Další lucky loser jako šampionka? Sorribesová si zahraje o titul z Clevelandu

26. 8. 2023, 10:24
Aktuality 7
WTA CLEVELAND - Šťastná poražená kvalifikantka Sara Sorribesová na turnaji WTA 250 v Clevelandu porazila 6:4, 6:3 Němku Tatjanu Mariaovou a podruhé v kariéře postoupila do finále. O navázání na triumf z Guadalajary 2021 se šestadvacetiletá Španělka utká s Jekatěrinou Alexandrovovou, která si poradila s Číňankou Lin Zhu.
Sara Sorribesová (© Profimedia)

Sara Sorribesová v Clevelandu prohrála v posledním kole kvalifikace s francouzskou tenistkou Clarou Burelovou, ale místo v pavouku generálky na US Open se pro ni nakonec našlo a šestadvacetiletá Španělka v hlavní soutěži ještě neztratila ani set.

V prvním kole jí po prohrané první sadě a za stavu 0:4 ve druhé vzdala Kateřina Siniaková a pak aktuálně 95. hráčka světa vyřadila i turnajovou trojku Veroniku Kuděrmetovovou a bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou.

V semifinále Sorribesová uťala sedmizápasovou vítěznou sérii Tatjany Mariaové. Šestatřicetiletou Němku, jež minulý týden vyhrála turnaj WTA 125k v kolumbijské Barranquille, přehrála 6:4, 6:3.

"S Tatjanou je to velmi těžké. Naposledy jsem s ní hrála asi před sedmi lety. Musíte mít neustále dobrou pozici nohou, do poslední chvíle sledovat míček, být odvážní a chodit k síti. Věděla jsem, co mám dělat a myslím, že se mi to povedlo," řekla Sorribesová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Sorribesová přerušila sérii pěti semifinálových porážek a podruhé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. To první předloni v mexické Guadalajaře proměnila v triumf.

O druhý titul si španělská tenistka zahraje s Jekatěrinu Alexandrovovou (h2h 1:0). Turnajová čtyřka a světová dvaadvacítka přehrála Číňanku Lin Zhu 7:5, 6:2 a v celkově 7. finále bude bojovat o pátý titul.

V historii pouze pět hráček dokázalo z pozice lucky losera vyhrát turnaj WTA, ale Sorribesová se může stát už třetí takovou tenistkou během šesti týdnů. Maria Timofejevová to dokázala v červenci v Budapešti a Japonce Nao Hibinové se totéž povedlo v srpnu na Livesport Prague Open v Praze.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 271.363 dolarů
páteční výsledky (25. 08. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Alexandrovová (4) - Lin Zhu (Čína) 7:5, 6:2
Sorribesová (Šp.) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
frenkie57
Bože, ta Sára S.T. je ale otravná vracečka. Furt jenom vrací a vrací, nic nepředvede, jenom čeká, až to Káťa z Říčan zvojtí. doufám, že to Káťa urve.
Reagovat
com
a neurvala.. smile
Vracecky sou opet v kurzu.. smile
Reagovat
frenkie57
Tormo to dovracela až k titulu. Káťa se ve třetím setu zcela příkladně vyházela.
Reagovat
hanz
Sorybesky hra je humus, ale teď kvituju, že Alexandrojc přistřihla křídla, když jí má blízko u sebe nalosovanou Vondroušová.
Reagovat
frenkie57
No, to je fakt, není nic horšího, než soupeřka sice žebříčkově níže, ale sebevědomá.
Reagovat
com
tys kvitoval-vaňkoval smilesmile
Reagovat
tommr
v semifinále ale byla SST útočnější hráčkou a otravnou vracečkou byla Maria (a ještě k tomu hrála samý slajzy) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist