Čtvrfinálové dvojice v Costa do Sauipe jsou bez překvapení

12. 2. 2009, 09:14
Aktuality 1
ATP COSTA DO SAUIPE - Mezi nejlepší osmičku hráčů na antukovém podniku v Costa do Sauipe se žádný outsider nedostal. Naopak pokračuje obhájce titulu Almagro, druhý nasazený Robredo nebo finalista z Viňa del Mar Acasuso.
Nicolas Almagro

Lepším výkonem oproti prvnímu zápasu se v boji o čtvrtfinále prezentoval Španěl Nicolas Almagro. Loňský vítěz porazil za hodinu a 32 minut Argentince Vassalla Arguella a jako další se mu do cesty postaví Portugalec Frederico Gil. Ten do Brazílie přiletěl po semifinálové účasti v Johannesburgu a po třísetové výhře nad Andujarem zvládl i další těžký zápas s nasazeným Granollersem.

"Hrál jsem lépe než v prvním kole, ale pořád mám co zlepšovat. Stále má hra není na úrovni jako před rokem," řekl třiadvacetiletý Almagro, který Argentince porazil i ve čtvrtém vzájemném zápase. Stejně starého Portugalce Gila, s nímž si zahraje o semifinále, v jediném vzájemném střetnutí před šesti lety porazil.

Nezaváhal ani druhý nasazený Španěl Tommy Robredo. Po semifinálové účasti ve Viňa del Mar se mu daří i při premiérovém startu v Brazílii, kde ve druhém kole porazil dvakrát 6-2 Itala Fogniniho. Ve čtvrtfinále ho čeká zkušený krajan Alberto Martin.

Dál pokračuje také Robredův přemožitel z Chile José Acasuso. Šestadvacetiletý Argentinec se na svém druhém podniku sezony jeví v dobré formě, když po výhře nad Monakem porazil hladce 6-3 6-2 Pabla Cuevase.

Blízko překvapivého postupu byl portuglaský kvalifikant Rui Machado. V zápase s šestým nasazeným Argentincem Eduardem Schwankem však ztratil hned několik slibných náskoků a po více než tříhodinovém boji prohrál.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Vassalo Arguello (Arg.) 6-4 6-4
Robredo (2-Šp.) - Fognini (It.) 6-2 6-2
Acasuso (4-Arg.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-2
Gil (Portug.) - Granollers (5-Šp.) 7-5 3-6 6-3
Schwank (6-Arg.) - Machado (Portug.) 2-6 7-6(4) 7-6(8)
Martin (Šp.) - Devilder (7-Fr.) 6-2 7-6(4)
Bellucci (Braz.) - Kubot (Pol.) 5-7 6-4 6-4
Ferrero (Šp.) - Dabul (Arg.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Acasusovi se vyplatilo vynechání Austrálie. Místo toho se doma připravoval na antuce a je to na něm znát. Naopak Almagro mě nepřesvědčil, že by na oblíbené antuce nabíral formu. I když postupuje, tak jeho výkony nejsou nijak jistý. Moc tomu nevěřím, že by obhájil. Potěšil mě Bellucci, že to otočil a vydřel postup. Ten kluk je fakt nadanej, určitě má na víc, než zatím na okruhu předvádí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist