Čilič vyřadil i Rubljova a je poprvé v semifinále French Open

1. 6. 2022, 23:19
Aktuality 44
FRENCH OPEN - Marin Čilič v Paříži vyřadil po Daniilu Medveděvovi dalšího ruského člena Top 10 Andreje Rubljova. Vítěz US Open z roku 2014 zdolal sedmého hráče světa po více jak čtyřhodinové bitvě 5-7 6-3 6-4 3-6 7-6 a poprvé postoupil do semifinále French Open. O zkompletování sbírky grandslamových finále se 33letý Chorvat utká s Casperem Ruudem, který se stal prvním Norem v semifinále grandslamu.
Marin Čilič (© AFP)

Marin Čilič letos odehrál 12 turnajů a pouze jednou vyhrál tři zápasy po sobě. Na French Open se však dostal na vítěznou vlnu a přešel už přes pět soupeřů.

V posledních dvou kolech navíc vyřadil dva hráče Top 10, s nimiž měl na pařížské antuce bilanci 0-10. Po skalpu Daniila Medveděva dnes vyhrál i čtvrtfinálovou bitvu s Andrejem Rubljovem, kterého udolal 5-7 6-3 6-4 3-6 7-6.

33letý Chorvat zaznamenal proti Rubljovovi 33 es a 88 vítězných míčů, ale zároveň spáchal 71 nevynucených chyb. Vyrovnaný souboj rozhodl až super tie-brejk v páté sadě, v němž Čilič dominoval poměrem 10-2.



Čilič startuje na French Open pošestnácté a postupem do semifinále překonal své maximum z let 2016 a 2017. Mezi čtyřkou nejlepších je v Paříži jako čtvrtý Chorvat v Open éře. Na všech ostatních grandslamech si už zahrál finále, na US Open 2014 dokonce triumfoval.

O zkompletování sbírky grandslamových finále se střetne s Casperem Ruudem (h2h 0-2). 23letý Nor v nočním duelu dvou debutantů ve čtvrtfinále grandslamu porazil 6-1 4-6 7-6 6-3 dánského teenagera Holgera Runeho, s nímž poprvé ve čtvrtém vzájemném duelu ztratil set.

Osmý hráč světa se do semifinále grandslamu dostal jako první Nor v historii. "Je to velký den pro norský tenis. Volný den využiju na to, abych se připravil. O těchto zápasech totiž přesně sníte," řekl Ruud hodinu po půlnoci v pozápasovém rozhovoru.



První semifinálovou dvojici vytvořili už v úterý Španěl Rafael Nadal a Němec Alexander Zverev. Souboje o finále jsou na programu v pátek.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
středeční výsledky (01. 06. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Čilič (20-Chorv.) - Rubljov (7-Rus.) 5-7 6-3 6-4 3-6 7-6(10-2)
Ruud (8-Nor.) - Rune (Dán.) 6-1 4-6 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Berny
Podlě mě nemalá část diskutéru tenisportal.cz by byla schopna vyjmenovat vsechny viteze FO 2000-2021 a z 10 ATP hracu to necekane dal jen nadal.
Nechapu ze pulka z nich nevedela kdy Roger vyhral FO.

https://www.youtube.com/watch?v=T9H6nmzf7Dc
Reagovat
brixner
U...véééé
smilesmile
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/clanek/tenis-french-open-senzace-french-open-konci-jako-drzy-spratek-mamu-vyhodil-ze-stadionu-souper-nechapal-3407782#source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
George_Renel
Hned co jsem ho viděl hrát nedávno celý zápas viděl jsem že je to cocůtek. A včera vyváděl jak totální pako. Jen to jeho ksichtění skoro po každé výměně......smile
Reagovat
Tennisfan77
Celý loňský rok tohle předváděl na challengerech, on si zabil fan base ještě předtím, než začal s kariérou.

Ale na druhou stranu Federer taky rozkopával židle a teď je nejoblíbenější tenista všech dob, takže kdo ví. smile
Reagovat
soloo
Myslíš že sa Federer chová elegantne lebo to je on? Nee nee robí to iba aby sa zalíbil publiku a dusí to v sebe. Hraje neco co není a ludia to žerú
Reagovat
dappe
Bože, zapracoval na tom, aby měl šanci něčeho dosáhnout. Jeho první trenér na tom má největší zásluhu. Další velký rozdíl je v tom, že on se vztekal, nikdy se ale nechoval k okolí a soupeřům jak hovado (Rune).
Reagovat
Pe3k
Ty si úplný odborník na Federera smile
Reagovat
brixner
No bóže, vobčas jebnul s pálkou, vobčas zmlátil trenéra nebo Mirku, vobčas vymlátil putyku, vobčas skopal na ulici čokla, vobčas vypnul rybičkám vzduchování, vobčas proplesk babku na přechodu, vobčas se v dětskym brouzdališti nenápadně vychcal do vody...Dyť todlencto děláme všichní, né?
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ne.smile
Reagovat
vavrinec
Já tedy ne!
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
vavrinec
To je zajímavé, že děvčatům se tohle obhroublé vtipkování evidentně líbí.
Reagovat
brixner
Jde fakt jen o vtipkování, já vosobně rybičkám do akvárka leju zásadně jen SAVOsmilesmile
Reagovat
vavrinec
Myslím, že jste v jádru velmi hodný člověk pane Brixi, jen to skrýváte za obhroublejší slupku. Člověk je pak méně zranitelný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, bylo to horší, než co jsem vidělsmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Jako spratek i vypadá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Marin tedy příjemně překvapil, jen to mohl zvládnout ve 4setechsmile Ne, hrál výborně takticky (Joker se měl dívat, jak se to dělá), hrál, co potřeboval a čímž Rubla k ničemu nepustil. Servis ho podržel, když se dostal do tísně, počet es byl výstavnísmile Některé FH inside-out byly minimálně srovnatelné s těmi od Rafy, řekl bych i lepší, protože Marin dokázal returnovat o 10mph vyšší rychlostí než Joker s Rafou. Kupodivu i v hlavě situace ustál dobře a žádný výraznější kolaps nezaznamenal.
No, Casper bude mít těžkou práci, ale zas hraje úplně jiný tenis než Rubl a Marinovi by moc vonět nemusel.

Casper vs Rune 3:1, což je výsledek, který jsem tak trochu očekával. Nicméně, Rune se po vyhraném setu dostal do laufu a padalo mu tam všechno od BHDTL, FHDTL, DS... Casper byl očividně pod tlakem a to bylo pro mě zklamáním. On sice tak nějak věděl, že jeho chvíle přijde, ovšem proti zkušenějším hráčům si takový výpadek dovolit nemůže. I proto nevím, co od Caspera v SF čekat. Doufám, že se připraví a předvede to nejlepší.
Rune mě překvapil tím, že byl schopný dostat pod tlak i Caspera. Někdo ho tu tipoval na vítězství, ale přeci jen má svoje hranice, jak kondicí tak psychikou. Potvrdil také můj názor na něj - je to takový horší Shapo. Horší o to, že u sítě nedokáže prokázet dostatek úcty soupeři, který navíc jako první Nor dosáhl na SF GS, což je prostě velká věc (ale i bez ní...). Ruud na to reagoval kroucením hlavy, tím situaci přesně vystihl. Od něj by se měl Rune učit tenisovou etiketu.
Jsem tedy moc rád za postup Caspera a s holobrádkem na převýchovusmile
Reagovat
Nola
porovnavas neporovnatelne, Novak mal hrat ako Marin....
hral proti superovi, ktory to 13 krat vyhral...
hral proti superovi, ktory bol zraneny a nevedel ci este niekedy hrat bude :D
hral proti celemu stadionu, ktory skandoval po kazdej chybe...
hral proti superovi, ktory v 2.sete bol uplne dole a po navsteve satne sa vratil ako superman..

v minulosti by sa mozno vysporiadal so vsetkym co podotykam, ale dnes uz asi nema psychiku po tej Australii asi az tak dokonalu ako v minulosti, naviac mu absolutne nefungoval BH, asi to bol nasledok toho co pisem vyssie, ale na tom nezalezi, Rafa na mna posobil ako by mal 18-nast rokov, ziadna lopticka pre neho nebola stratena, iba som cumela, co vsetko dokazal vratit.....

a k Marinovi, vcera som videla kusok zapasu s Mrazikom, tesi ma, ze ukazuje konecne svoje kvality, v poslednej dobe sa dokazal totalne zlozit, aj ked bol vacsinu zapasu lepsim hracom, Mrazik mi neimponuje, nicim.... ani ten jeho vyssie postaveny kolega, netusim, cim to je, nie som proti Rusom, ale mam fakt radsej Tsitsipasa a Zvereva, aj ked su to metrosexuali ako vysiti :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Krásně jsi to shrnula v těch čtyřech bodech.smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Amputace
Píše fanynka hrace, který vyhrál GS s natrzenym svalem :D Vazne to tady začíná připomínat grotesku.
Reagovat
Nola
co ta zere? ved som nenapisala, nic, co by nebola pravda....

ak si zacal tak zostra, tak ti mozem pripomenut, ze ten s natrhnutym svalom, nikdy nemal terapeuticku vynimku na branie zakazanych latok..... on si do svojho tela neda ziadnu chemiu, svoje telo si vazi viac ako tenis, to snad dokazal celemu svetu
Reagovat
Pe3k
Zraněný může být jen Rafa, ostatní to nemají povolené smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Terapeutické výjimky jsou největší svinstvo v pravidlech, jaké existuje.
Reagovat
turista
Novak proti Nadalovi podal podprůměrný výkon hluboce pod svými možnostmi. Nevím co byla příčina. V Bělehradě se teprve rozjížděl. Finále s Mrazíkem bylo zklamáním. V Madridu, V Římě a na v Paříži na RG už hrál dobře. Je podivné, že Nadal v Římě cítil bolest a tady lítal v ČF jako zajíc. Tak zběsile a rychle, že Novakovy nepodařené stopbally dosprintoval aniž by je musel doklouznout, přehodil je s určitým štěstím přes síť a následné Novakovy prohozy a loby suverénně ze vzduchu likvidoval klidně přetěžkými údery zády k síti. Postup si Nadal zasloužil. Novak na svoje poměry hrál mizerně a ještě promarnil co se dalo. Škoda. Marin Čilič a Saša Zverev zahráli v ČF výborně, Casper Ruud taky. Všem jim patří velká gratulace.
Reagovat
aligo
Co se dělo, že píšete že předváděl hnůj?
Reagovat
Tennisfan77
Řval na Ruuda, že má jenom štěstí, pak vyhodil svojí máti z player boxu.

To se učí u Patrika smile
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prostě je to mladej spratek - možná blízký těm Dánům, co se jezdili organizovaně ožírat do Prahy a dělat tu bordel. Ještěže to už zatrhli.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha, tak tohle jsem ani nezaznamenal, dánštině jaksi nerozmumímsmile
Reagovat
Krisboy
Nevím, co dělal, zápas jsem neviděl, ale po podání ruky po zápase Ruud docela nevěřícně kroutil hlavou. Jestli mu u toho něco řekl nebo....?

Nevím, ale ten Ruudův pohled něco naznačuje.

https://youtu.be/8ljTEP7JgWM?t=154
Reagovat
aligo
¨jo to jsem taky viděl v higlighitu no
Reagovat
Tennisfan77
Já si myslím, že ten pohled Ruuda hovoří za vše.
Reagovat
Skeec
Rune včera velké zklamání, ovšem ještě větší zklamání od Ruuda. Přeci jen Runě je mladé ucho a bylo vidět že to včera moc nezvládá v hlavě. Takže já vsázím na Čilice v docela hezkém kurzu a nepřekvapilo by mě kdyby to skončilo max. 3:1
Reagovat
peek
Mariňák se zlým kukučem vyčistil pavouka od Maďarů a Rusů a směle míří do finále. Bravo! Druhej pohár by mu slušel. smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak mladej předváděl včera dobrej hnůj, že by akademie Patrika fakt produkovala jenom žumpy bez špetky respektu?

Zatím má v repertóaru Tsitsipase, Runeho, Serenu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj asi to je žumpařsmilesmile Taky kromě tý vostudy a vostudy Sereny nikdo nic moc nevyhrál...
Reagovat
Tennisfan77
Serena vyhrála vše a šla tam až ke konci kariéry ne? Vrcholem umu z této akademie bylo její představení na US Open smile
Reagovat
Tennisfan77
Marin jde pro titul smilesmile
Reagovat
Krisboy
Bravo, Marin! smile
Jde si pro titul? To bude přetěžké, ale finále dá, Casper se nezdá být v úplné pohodě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proti Zverevovi by měl ve finále nějakou šanci, když se do něj dostane, proti Rafovi ale mizivou. Titul jde téměř na jisto do party ke třinácti starším sourozencům.
Reagovat
turista
Djokovič a Federer ty poháry a peníze aspoň mají komu dát. Nadal zatím ne. Dokud lítá po kurtech a honí poháry a rekordy tak nechce mít za nikoho druhého zodpovědnost. Stačí mu čekající manželka ve zlaté kleci. A ještě povídá, že mu nezáleží na tom kolik bude mít GS. To mu nemůžou věřit ani malé děti. Na tom s kolika GS skončí mu sakra moc záleží. Djokovič aspoň přizná, že mu na tom záleží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist