Cuevas titul v Riu neobhájí, prohrál už počtvrté v řadě

21. 2. 2017, 11:06
Aktuality 1
ATP RIO DE JANEIRO - Obhájce titulu Pablo Cuevas skončil na antukovém turnaji v Riu de Janeiro nečekaně už v prvním kole. Svůj první skalp hráče Top 60 si proti němu připsal Belgičan Arthur De Greef. Premiérovou výhru na okruhu ATP včera v Brazílii zaznamenal osmnáctiletý Nor Casper Ruud.
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas letos vyhrál jen svůj první zápas sezony, když v Sydney zdolal ve třech setech Francouze Mahuta. Od té doby prohrál čtyři utkání v řadě. 

Jednatřicetiletý Uruguayec se zatím nedokázal chytit ani na oblíbené jihoamerické antuce, na které loni v únoru vyhrál 11 z 12 zápasů. Tehdy i díky skalpu Rafaela Nadala získal na podniku ATP 500 v Riu de Janeiro svůj nejcennější titul.

Arthur De GreefLetos ho neobhájí. Třicátý hráč světa Cuevas, který strávil několik týdnů v Top 20, v Brazílii skončil už v 1. kole. Třetí nasazený v něm překvapivě nestačil na 138. tenistu světového žebříčku Arthura De Greefa z Belgie, který navázal na dvě výhry z kvalifikace a vyhrál 6-3 3-6 7-5.

"Bylo to neuvěřitelné. Od začátku do konce jsem hrál velmi dobrý zápas. Zahráli jsme několik neuvěřitelných výměn, publikum bylo bláznivé. Celé jsem si to moc užil," řekl šťastný De Greef.



Čtyřiadvacetiletý De Greef si tak připsal premiérový skalp hráče Top 60 a potřetí v kariéře postoupil do 2. kola turnaje ATP. O první čtvrtfinále si zahraje s argentinským vrstevníkem a téměř sousedem ve světovém žebříčku Nicolasem Kickerem.

Casper RuudDokonce první výhru na okruhu ATP zaznamenal osmnáctiletý tenista z Norska Casper Ruud, jenž v Riu porazil 6-3 6-4 domácího Rogeria Dutru Silvu.

"Včera jsem byl smutný, že jsem zmeškal koncert zpěváka The Weekend v Oslu, ale dnes jsem si to vynahradil. Díky Rio!" napsal na twitteru Ruud, který v utkání nečelil jedinému brejkbolu.

V druhém kole 208. hráč světa Ruud, který před devíti dny dostal dva kanáry od Maďara Fucsovicse, vyzve Španěla Roberta Carballese Baenu. Ten v úvodním kole smetl 6-3 6-1 osmého nasazeného Portugalsce Joaa Sousu.

Nasazenou jedničkou v Riu je Japonec Kei Nišikori. Čerstvý finalista z Buenos Aires se v prvním kole střetne s domácím Thomazem Belluccim. Z evropských hal se na jeden turnaj na jihoamerické antuce vydal Dominic Thiem, jehož na úvod prověří Srb Janko Tipsarevič.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, tv. povrch, 1.439.995 dolarů
pondělní výsledky (20. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
De Greef (Belg.) - Cuevas (3-Urug.) 6-3 3-6 7-5
Carballes (Šp.) - Sousa (8-Portug.) 6-3 6-1
Schwartzman - Olivo (oba Arg.) 6-2 3-6 6-4
Kicker (Arg.) - Cecchinato (It.) 7-5 6-0
Lajovič (Srb.) - Bagnis (Arg.) 6-4 6-4
Ruud (Nor.) - Dutra Silva (Braz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Cuevas totálně z formy, Thiem taky, Nišikori taky, Carreňo-Busta taky, Del Potro odpočívá. Kdyby přijel Rafa ve formě z AO tak mu tam tituly z jihoamerické antuky padají jako hrušky do klína.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist