Cornetová v Hobartu smetla Bouchardovou a má 5. titul

16. 1. 2016, 06:45
Aktuality 22
WTA HOBART - Letošní královnou Hobartu se stala Alizé Cornetová. Pětadvacetiletá Francouzka ve finále turnaje žen na tasmánském ostrově zametla s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou a získala svůj 5. titul na okruhu WTA.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová, jež v prvním kole vyřadila Denisu Allertovou, zvládla poslední dva zápasy na turnaji bravurně. Poté, co ve včerejším semifinále ztratila pouhé dva gamy se Švédkou Larssonovou, smetla v dnešním finále 6-1 6-2 Eugenií Bouchardovou

Francouzská tenistka předchozí dva vzájemné zápasy prohrála, ale tentokrát měl duelem pod kontrolou. Soupeřce sebrala sedm z osmi servisů a po 78 minutách vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

"Pokaždé, když jsme spolu hrály, tak byl nejméně dvouhodinový boj na tři sety, nebo dva těsně sety. Tentokrát jsem byla od začátku zápasu trochu lepší. Byla jsem trpělivá, snažila jsem se být agresivní a zároveň vybírat správné údery ve správný čas. Všechno mi dnes fungovalo a je to prostě skvělé vyhrát takhle snadno finále, protože v něm je to vždy hodně emotivní," komentovala Cornetová.

"Celý turnaj i dnešní zápas jsem se koncentrovala na sto procent a teď můžu jít zase dál. Je to nejlepší možný způsob, jak začít sezonu," radovala se sedmadvacetiletá Francouzka, jež v jubilejním 10. finále vybojovala 5. titul.

Finalistka Wimbledonu 2014 Bouchardová hrála finále poprvé po šestnácti měsících, druhý titul ale svěřenkyně Thomase Hogstedta nepřidala. Dosud se z trofeje radovala jen předloni na antuce v Norimberku.

"Budu se teď snažit trochu zregenerovat, mám na to dva dny. Už se nemohu dočkat Melbourne," řekla Bouchardová, která vykročí za obhajobou čtvrtfinále na Australian Open duelem proti Srbce Kruničové. Ve druhém kole může narazit na Agnieszku Radwaňskou.

Cornetová v Melbourne odstartuje proti další Srbce Bojane Jovanovské a pak už by mohla vyzvat světovou dvojku Simonu Halepovou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 01. 2015)
• Dvouhra - finále •
Cornetová (7-Fr.) - Bouchardová (Kan.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
sprchon
Gratulace! To jsem nečekal, že to bude takhle rychlý. :)
Reagovat
Pedronegro
tak úplně jednoznačný to nebylo, ale rozhodl 1.servis Alizé a asi taky hlava Genie, jinak to jsou teda čísla obě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem to, tak nevím, jak zápas vypadal herně, ale je fakt, že Genie v hlavě určitě není nejsilnější, finálovou bilanci má špatnou (byť to zkresluje fakt, že 2 ze 4 proher byly s Petrou, která je tenisově o pár levelů výš). Každá další taková prohra nalomí sebedůvěru, myslím, že něco podobného je vidět i u Karolíny, která taky ve finále působí nějak svázaně. Ale tu mohl nakopnout Fed Cup, tak to třeba příště bude lepší, každopádně Genie to teprve bude muset zlomit. Zatím má pořád blíž ke statutu 2. Anny K. (i když má o 1 titul víc) než skutečné tenisové hvězdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Parada Alize :-) Bouchard vypadala v dobre forme. Titul jsem teda opravdu necekal a o to je tedy vetsi nadseni. Konecne svita na lepsi casy po nepovedenem roku :-) takze gratuluji
No a je to uz 2. titul co ziskala hracka z meho tymu. Jen tak dal holky. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je nadeleni, by si clovek rekl;)

Nejak to asi Evzenie nezvladla, ale co uz, i po te pauze to vubec spatny vysledek, nebot je si treba uvedomit, ze ty navraty nejsou uplne jednoduche,
a tady zase prrrr, mozna pro nekoho mrcha....ale tohle se Evzence opravdu povedlo. Je to treba ocenit:)
Reagovat
smazaný uživatel
* to neni vubec spatny
(vypadlo sluvko neni;))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem Evzenu schovala pod kridlo uz davno, holka je dost hrozna - kdyz to nekdo vzal s nadhledem, dobry, chapu, citim to stejne, ale bylo mi naprosto odporne, ze si prisel kopnout lautr kazdy chudera..
Reagovat
VlS
Tak útlocitnej jako ty teda nejsem a myslím, že každému, co jeho jest. Myslíš, že už pichopila, že pýcha předchází pád? To by tedy příjemně překvapila.
Reagovat
smazaný uživatel
netusim, jestli na to sla takto ze siroka, ale ze sebou rizla, to vi urcite.. :-)
Reagovat
VlS
No, tak to byl ten daleko míň významnej pád a ten jsem jí teda taky nepřál.
Reagovat
lars
tak finale se Busicce nastesti nepovedlo
Reagovat
kada.tom
Bouchard zase jednou dostala co proto :-D
Cornet taky nefandím, ale samozřejmě titul jí přeju, téměř každá lepší jak Bouchard :-)
Reagovat
Kozoroh
Kvitová zas bude v Melbourne hrát s Kumkhumovou :-P
Reagovat
Fandina
Genie hodně chybovala. Alize jela. Gratulka.
Reagovat
vendulkabendulka
Kristyna : Stosur
Reagovat
A.R.R.
Evženky finálové prokletí trvá.....
Reagovat
Frick
No sláva, tak aspoň jedna z pěti to dala.

No, nicméně na další premiérovou účast Češky v MD na GS budeme čekat více než rok, to je jasné.
Reagovat
vrabejka
Gratulace Stepcovi a Kr. Plískové k postupu na AO 2016! Snad dostanou hratelné soupeře v 1.kole :)
Reagovat
Frick
Duel skromných a slušně se chovajících sympaťaček :-D
Reagovat
smazaný uživatel
konečně break.Tak,jak to ustojí při vlastním servisu???
Reagovat
miledus
ustála to
Reagovat
smazaný uživatel
tak to z 0:30 nakonec dopodávala. Hlava se lepší.Další výhra ve 3. setu,to je nadějné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist