Cressy v Montpellier získal druhý skalp člena Top 10. Runemu oplatil vyřazení z Melbourne

11. 2. 2023, 23:31
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Maxime Cressy vyhrál i své čtvrté semifinále na okruhu ATP a poprvé postoupil do finále halového turnaje. Dnes v Montpellier zdolal 7-5 6-7 7-6 světovou devítku Dána Holgera Runeho, kterému navzdory deseti dvojchybám nenabídl ani jeden brejkbol, oplatil mu porážku z Australian Open a připsal si druhý skalp hráče Top 10. O druhý titul si 24letý Američan zahraje s Italem Jannikem Sinnerem.
Maxime Cressy (Open Sud de France)

Maxime Cressy si loni zahrál první tři finále na okruhu ATP a to poslední v červenci na domácí trávě v Newportu přetavil v titul. Od té doby ale vyhrál pouze osm zápasů a jen jednou porazil dva soupeře po sobě.

Na další povedený týden čekal sedm měsíců, než dorazil do haly v Montpellier. Ve Francii 24letý Američan přehrál Švýcara Antoinea Belliera a tři nasazené soupeře: Fina Emila Ruusuvuoriho, Chorvata Bornu Čoriče a v dnešním semifinále našel recept i na jedničku Holgera Runeho.

51. hráč světa Cressy sice v odvetě za tři týdny staré vyřazení z Australian Open spáchal deset dvojchyb, ale po prvním servisu získal 53 z 57 fiftýnů, nasázel 15 es a nečelil jedinému brejkbolu. Nakonec po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 7-5 6-7 7-6. 

Na člena Top 10 si Cressy vyšlápl podruhé v kariéře. Světovou devítku porazil také loni ve Wimbledonu, kde zaskočil Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea.



Ve čtvrtém finále bude bojovat o druhý titul proti druhému nasazenému Janniku Sinnerovi (h2h 0-1). "Jannik Sinner je neskutečný hráč, stejně jako Holger Rune a všichni ostatní na turnaji. Vždy se snažím najít svou nejlepší hru, na finále se moc těším," řekl Cressy. 

Světová sedmnáctka Sinner dnes zastavil domácího teenagera Arthura Filse, který si tento týden připsal první výhry na okruhu ATP a v 18 letech byl nejmladším francouzským semifinalistou turnaje ATP od Mét 2004 (Richard Gasquet). 

"Porazil tady skvělé hráče, takže jsem věděl, že musím hrát na vysoké úrovni. Je velmi silný a má skvělé údery," chválil Sinner svého soupeře. "Možná jsem dnes využil svých zkušeností a taky jsem měl trochu štěstí."

21letý Ital Sinner je ve finále poosmé v kariéře, bilanci v nich má 6-1. Pět triumfů slavil na tvrdém povrchu, tři z nich v evropských halách.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 630.705 eur
sobotní výsledky (11. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Cressy (USA) - Rune (1-Dán.) 7-5 6-7(3) 7-6(4)
Sinner (2-It.) - Fils (Fr.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
No ukázalo se, že Runeho lze na kurtu umlátit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Cressysmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist