Co přinese 36. týden: Ve druhém týdnu US Open startuje v Istanbulu a Kitzbühelu příprava na French Open

3. 9. 2020, 15:33
Previews 10
Ve druhém týdnu právě probíhajícího US Open už se mohou hráči, kteří do New Yorku neodcestovali nebo již vypadli, připravovat na další grandslam letošní koronavirem poznamenané sezony. Generálky na antukové French Open vypuknou v tureckém Istanbulu a rakouském Kitzbühelu.

Istanbul - ženy
Nasazenou jedničkou by v Istanbulu měla být Elise Mertensová, Belgičanka však stále bojuje na US Open ve dvouhře i čtyřhře a její účast v turecké metropoli je stejně jako u mnoha hráček nepravděpodobná. Kvalifikace nicméně začne až v pondělí a hlavní soutěž v úterý, aby měly hráčky více času na případný přesun. Dorazit by určitě měla Světlana Kuzněcovová.

Loni se do finále tureckého podniku probojovala Markéta Vondroušová, ale letos bude česká stopa nejspíše chybět. Slováci možná budou moci podporovat Viktórii Kužmovou.

Divokou kartu zatím dostala jen domácí Cagla Büyükakcayová.

TEB BNP PARIBAS TENNIS CHAMPIONSHIP ISTANBUL
• Shrnutí •
Loňské finále: Martičová (6-Chorv.) - Vondroušová (ČR) 1-6 6-4 6-1
Kategorie: WTA International
Místo konání: Istanbul, Turecko
Povrch: antuka
Dotace: 225.500 dolarů
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Kitzbühel - muži
Muži se na French Open začnou připravovat v Kitzbühelu a seznam přihlášených je skvostný. Z Top 10 jsou tu loňský šampion Dominic Thiem, Alexander Zverev a Matteo Berrettini. Jenže od všech tří se očekává postup do druhého týdne US Open, v Rakousku tak nejspíše budou chybět. Jedničkou by proto mohl být Fabio Fognini, který do New Yorku nejel.

Český tenis nebude mít s největší pravděpodobností zastoupení ani v Kitzbühelu. Do kvalifikace by se po odhláškách měl dostat Slovák Andrej Martin a možná i Martin Kližan.

Divokou kartu do hlavní soutěže pořadatelé prozatím udělili domácímu Dennisovi Novakovi a Italovi Jannikovi Sinnerovi.

GENERALI OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Thiem (1-Rak.) - Ramos (Šp.) 7-6(0) 6-1
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Kitzbühel, Rakousko
Povrch: antuka
Dotace: 606.350 eur
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
misa
V Istanbulu měla hrát Marie Bouzková. Takže asi zkusí kvalifikaci v Římě, kterou stejně když projde, tak dostane do 1. kola nějakou nehratelnou soupeřku.
Reagovat
tommr
pokud kvalda na Řím nějak koliduje s Istanbulem tak se jí ani nedivím, že dala přednost většímu turnaji. S jejím žebříčkovým postavením je to logický. A smůlu na los nemůže mít věčně ...
Reagovat
misa
Dávám vždy přednost hlavní soutěži před kvalifikací :-) A obsazení kvslifikace v Římě je na úrovni internationalu. Projít bude těžké. Marie bude mezi první osmičkou nasazených, takže by mohla čekat trochu jednodušší soupeřky.
https://www.tennisforum.com/threads/ibnl-rome-2020-14-to-21-september-entry-list.1375596/#lg=thread-1375596&slide=1
Reagovat
tommr
to obsazení kvalifikace je opravdu velice silný a najít tam nějakou slabší hráčku je skoro nemožný. Řek bych, že je to dokonce mnohem těžší než kvalifikace na GS ...
Reagovat
EllNino
tak to je každá kvalifikace Premier 5 nebo Mandatory ... v kvalifikaci na GS nestartují hráčky ze stovky
Reagovat
turista
Sice má nějaké výpadky ale pro Marušku není žádná soupeřka nehratelná.
Reagovat
misa
Antuka není zrovna její silný povrch.
Reagovat
misa
Dokonce na okruhu WTA nevyhrála v hlavní soutěži na antuce v 22 letech jediný zápas. smile
Reagovat
tommr
což není tak překvapivý když si člověk uvědomí, že žije na Floridě ...
Reagovat
turista
Ano. A současný ženský tenis navíc nemá nějakou Big3 nebo Big4. První desítka je tam velmi vyrovnaná tak jednou vyhraje ta jindy ona hráčka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist