Daň za úspěšné Melbourne. Hyeon Chung se kvůli puchýřům odhlásil ze Sofie i New Yorku

3. 2. 2018, 08:58
Aktuality 5
Životní jízda Hyeon Chunga na Australian Open si dál vybírá svou daň. Jednadvacetiletý Korejec, který v Melbourne vyřadil Alexandera Zvereva či Novaka Djokoviče a až v semifinále vzdal kvůli puchýřům na chodidle Rogeru Federerovi, se musel odhlásit už druhého turnaje. Po Sofii se omluvil také pořadatelům nového podniku v New Yorku, kde se bude hrát v týdnu od 11. úmora.
Profily hráčů
Hyeon Chung

Hyeon Chung má za sebou úspěšný vstup do sezony. Na začátku roku porazil zkušené borce Gillesa Müllera a Johna Isnera a v druhé polovině ledna se výrazně prosadil na Australian Open.

Vítěz loňského ATP Next Gen Finals v Miláně (Turnaje mistrů pro hráče do 21 let) si v Melbourne vyšlápl na světovou čtyřku Němce Alexandera Zvereva či šestinásobného šampiona Srba Novaka Djokoviče a jako první tenista z Jižné Korey se prodral do semifinále grandslamu. 

V něm jednadvacetiletý Hyeon Chung čelil majiteli již 20 grandslamových titulů Rogeru Federerovi, vzdorovat švýcarskému favoritovi ale nedokázal. V předchozích pěti zápasech na rozpálených kurtech se mu na chodidlech udělaly bolestivé puchýře a korejský talent musel boj o finále vzdát.


Po týdnu volna měl Hyeon Chung naplánované halové turnaje, na zahojení nohy však potřebuje více času. Startovat tak nebude příští týden v bulharské Sofii ani v dalším týdnu v New Yorku, kam se letos turnaj přesunul z Memphisu.

"Bohužel musím oznámit, že do Sofie a New Yorku nedorazím. Na turnaje jsem se těšil, ale chodidla potřebují více času na zotavení," oznámil Hyeon Chung na Twitteru. Na konci března by měl startovat v Delray Beach a mexickém Acapulku.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
lvicek
Hehe, 11. umor, to docela sedi ;).
Reagovat
Marduch
Ta dnešní mládež nic nevydrží. Jednou udolá nerozehranýho Djokoviče a dva měsíce nemůže chodit :p
Reagovat
Kojinho
Přesně tak. Ty jsi v jeho letech porážel mnohonásobné grandslamové vítěze jako na běžícím pásu a pořád jsi byl jura.
Reagovat
turista
No jo porazit Djokera to něco stojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta Australia blbne v DC? Snad to neprehraju!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist