Clijstersová otočila zápas, od postu jedničky ji dělí jediná výhra

9. 2. 2011, 20:57
Aktuality 4
WTA PAŘÍŽ - Kim Clijstersová má post světové jedničky čistě ve svých rukách. V Paříži se sice mohla o šanci vrátit se do čela žebříčku po pěti letech připravit nečekanou porážkou od Nemky Barroisové, zápas však dokázala bez problémů otočit a dělí ji jediná výhra od pasování na tenisovou královnu.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová na konci ledna získala na Australian Open čtvrtý grandslamový titul a o uplynulém víkendu pomohla Belgii k postupu do semifinále Fed Cupu. Tento víkend se po sedmi letech vrátila na halový turnaj do Paříže, kde svůj jediný dosavadní start proměnila ve vítězství.

Do letošního ročníku vstoupila rozpačitě, s Němkou Kristinou Barroisovou si ale nakonec poradila za pouhých 84 minut 4-6 6-2 6-0 a postoupila do čtvrtfinále.

Nyní bude mít den volna, a v případě, že v pátek porazí vítězku duelu Dokicová - Petrovová, posune se počtvrté v kariéře do čela světového žebříčku. V něm sedmadvacetiletá rodačka z Bilzenu strávila v letech 2003 až 2006 celkem 19 týdnů. 

V Paříži dnes vyhrála i druhá belgická spolufavoritka Yanina Wickmayerová a bude v druhém kole soupeřkou Kláry Zakopalové.

Účast druhé hvězdy na turnaji v Paříži Marie Šarapovové je podle pořadatelů ohrožen. Ruská tenistka prý z víkendového utkání ve Fed Cupu přiletěla nemocná a není jisté, zda bude ve čtvrtek proti Mattekové bojovat o postup do čtvrtfinále.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 618.000 dolarů) -
středeční výsledky (09. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Petrovová (5-Rus.) - Razzanová (Fr.) 6-1 6-3
Petkovicová (6-Něm.) - Kerberová (Něm.) 7-5 3-6 6-2
Wickmayerová (7-Belg.) - Vesninová (Rus.) 7-6(1) 6-2
Arvidssonová (Švéd.) - Cornetová (Fr.) 6-2 7-6(5)

Dvouhra - 2. kolo:
Clijstersová (1-Belg.) - Barroisová (Něm.) 4-6 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Všichni ví, že Kim je teď nejlepší a kdyby nebylo bodování WTA nesmyslné, byla by první už dávno.
Reagovat
skott
Tak Dokic nakonec zitra s Nadou.A podle toho jak ta pred chvili zametla s Razzano, to vypada na hodne zajimavy zapas.Akorat bych rad vedel, jak je mozny, ze s Huber mohly predevcirem zrovna proti Razzano/Cornet vyletet hned v 1.kole...
A pri zapase Clijsters s Barrois, komentatori eurosportu rikali, ze Maria chytla pri Fed Cupu nejakej vir a neni jisty jestli vubec do turnaje nastoupi:(
Reagovat
smazaný uživatel
Srdce říká Jelena, rozum Naďa -- i když Petrovová už kolikrát ukázala, že jeden den dovede hrát skvěle, další den tragicky. (Tedy ne že by totéž neplatilo u Jeleny).

Zajímavý bude zítřejší zápas mezi Yaninou a Klárou "Kookie" Zakopalovou ... doufám, že Klára bude hrát dobře a bude to pěkný zápas.
Reagovat
skott
Nade vcera chodil servis vyborne.Ne vzdycky statistiky rikaji vsechno, ale vcera Razzano nepustila za cely zapas k brejkbolu a w/ue mela 21/8...zkratka perfektni vykon a to jeste delali lajnovi, co mohli, aby Razzano uhrala aspon par gemu.Obavam se, ze pro Jelenu bude dneska Nadi servis neprolomitelny, pokud se Nada priblizi stejnymu vykonu.Dokic toho ma podle me na takovy souperky ma za posledni rok odehrano malo, aby porazila dve v rade.
Wickmayer s Koukalovou neni zapas pro me.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist