Čtyřhru v Monterrey ovládly Češky Benešová a Zahlavová-Strýcová

8. 3. 2010, 08:43
Aktuality 2
WTA MONTERREY - České tenistky Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová si v letošní sezoně připsaly společně už druhý titul, když ovládly čtyřhru v mexickém Monterrey.
Zahlavová-Strýcová a Benešová

Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou vyhrály deblový titul v Monterrey. Ve finále udolaly nejvýše nasazený německo-americký pár Anna-Lena Grönefeldová a Vania Kingová po setech 3-6 6-4 10-8.

České tenistky přitom byly ve druhém setu už dva brejky pozadu a v super tie-breaku prohrávaly 2-5, pokaždé však dokázaly nepříznivý vývoj obrátit.

"Jsme moc šťastné, protože loni jsme tu ve finále prohrály a nyní konečně slavíme titul," připomněla Benešová i loňské tažení. "S Barborou se hraje skvěle. Je to výborná partnerka."

Českému páru se na úvod letošní sezony velmi daří a už si připsal na své konto druhý turnajový titul. Ten první získal před měsícem v Paříži, když do finále jejich soupeřky kvůli zranění ani nenastoupily. Loni společně vyhrály také v Lucemburku, první titul získaly v roce 2008 ve Stockholmu.

Zahlavová-Strýcová navíc triumfovala i před týdnem na antuce v Acapulku, kde startovala se Slovinkou Hercogovou. Neprohrála tak už 12 deblových utkání v řadě.

Oběma se letos nedaří ve dvouhře a v žebříčku ztrácí především Benešová, která neobhájila loňské úspěchy.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (07. 03. 2010)

Čtyřhra - finále:
Benešová/Zahlavová-Strýcová (2-ČR) - Grönefeldová/Kingová (1-Něm./USA) 3-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Co porád s tou Ivetou mate
Reagovat
smazaný uživatel
No, aspoň, že v tom deblu je benešice pořád dobrá, no...:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist