Clijstersová se nevzdává. V comebacku chce pokračovat i po koronavirové pauze

24. 5. 2020, 17:56
Aktuality 7
Nucená pauza kvůli pandemii koronaviru nijak nepoznamenala odhodlání Belgičanky Kim Clijstersové pokusit se o oživení kariéry. Šestatřicetiletá trojnásobná matka se vrátila na kurty v únoru, její comeback ale už po měsíci zastavilo přerušení sezony. V rozhovoru pro web Síně slávy, do níž patří od roku 2017, bývalá světová jednička potvrdila, že hodlá hrát dál.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Mým úmyslem nebylo vrátit se jen na rok. Plán je pokračovat. Nevzdala jsem se a uvidím, co ze sebe dokážu dostat," řekla čtyřnásobná grandslamová šampionka. Více než na trénink se sice momentálně soustředí na domácí učení s dětmi, tenisová motivace jí ale nechybí.

"Pokud se bude hrát US Open, chci být u toho. Pokaždé když vstoupím na Arthur Ashe Stadium, je to pro mě velmi speciální. Ale těšila bych se, i kdybych musela hrát na dvorci číslo 18," uvedla.

Clijstersová poprvé ukončila kariéru v roce 2007 a přivedla na svět první dítě. V roce 2009 se vrátila a sezonu korunovala svým druhým triumfem na US Open. Titul v New Yorku obhájila i v následující sezoně, rok 2011 pak zahájila vítězstvím na Australian Open. Po US Open 2012 se s tenisem znovu rozloučila.

Při letošním návratu na kurty po více než sedmileté pauze se představila v Dubaji a v Monterrey. Na obou turnajích prohrála hned své úvodní zápasy, když nestačila na Španělku Garbiňe Muguruzaovou a Britku Johannu Kontaovou.

"Přála jsem si, abych proti Garbiňe uhrála aspoň jeden set. Ve druhém setu jsem k tomu měla docela blízko a cítila jsem, že úroveň mé hry se opravdu zvedla. Byla zábava hrát zase zápas a zažít všechny ty malé rutiny," zavzpomínala na svůj letošní comeback mezi výrazně mladší soupeřky.

"Byla jsem tak natěšená. Dlouho jsem trénovala a cítila, že už potřebuju hrát zápasy. Překvapilo mě, že jsem ani nebyla moc nervózní. Byla to dobrá volba. Ale všechno zažívám znovu, musím si zvykat na věci, které pro mě dříve byly normální a automatické. Je to legrace, někdy i frustrace, ale všechny tyhle emoce jsou zábavné."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Kozoroh
Kim má ale pořádnou smůlu. Když už se k tomu comebacku rozhoupala, tak jí do plánů vpadl koronavirus...
Reagovat
Mayo
Kto vie čo si o tom návrate mysli legendárna krajanka Justine.
Reagovat
paddy
soupeřky najednou také nebudou rozehrané jako ona
Reagovat
Krisboy
Čím delší pauza, tím více se setřou rozdíly. Super.
Reagovat
tommr
ale Clijstersová podobně jako třeba Serena bude zase o pár měsíců (roků) starší což bude v jejich létech znát víc než u mladších hráček ...
Reagovat
paddy
proč píšeš roků, když tady čekáte, že se začne hrát téměř zítra
Reagovat
Krisboy
Proč až zítra?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist