Co přinese 40. týden: V Ostravě bude hrát minimálně sedm Češek, v nabitém Nur-Sultanu se představí Djokovič, Alcaraz či Medveděv

29. 9. 2022, 14:08
Previews 23
Příští týden nabídne čtyři skvěle obsazené turnaje. V Ostravě se má představit minimálně sedm Češek v čele s Petrou Kvitovou a Karolínou Plíškovou a také světová jednička Iga Šwiateková. V tuniském Monastiru, kde je největší hvězdou Ons Džabúrová, budou hrát Kateřina Siniaková s Lindou Fruhvirtovou. V nabitém Nur-Sultanu bude startovat šest členů Top 10, mimo jiné Novak Djokovič, Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv. Muži mají na programu ještě Tokio.

Ostrava - ženy
Letošní ročník ostravské halové akce slibuje pohádkové obsazení. Z Top 10 mají dorazit světová jednička Iga Šwiateková, Paula Badosaová, loňská šampionka Anett Kontaveitová a finalistka posledního ročníku Maria Sakkariová.

České barvy budou hájit Karolína Plíšková s Barborou Krejčíkovou a na divokou kartu Petra KvitováTereza Martincová s Karolínou Muchovou. Do kvalifikace jsou přihlášeny Linda Nosková a Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, volnou vstupenku dostala Lucie Havlíčková.

Do hlavní soutěže je stále volná jedna divoká karta, do kvalifikace tři.

AGEL OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Kontaveitová (Est.) - Sakkariová (4-Řec.) 6-2 7-5
Kategorie: WTA 500
Místo konání: Ostrava, Česko
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 757.900 dolarů
• Česká účast •
Kar. Plíšková, Kvitová, Krejčíková, Martincová, Muchová (hlavní soutěž)
Nosková, Havlíčková (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Monastir - ženy
Na novém podniku v tuniském Monastiru bude největší hvězdou domácí Ons Džabúrová, finalistka posledních dvou grandslamů a světová dvojka. Na opačné straně pavouka bude figurovat 13. žena pořadí Veronika Kuděrmetovová.

Pole nasazených by měla uzavírat Kateřina Siniaková, nasazenou jedničkou v kvalifikaci bude Linda Fruhvirtová. O hlavní soutěž bude muset bojovat i Slovenka Viktória Kužmová.

Divoké karty jsou k dispozici čtyři, ale zatím oznámeny nebyly. Jednu z nich by mohla mít Marie Bouzková, jelikož webové stránky turnaje představily její profil a z kvalifikace se odhlásila.

JASMIN OPEN MONASTIR
• Shrnutí •
Kategorie: WTA 250
Místo konání: Monastir, Tunisko
Povrch: tvrdý
Dotace: 251.750 dolarů
• Česká účast •
Siniaková (hlavní soutěž)
L. Fruhvirtová (kvalifikace)
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Nur-Sultan - muži
V natřískaném Nur-Sultanu bude startovat celkem šest zástupců Top 10 a jako poslední se mezi nasazené vešel #13 Félix Auger-Aliassime. V kazašské metropoli mají účinkovat Novak Djokovič, vítěz nedávného US Open Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv či Stefanos Tsitsipas.

Turnaj proběhne bez české i slovenské účasti.

Divoké karty jsou rozdány, kromě Djokoviče mají volnou vstupenku domácí Alexander Bublik a veteráni Andy Murray se Stanem Wawrinkou.

ASTANA OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Soonwoo Kwon (Korea) - Duckworth (Austr.) 7-6(6) 6-3
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Nur-Sultan, Kazachstán
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 1.900.000 dolarů
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace


Tokio - muži
Po třech letech se do kalendáře vrátil turnaj ATP 500 v Tokiu a bude mít solidní obsazení. Herní pole vedou světová dvojka a finalista dvou letošních grandslamů Casper Ruud s osmým hráčem světa Cameronem Norriem. Do japonského velkoměsta se chystá třeba i Nick Kyrgios.

Turnaj proběhne bez české i slovenské účasti.

Divoké karty jsou tři, pořadatelé dvě z nich udělili domácím Kaičimu Učidovi a Josukemu Watanukimu.

RAKUTEN JAPAN OPEN TENNIS CHAMPIONSHIPS
• Shrnutí •
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Tokio, Japonsko
Povrch: tvrdý
Dotace: 1.953.285 dolarů
• Seznam přihlášených •
hlavní soutěž + kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Dnes to bylo španělské Fiasko...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už dala Sultánovi valemsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď dal parádně Bustovi na Bustičkusmilesmile Hrál naprosto skvěle. Ještě před koncem zápasu jsem zaslech statistiku 45W/8UEsmile Bravo, skvělá zakončení a nervy udržené na uzdě ve 3.setu!
Reagovat
tommr
jsem rád že se Petra přihlásila protože to znamená že je zdravá ... smile
Čistě teoreticky má ještě pořád šanci na to probojovat se na letošní TM. Potřebovala by k tomu ale vyhrát Ostravu, San Diego a Guadalajaru což se nezdá moc pravděpodobný. Udržet se v top-20 by ale mohla ...
Reagovat
makro99
Linda bude v Monastiru nasazená jednička v kvalifikaci, nicméně přímo do main draw se s největší pravděpodobností nedostane, pže na ten se jí počítá ještě ranking z před Chennai a tam je před ní ještě 8 dalších hráček z kvaldy, plus Rakhimova, která se dnes posunula do main draw s aktuálním rankingem 122 :/
Linda je pak zapsaná na dva turnaje v Mexiku - v obří Guadalajare je v kvaldě momentálně jako nasazená 12ka; a poté na akci WTA 125 v Tampicu je 1. nenasazená v hlavní soutěži...
Reagovat
tommr
to je dobrej program. Když na každým z těchto turnajů vyhraje aspon 1 zápas bude mít jistotu účasti v kvalifikaci na AO 2023 ...
Někde jsem ale čet že by měla hrát i v Kluži. To teda padlo?
Reagovat
makro99
V Kluži hrát nemůže, pže tam je napsaná Linda N. :) Ale je jen mezi náhradnicema a není v kvaldě, takže mi to taky moc reálně nepřipadá...
Reagovat
Preview.lover
Linda N bude pravděpodobně hrát 2 turnaje ITF v Trnavě
Reagovat
makro99
U Lindy N. to je zatím asi rozumná kombinace, ta Trnava, pže na WTA se jí zatím nějak pravidelněji vyhrávat nedaří.. ona se taky těm WTA turnajům docela dlouho vyhýbala, takže ty zkušenosti teďka chybí..
Reagovat
tommr
tak jsem si je asi splet ...
Reagovat
George_Renel
Já myslal, že už bude mít jstotu MD.
Reagovat
tommr
máš pravdu: obě Lindy mají momentálně jistou účast v MD. Linda F už o ní určitě nepříjde a Lindě N stačí vyhrát pár zápasů aby si to taky posichrovala ...
Reagovat
bardunek666
Taky jí mohli pořadatelé dát WC přímo do hlavní soutěže...
Jinak obsazení je opravdu velice dobré, jsem zvědavý, komu budou uděleny zbylé divoké karty. Jednu bych přál Báře Palicové.
Reagovat
makro99
Takže ještě se ty WC do kvaldy pořád neví? Pořád jenom Lucie Havlíčková?
Reagovat
bardunek666
Nejspíš ano
Reagovat
tommr
v článku je uvedeno že do kvaldy ještě zbývají 3 WC ...
Reagovat
Mony
U Palicove bych WC čekal, protože už není limitovaná počtem turnajů, ale asi ještě bude limitovaná zdravotně. Zranila se nedavno. To samé u Salkove, ale ta by musela vypadnout zítra ve Slovinsku. Tipuji Klimovicovou, Bartunkovou(na hardu asi moc šancí nema) a Valentovou
Reagovat
makro99
a nezískala už jednu kartu Tereza Valentová za vítězství na nějaké juniorce? (nemyslím Pardubice, tam je vstupenka jen na Macháč:)
Reagovat
Pavlis
Konečně bude Peti někde hrát. Letos ten turnaj bude dost prestižní.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak bouchnu článek a zrovna mi vyskočí info, že Petra bude hrát na divokou kartu, doplněno smile
Reagovat
makro99
Lepší, než kdyby to bylo naopak :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
Blondie
Petruščino lejtko bude! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist