Čilič začal na antuce vítězně. V Riu si poradil s Berlocqem

20. 2. 2018, 14:20
Aktuality 2
ATP RIO DE JANEIRO - Marin Čilič den před svým debutem na turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro vylezl na sochu Krista Spasitele a včera úspěšně zvládl svou premiéru na kurtu, když si v prvním zápase od Australian Open poradil s Argentincem Berlocqem. Do druhého kola postoupil po skvělém obratu i bývalý finalista Ital Fabio Fognini.
Marin Čilič

Marin Čilič po prohraném pětisetovém finále na Australian Open odpočíval. V Davis Cupu odehrál pouze čtyřhru a minulý týden odložil svou premiéru na jihoamerické antuce, když se vzdal startu v Buenos Aires. 

Přesto jeden turnaj na antuce navzdory svým zvyklostem do úvodu sezony poprvé v kariéře zařadil. Tento týden debutuje v brazilském Riu de Janeiro a tak svou čtvrtou letošní akci absolvuje během osmi týdnů na již čtvrtém kontinentu, neboť letos si zahrál už i v Asii, Austrálii a Evropě.

V Riu de Janeiro třetí hráč světa Čilič začal očekávanou výhrou nad Carlosem Berlocqem z Argentiny. V úvodu zápasu na svém nejméně oblíbeném povrchu ztratil první tři výměny, všechny tři brejkboly však zlikvidoval a žádnému dalšímu už čelit nemusel. Nakonec za hodinu a dvacet minut zvítězil 6-3 6-2.

"Byl to dobrý zápas, měl jsem ho pevně pod kontrolou. Nemohu říct, že jsem hrál dobře, ale cítil jsem, že dobře hraju. V kritických momentech jsem hrál svou hru, velmi útočnou a celkově jsem to kontroloval," pochvaloval si Čilič, který před turnajem navštívil světoznámou turistickou atrakci sochu Krista Spasitele a dokonce se dostal na její vrchol.



"Byl to pro mě speciální zážitek. Myslím, že taková příležitost se naskytne jen jednou za život, takže jsem pořadatelům moc vděčný. Byl to jeden z mých nejlepších zážitků," řekl devětadvacetiletý Chorvat.

Čilič, který je příští týden přihlášen do mexického Acapulka a tak by i pátý turnaj měl odehrát na jiném světadílu, se ve drhém kole střetne s dalším Argentincem Horaciem Zeballosem, nebo s nebezpečným Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Parádní obrat na úvod turnaje předvedl Fabio Fognini. Třicetiletý Ital, který před třemi lety v Riu de Janeiro zaskočil Rafaela Nadala a zahrál si finále, zdolal po téměř třech hodinách boje 6-7 7-5 6-2 domácího Thomaze Bellucciho, přestože ve druhém setu prohrával 0-4. Brazilského soka tak nakonec porazil i v pátém vzájemném duelu.

Fognini, jenž se ve druhém kole střetne s nečekaným čtvrtfinalistou letošního Australian Open Američanem Tennysem Sandgrenem, ve druhé sadě předvedl nevídané využití setbolu. Fiftýn vyhrál i přesto, že po servisu přišel o raketu a bod z výměny si musel vybojovat.



Gastao Elias se na druhý turnaj během dvou týdnů dostal až jako lucky loser a podobně jako v Buenos Aires i na antuce v Riu de Janeiro využil svou druhou šanci k postupu do 2. kola. V Brazílii sedmadvacetiletý Portugalec udolal po bezmála tříhodinové bitvě 6-4 5-7 7-5 Argentince Guidu Pellu.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.842.475 dolarů
pondělní výsledky (19. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čilič (1-Chorv.) - Berlocq (Arg.) 6-3 6-2
Ramos (4-Šp.) - Dutra Silva (Braz.) 6-3 3-6 6-4
Fognini (5-It.) - Bellucci (Braz.) 6-7(5) 7-5 6-2
Verdasco (8-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-2 3-6 6-3
Sandgren (USA) - Carballés (Šp.) 4-6 6-1 4-3 skreč C.
Elias (Portug.) - Pella (Arg.) 6-4 5-7 7-5
Jarry (Chile) - García-López (Šp.) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5580--dechberouci-zazitek-cilic-se-dostal-az-na-vrchol-sochy-krista-v-riu
Reagovat
FulnekUltras
už jsem se lekl, že kristuspánovi vylezl po vzoru pobožných leštičů údržbářů až na temeno hlavy... ;) ale i tohle vykouknutí z vikýře - kór v daném počasí - je samozřejmě velká paráda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist