Další předčasné ukončení sezony. Almagro si letos už nezahraje

18. 10. 2017, 10:16
Aktuality 0
Nicolas Almagro se letos na kurty kvůli zranění kolene už nedostane. Dvaatřicetiletý Španěl na sociálních sítích oznámil, že letošní sezonu ukončuje předčasně a stal se již sedmým hráčem, jemuž zdravotní potíže znemožnily účastnit se závěrečných turnajů roku.
Profily hráčů
Nicolás Almagro

Nicolas Almagro se měl tento týden představit na halové akci ATP 250 ve Stockholmu. Místo toho se ale z turnaje před startem zápasu prvního kola odhlásil a o něco později na svém twitterovém účtu oznámil konec sezony kvůli zranění kolene.

Bývalý devátý hráč světa odehrál poslední soutěžní utkání na konci září na challengeru v Římě, kde v prvním kole podlehl Srbovi Djeremu. Nyní mu v žebříčku ATP patří až 136. příčka.

Zdravotní problémy měl totiž v průběhu letošní sezony už dvakrát a dohromady odehrál pouhých 29 zápasů. Po Australian Open laboroval tři měsíce se zraněním lýtka a po French Open se ozvalo právé levé koleno, které Almagra ze hry vyřadilo na další tři měsíce.

Jeho největšími letošními úspěchy jsou čtvrtfinálové účasti z Dauhá a Estorilu. Na dalších turnajích včetně challengerů nedokázal v hlavní soutěži vyhrát dva duely v řadě a jedná se o jednoznačně nejhorší sezonu Španěla od roku 2002, kdy zahájil svou kariéru.

Almagro je již sedmým hráčem, jenž letošní sezonu musel kvůli zdravotním potížím ukončit předčasně. Přidal se tak k Andymu Murraymu (kyčel), Novakovi Djokovičovi (loket), Stanovi Wawrinkovi (koleno), Keiovi Nišikorimu (zápěstí), Gillesovi Müllerovi (loket) a Adamovi Pavláskovi (zápěstí).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist