Další turnaj v Česku: Stromovka bude hostit jednu z náhrad za zrušenou kvalifikaci US Open

10. 8. 2020, 21:41
Aktuality 3
České tenisové léto po koronavirové pauze doplní další turnaj. K aktuálně probíhajícímu Prague Open žen kategorie WTA International na Spartě a následujícím čtyřem challengerům ATP se přidá akce WTA tzv. série 125K, která se bude hrát jako kompenzace za zrušenou kvalifikaci na US Open.

Zástupci WTA oznámili, že se od 31. srpna uskuteční dva turnaje tohoto typu. Jeden bude v Praze ve Stromovce a druhý v rakouském Portschachu. Odměny uhradí americká federace USTA, pořadatel grandslamového US Open.

Kvůli koronaviru je letos v New Yorku v plánu jen hlavní soutěž dvouhry. Kvalifikace pro tenisty z nižších pater žebříčku byly zrušeny a ve čtyřhře bude hrát jen 32 párů místo původních 64.

"Nebudu skrývat nadšení z toho, že se v našem klubu bude konat akce, která je přímo spojena s jedním z legendárních grandslamů - s US Open," uvedl ředitel tenisové Sparty Praha David Trunda v tiskové zprávě k turnaji, který by měl mít v hlavní soutěži 64 hráček a je dotován částkou 125 tisíc amerických dolarů.

"Pro Česko je to ohromná čest a další velká tenisová radost. Přidělení tohoto turnaje vnímám jako akt velké důvěry a současně i ocenění práce, kterou jsme předvedli v uplynulých týdnech při akcích, díky kterým se nám povedl restart tenisové sezóny jako jedněm z prvních na světě," uvedl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Kategorii turnajů 125K založila WTA v roce 2012 jako mezistupeň pro hráčky přicházející z turnajů ITF, které se snaží prosadit na okruhu. Z českých tenistek vyhrála jeden z nich před čtyřmi lety Kristýna Plíšková v čínském Dalianu.

Prague Open se koná na Spartě bez diváků tento týden a hlavní hvězdou je druhá hráčka světa Simona Halepová z Rumunska. Mužské challengery začnou za týden na Štvanici, poté se bude hrát v Praze na Spojích. Na obou akcích by se měl ukázat i vítěz tří grandslamů Švýcar Stan Wawrinka. Další challengery budou v Ostravě a Prostějově.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Černošek to rozjíždísmile Kdo se asi přihlásí?
Reagovat
paddy
Hlavní zásluhu spíš má ATP/WTA, kteří teď turnaje v ČR financují. smile Jelikož se tady hrálo, tak nás oslovili. Potřebují roztočit kolotoč, takové marketingové peníze. Oboustranně prospěšné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro nás samozřejmě dobře a to i do budoucna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist