Co přinese 10. - 11. týden: Hlavní soutěž v Indian Wells bude hrát minimálně 10 Čechů, z elitních desítek chybí jen Nadal

3. 3. 2023, 16:15
Previews 6
V příštích dvou týdnech nás čeká první letošní podnik série Masters 1000 a také druhá ženská "tisícovka". Do Indian Wells se přihlásilo 19 zástupců z Top 10 obou žebříčků, chybí jen Rafael Nadal. Český tenis bude mít v hlavní soutěži minimálně 10násobné zastoupení, do kalifornské pouště se mimo jiné chystají Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Jiří Lehečka.
Petra Kvitová (© AFP)

Společná akce v Indian Wells je po čtyřech majorech jedním z největších svátků v tenisovém kalendáři. Do kalifornské pouště se každoročně sjíždí nejlepší hráči a hráčky světa. Turnaj je dokonce mnohými označován za "pátý grandslam".

Zatímco z ženské Top 10 by měly dorazit všechny zástupkyně, z té mužské není mezi přihlášenými pouze zraněný Rafael Nadal, loňský finalista a trojnásobný šampion. Herní pole vedou pětinásobný vítěz Novak Djokovič (čeká na povolení vstupu do země) a obhájkyně titulu Iga Šwiateková. V mužské části se pokusí triumf zopakovat Taylor Fritz.

České barvy budou v hlavní soutěži hájit Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Jiří Lehečka. Kvalifikací se budou snažit projít Tereza Martincová a Tomáš Macháč.

Divoké karty jsou rozdány. Dostali je bývalý vítěz Dominic Thiem, Jack Sock, Yibing Wu, Brandon Holt, Aleksandar Kovacevic, Sofia Keninová, Emma Navarrová, Ann Liová, Caty McNallyová, Katie Volynetsová, Peyton Stearnsová, Elizabeth Mandliková a Dajana Jastremská.

BNP PARIBAS OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále žen: Šwiateková (3-Pol.) - Sakkariová (6-Řec.) 6-4 6-1
Loňské finále mužů: Fritz (20-USA) - Nadal (4-Šp.) 6-3 7-6(5)
Kategorie: WTA 1000 (Mandatory) a ATP Masters 1000
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace ženy: 8.800.000 dolarů
Dotace muži: 10.143.750 dolarů
• Česká účast •
Kvitová, Krejčíková, Kar. Plíšková, Bouzková, Siniaková, L. Fruhvirtová, Nosková, Muchová, Vondroušová, Lehečka (hlavní soutěž)
Martincová, Macháč (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
Ženy | Muži
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
com
smile Karolina si de pro 5 GS smilesmile
Reagovat
GaelM
Ty už ji nemáš rád? Přemýšlet o turnaji jako o GS je u ní spolehlivá cesta k vypadnutí smile
Reagovat
lvicek
Chybi ti tam tecka...
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba si myslí, že Karolína od RG 23 jde na Plíšekslam + nějaký bonus na závěr kariéry ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Říkal jsem si, jestli třeba com Káje nevytýčil dlouhodobější metusmile
Reagovat
Maisterstich
I kdyby na turnaji zůstala jen jedna hráčka, tak Plíšková grandslam nevyhraje - zranila by se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist