Clijstersová: Letos jsem v Melbourne naposledy

28. 1. 2011, 17:42
Aktuality 6
Letošní rok je pro Kim Clijstersovou velmi pravděpodobně poslední kompletní sezonou na okruhu WTA. Belgická tenistka to prohlásila před sobotním finále Australian Open, ve kterém bude její soupeřkou Číňanka Li Na.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Novináři se Clijstersové na tiskové konferenci před finálovým utkáním zeptali, jestli sobotní zápas může být jejím posledním na Australian Open v kariéře. "Ano, je to tak," odpověděla sedmadvacetiletá Belgičanka. "Vím, že tohle je nejspíš poslední kompletní sezona na okruhu," konstatovala Belgičanka.

Loni tvrdila, že chce hrát do olympiády v roce 2012, která se bude konat v létě v Londýně. Dnešním prohlášením svůj start na hrách nevyvrátila, pokud však na Australian Open hrát nebude, měla by půl roku pauzu.

Clijstersová původně v roce 2007 ukončila kariéru, po dvouapůlroční pauze, během které se vdala a porodila dceru, se však na kurty vrátila. Po pauze vyhrála celkem pět titulů včetně posledních dvou US Open. V sobotu může přidat premiérový titul i z Melbourne.

Komentáře na odchod Heninové
Už ve středu ukončila svou obnovenou kariéru Justine Heninová.

"Byla jsem dost překvapená, když jsem to slyšela. Ještě jsem s ní nebyla v kontaktu, tak nevím, jaký je stav jejího loktu," řekla Clijstersová. "Je smutné, když kariéru takové hráčky ukončí zranění."

"Nikdy nechcete vidět tenistku jakou je Heninová odcházet. Pro ženský tenis toho hodně udělala, dosáhla obrovských úspěchů. Hrála jsem s ní šestkrát a nikdy jsem jí nevzala ani set. Přesto mi na okruhu bude chybět," uvedla světová dvojka Vera Zvonarevová.

Současná vládkyně ženského tenisu dodala: "Justine je velká šampionka. Musí být smutná, že musí končit kvůli zranění. Když jsem vyrůstala, sledovala jsem ji jak hraje a získává grandslamové tituly."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda dobrej joke :-) Tam teď někdo vládne?
Reagovat
dabelsobul
Papírově ano :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo :-D
Pokud Clijsters zvládne finále, nikdo o aktuální "vládkyni" opravdu pochybovat nebude. Bez ohledu na žebříček. Tituly z USO, Turnaje mistryň a AO dávají dohromady už hodně úspěšnou šňůru. Dobré výsledky na 9 velkých Premier turnajích jsou pro žebříček jistě přínosné, ale nikdo je moc neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam je to dost zaujimave ze vlastne jej 2. kariera je uspesnejsia ako prva- uz ma 2GS cize da sa to tak povedat na jednej strane- na druhej predtym pred pauzou hrala kopu Finale GS a mala aj velke tituly ako zaverecny turnaj zien ci IW, MIAMI ale na zaklade GS teraz za rok a pol je uspesnejsia ako predtym za 5-6 rokov ci kolko. a azjtr amoze pridat uz 3 GS od navratu- naopak Heninova po navrate nic moc nehrala ok mala jedno finale na AO so S. Williams ale inac nic nic neuhrala nikde. Inak neviem co vsetko je pravda na tom ze povodne Justine ukoncila karieru kvoli dopingu a sa dohodli s WTA ze po case moze sa vratit po 18 mesiacoch ci kolko a zaobislo sa to bez skandalu, kazdopadne Heninova po pauze slabota, Kim po pauze parada- teoreticky keby Kim este ostala dake 2-3 roky mozno by mohla mat viac GS ako HEnin co by bola sranda ked si zobereme ze pri ich prvych ukonceniach karier mali 7 a 1 GS markatny rozdiel. A jaky je slaby zensky tenis netreba komentovat ked Clijsters ktora kedysi prehravala Finale, Semifinale na GS pravidelne teraz je najvacsia favoritka skoro vsade- spolu so S. Williams.
Reagovat
dabelsobul
Nevim co je pravdy na spekulacich kolem dopingu, ale Justine mela temer celou dobu problemy s loktem. Druhou polovinu roku uz ani nehrala. Takze toho ani tolik stihnout nemohla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist