rozhodne zastavam, nebot dneska v technologicke dobe je to uz davno dost relativni s dopingem. A uprimne, pravidla ok, ale jak je vytycit, ze....to uz je mnohem horsi vec. Nesnasim pouze ty, kteri nekde moralizuji, jak je doping spatnej...nebot zatim se vzdy potvrdilo, ze ti nejvetsi moralisti po ukonceni kariery priznavali, ze brali taky a celkem slusne...a nikdo je jeste ani zpetne nepotrestal....proc???
No protoze ty komise se uz na nich take napakovaly....

A prikladu by se tu dalo dat nekonecno...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou nesouhlasím. Napsala bych snad každý slovo přesně obráceně, ale to je ostatně tvoje věc.
Reagovat
smazaný uživatel
;) Nevadi...

Slovy Noaha...proveruji se jen nekteri hraci zpusobem,... "Vlk se nazere a koza zustane cela,..." a komise si dal mne ruce...
Ja bych treba, a nejsem sam, rad proveril pana Nadala;) a nejen jeho...
Ale pokud si myslis, ze "zlodej" je jen ten, koho chytnou, a ne ten, kdo krade...tak vzdy budem v tomto rozporu;)
No, ale jeden rozpor hadku jeste nedela;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to určitě ne. Já bych se s tebou nerada dostala do nějakých dlouhodobějších konfliktů, obvykle s tvými názory souhlasím. Ale tady mě nepřesvědčíš. Neříkám, že jiní nedopujou, ale dokud nejsou dopadeni, platí pro ně presumpce neviny. Čiliče ale chytli.
Reagovat
a.magerova
Souhlas s Vlkem, dopují v nějaké míře všichni a všichni ostatní to vědí, ale je vhodné mlčet.... chytají se úmyslně jen malé ryby, slovy doktora Ratha - čudly :-))

Je to stejné jako na vrátnici fabriky, vrátný už ví nebo tuší kdo má v krvi a proto, když mu přijde kontrola, aby dal lidem fouknout, tak on záměrně vybere ty o kterých ví, že nepijí vůbec a když potřebuje si u kontroly udělat oko, tak odchytne toho co už ho se.e delší dobu a je zas na určitou dobu pokoj ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja te z nejakeho hlediska chapu;)

Ale protoze jsem vyrustal ve sportovnim prostredi - (z rodiny polovina delala neco tzv. vrcholove....nikdy nikdo z zadnym dobrym vysledkem, krom dedy, trochu segry v juniorech, dokud nemela 18let;)), tak to budu opravdu vnimat trochu jinak...nevim jestli jako lepe, ale urcite obracene....
Jinak dekuji bohu za to, ze jsem byl prumernej nouma, a nikdy jsem nemusel byt v tom tlaku a stat pred tim vyberem, hlavne kdyz mas 18 roku...nebot vim, ze ho moc nemas...
Treba v takove atletice absolutne vubec...ale vubec...
Takze presumpce neviny je mozna dobra pro divaka, ale sportovci to moc nepomuze...musi s tim denne zit...kdyz se rozhodne hrat tzv. tu dnesni hru...
Takze rozhodne obracene, je mne lito jak ho chytnou;) nebot mne je celkem jasny, ze kdyby se uprimne reklo jinym sportovcum, hodte po chytnutym sutrem, kdoz mate ciste svedomi, ze nikdy....
....noooo myslim, zeby to bylo velmi zajimave;)

Takze v tomhle na vysvetlenou u mne opravdu obracene;)
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. Myslíš, že Nadala a jiné GS šampiony nikdy netestovali?
Reagovat
smazaný uživatel
Opet slovy Noaha (a nejen jeho)...
...ale testuji, testuji...ale problem je, ze nekteri dopredu dokonce vedi kdy;)

Ale to je jen jedna cast cele skladanky...;)

Dam ti jiny priklad. Je to uz radka let. Byl jsem se podivat prave na kamosku, byla dobra, atletika, ctvrtka. Byla druha, prvni byla, nebudu jmenovat, o sileny parnik pozdejsi ucastnice OH. Vsichni na tom stadione, rikam Ti vsichni, vedeli, ze bere...jenze problem byl v tom, ze kazda v tom poli take nekdy neco vzala...sileny psychologicky tlak.
Ale take vsichni vedeli, ze ikdyby nebrala, a ti ostatni sporadicky, tak stejne by vyhrala, ikdyz ne o ten parnik....a tak to funguje.
Doping ti nezaruci a rozhodne ne v dnesni dobe vitezstvi...;) Tohle mozna jeste mohlo fungovat v sedmdesatych az osmdesatych letech. Dnes je to uplne nekde jinde...nebot na tom uz stoji normalne priprava...

Vychodisko tady podle mne neni jednoduche. Nastavovani pravidel...je tezsi a tezsi...ne nahodou ten Cilic vlastne ani moc potrestany nebyl...to by potom se take mohlo stat, zeby zacal zlobit...a to by byla teprve revoluce...;) Ta komise v tom ma take svuj deal, takze nemuze jen tak nekoho odstrelit...

Je to jen takova show pro divaky, aby se jako vedelo, ze se o neco dba, presne jak to popsala magerka;)
Reagovat
smazaný uživatel
O co ti jde? Znechutit mi sport?
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec ne;)
Jde mi jenom o to, ze ten Cilic neni zlocinec, ani nejaky trestane, ktery by si nezaslouzil GS atd...;)
Ja sport dale sleduji, a mam proste pro to pochopeni.;)
A ty sportovce budu branit;)

Muzu Ti to napsat jeste i jinak.
Dnes neni problem vyvinout neco, co ti jako pomuze. Pokud mas penize...muzes mit dokonce latku, ktera neni ani povolena, nebo ani zakazana...takze jsi tzv. uplne cista...a uplne z obliga...
No dobre, ale porad je to doping;)

Kazdy sportovec ho hleda, jedno v cem a jak... nakonec doping je i zarvani come on...

Kolem kazdego sportovce, ktery jede vrcholove, se vzdy budou motat, tzv. "radci" na to, co mu jako pomuze...nekdy to je jen psychologicke. Neco bere, mozna mu to ani stricte nepomaha, ale on ma pocit, ze jo;)

atd. atd.

Tohle neni problem sportovcu...tohle je problem businessu, ktery se na tom zivi a zivi i ty komise, sportovci jsou jen jeho obeti...a media z nich delaji jeste trestance;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže jo, chceš mi to znechutit. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proc?
Jsi ucitelka, a urcite jsi take byla studentka. Nikdy jsi nehledala u spoluzaka pomoc pri nejake zkousce, nebo sis nenapsala nejake slovo na dlan, nebo pomocny vzorec na lavici atd. atd. atd. Nebo nikdy te neprosili studenti jestli mohou nakouknout do poznamek atd. atd.? Nikdy jsi nebyla ve stresu pred zkouskou, ze sis neco dla na kuraz, nikdy jsi nehladala neco, cim by sis pomohla?

Ti sportovci jsou pod sto-nasobne vetsim psychologickym tlakem...
Reagovat
smazaný uživatel
plus okoli, ktere je jeste do toho vhani...;/
Reagovat
smazaný uživatel
Ale aby bylo už konečně jasno. Já o tvé vysvětlování nestojím! A fakt už mě s tím řádně se*eš.
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat
smazaný uživatel
Když já jsem byla líná ty taháky vytvářet. Mně většinou stačilo si to den před tím přečíst, tak proč se zabývat zbytečnou prací. Nervózní jsem mnohdy byla jak psice, ale na kuráž jsem si nikdy nic nedala. Já celkově piju alkohol jen extrémně výjimečně.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ja jsem na ty tahaky taky kaslal, to je fakt...
...take trochu z lenosti...
...ale rozhodne nemohu rict, ze jsem si nekdy obcas nepomohl, vetsinou zpusobem tssss, septem ke kolegovi jak mas becko?;)
Jestli jsis nikdy tzv. nepomohla, tak to klobouk dolu, to totiz asi budes prvni osoba, kterou jsem v zivote potkal....;) Ale i to se muze stat...
Ovsem ve sportu take, ale sampioni to nejsou....mozna jak rekl dadaft, mozna tak v sermu...

No...ono nakonec je to i naopak jak jsme s magerkou psali. Dnes jsou nektere latky povolene, ktere treba kdysi nebyly...ze...;)
Coz je uplne drsny, hlavne pro ty, kteri kdysi mohli byt trestani za neco, co dnes je tolerovano...takze kdo tu je potom ten zlocinec;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty!
Reagovat
smazaný uživatel
vyse mas ok, jsem to nevidel...
Reagovat
a.magerova
Navíc je důležité připomenout, že výzkum a vývoj dopingu je vždy krok či více před dopingovými kontrolami..... jakože je vynalezeno a vyrobeno něco co ještě není známé, takže se na to v současné době ani nepřijde nebo to ještě není oficiálně zakázané..... proto se ty vzorky uchovávaj a testují se i po delší době nebo tak nějak, zas tolik do toho nevidím, takže tu uvádím takovou velmi laickou teorii.... prostě pro lepší představu... zloději mají taky rychlejší auta než policie.... a když si policie koupí stejně rychlá auta jako zloději, tak ti už zase mají nové a rychlejší modely ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ha, mam u tebe pivo;)
ted jsem to vyse napsal take;)
Reagovat
a.magerova
Nebo já u Tebe?!

Piju Radegast :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky;) ale tady neni;D)))) takze jednou za uherak;)))
Reagovat
a.magerova
No jo no..... Radegast tam nemáte, ale.....
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kdo-byl-jack-rozparovac-test-dna-ukazal-na-mladeho-polaka/r~dc5b3e5436d211e4a7300025900fea04/
Reagovat
smazaný uživatel
Toz diky, jak mam ted vklidu usnout;D)))
Za trest si budes muset se mnou psat az uplneho rana;)))
---
Delam si legraci, myslim, zebych mel jit na kute, abych to zitra zvladl...
...v praci...
Reagovat
a.magerova
No já už píšu z postele.... a už jsem skoro v režimu, zaklapnout noťas, odložit noťas a překulit se na bok, připotáhnou deku ke krku a spát.... :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
No to mas dobry;)
Tak tam ma jeste par metru, teda;)
Reagovat
a.magerova
Jo ale ještě..... jsem nevěděla, žes prostitutka :-P
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Tak nespojoval jsem to uplne s tim pripadem, mam pocit, ze uz asi behat zivej nebude, ale treba ma sve nasledovniky;) No a treba mam kamaradky, o ktere mohu mit strach, no ne ...;)
Reagovat
a.magerova
:-))))
Čím dál lepší..... takže máš prostitutky už za kamarádky.... člověče, Ty se nezdáš :-P
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
No dneska se do toho zamotavam pekne;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ikdyz jak jsem se vyse dovedel, spis bych mel mit vic strach ze sebe, jsem zlocinec;)
...mam asi dneska nejakou psavou...no...
Reagovat
a.magerova
Takže než Tě chytne nějaká mordzábava, tak raději zaklapnu, odložím, otočím a spím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nastesti jeste nemame kvantovy internet, takze zatim je to v klidu;D)
Reagovat
smazaný uživatel
a teleportaci;)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja se jdu asi teleportovat do peri;)
Tak dobrou;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak když říkáš, že pro tebe USO už neexistuje, co francouzský silnice a dálnice pošpiněný cyklisty? Chudáci, ony za to nemůžou :D
Reagovat
smazaný uživatel
To naštěstí nesleduju a ani po tom nejezdím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist