Davis Cup: Češi jdou do semifinále v plné síle, Argentince povede Mónaco

3. 9. 2013, 12:36
Aktuality 16
Vítězná daviscupová dvojice je znovu pohromadě. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se poprvé od loňského zisku slavné "salátové mísy" sejdou v týmu a povedou tenisty v semifinále Davis Cupu proti Argentině, které se uskuteční příští víkend v pražské O2 areně.
Český daviscupový tým

Kapitán Jaroslav Navrátil dnes oznámil očekávanou nominaci. V týmu jsou vedle světové pětky Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka také Lukáš Rosol, mladík Jiří Veselý a Jan Hájek.

V sestavě Argentiny podle očekávání chybí šestý hráč světa Juan-Martín del Potro. Jedničkou výběru kapitána Martina Jaiteho je Juan Mónaco, dvojkou Carlos Berlocq a dále jsou v sestavě Horacio Zeballos, Leonardo Mayer a Federic Delbonis.

Navrátil: Radek je definitivně zpátky
Berdych a Štěpánek spolu naposledy hráli v Davis Cupu loni v listopadovém finále, v němž před vyprodanou O2 arenou porazili Španělsko 3:2 na zápasy. Češi tak vyhráli prestižní týmovou soutěž poprvé od triumfu Československa v roce 1980.

Letos se oba hráči v týmu míjeli. Berdych hrál v 1. kole a ziskem tří bodů se výrazně podílel na vítězství ve Švýcarsku. Tam chyběl kvůli operaci krční páteře Štěpánek, který pak jel na čtvrtfinále do Kazachstánu, kam zase kvůli zranění neodletěl Berdych.

Celé léto odehráli bez komplikací a jsou připraveni i na Davis Cup. "Tomáš (Berdych) předvádí vynikající výsledky a doufám, že mu to vydrží na US Open i na Davis Cup," pochvaloval si kapitán formu české jedničky, která se letos poprvé stala pětkou v žebříčku ATP. Stoprocentně zdravotně v pořádku už je také Štěpánek. "Radek je definitivně zpátky, což je důležité," řekl Navrátil.

Tenisté mají v Praze sraz v neděli odpoledne, ale je možné, že obě opory budou chybět. Bude záležet na jejich výkonech v New Yorku. Berdych je už v osmifinále dvouhry, Štěpánek ve čtvrtfinále čtyřhry. "Přeju jim, aby se dostali co nejdál a věřím, že budou mít čas, aby byli v pátek stoprocentně připraveni," řekl kapitán.

Před rokem se tenisté v semifinále střetli rovněž s Argentinci a vyhráli v Buenos Aires na antuce. "Bylo to jedno z nejtěžších utkání, co jsme hráli," vzpomínal Navrátil. Doufá, že jeho tým zvládne i domácí zápas. "Nečeká nás nic jednoduchého, ale máme výhodu vynikajícího domácího prostředí a povrchu," řekl.

Žebříčkově je aktuálně českou dvojkou Rosol, který dovedl tým k postupu v Kazachstánu, ale hrát dvouhry i čtyřhru s Berdychem bude nejspíše zkušenější Štěpánek. Rosol neprožívá dobré období, od Wimbledonu prohrál osmkrát v řadě. "To není sranda. Nemyslím si, že je na tom tenisově až tak špatně, ale spíš po psychické stránce. Určitě se z toho dostane," řekl Navrátil.

Semifinále s Argentinou je jedinou možností, jak tenisty letos vidět naživo v akci. První dvě kola hráli na půdě soupeře a v případě postupu do finále by cestovali buď do Srbska, nebo do Kanady. Hala ještě není vyprodaná, ale Navrátil věří, že na zápas bude.

Nominace na semifinále Davis Cupu ČR - Argentina (Praha - O2 arena, tvrdý povrch):
ČR: Berdych (5. v žebříčku ATP), Rosol (45.), Štěpánek (58.), Veselý (82.), Hájek (103.). Kapitán: Navrátil.
Argentina: Mónaco (32.), Berlocq (48.), Zeballos (50.), Delbonis (57.), Mayer (81). Kapitán: Jaite.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Jan
Neviděl bych to tak jednoznačně. Jedině Berdych má povinnost donést 2 body, o ostatních pochybuji a jedině čtyřhra to může zachránit.
Být tam Del Potro, bylo by to ještě horší.
Reagovat
Fandina
Berda teď hraje moc dobře. Podle mě určitě dva body udělá a jeden přidá ve čtyřhře. Ale že by to byla povinnost? Má na to, u těch ostatních to vidím padesát na padesát.
Reagovat
Jan
Povinností jsem myslel, že na to má vzhledem ke své hře a žebříčkovému postavení. U ostatních pochybuji, že něco uhrají, pak zbývá jen ta čtyřhra.
Reagovat
Fandina
Jan ... tak to ano. Také to tak vidím. Berda hraje výborně a spolehám na to, že dva a půl bodu udělá, když to bude potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Jo...Oni dva si snad museji dohodnout nejakou exibici aby si spolu mohli zahrat :-( Uz spolu nehrali rok a ctvrt :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych - Berlocq (?) 3:0
Štěpánek - Mónaco 3:1
debl 3:0
v neděli už tam může poslat Rosola...
Reagovat
Fandina
věřím ve výhru a také se těším, mám lístky. A samozřejmě přeji úspěch ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti závidím, že tam jdeš :-) Já byla loni na finále Fed cupu a bylo to super. Úžasná atmosféra a super zážitek :-)
Reagovat
Fandina
Já chodím pokaždé, když je to jen možné. Na Fedy také, i letos jsem na něm byla v Ostravě. A dívala jsem se na internet, ještě jsou lístky. Na čtyřhru a neděli i jednodenní.
Reagovat
Fandina
odkaz na lístky
http://www.sazkaticket.cz/Ticket/eventDetail.aspx?docid=19115117
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych jela, ale nějak není, kdo by se mnou jel.. mámu to nezajímá a táta je v práci no.. :( Ach jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdo jinej by to taky mohl vést, než Radek s Tomem. :)) Hlavně se těším na jejich čtyřhru :)
Reagovat
Fandina
Moc možností není, to je pravda, je to na Berďovi, ale taky by mu mohl sekundovat druhý na žebříčku, Lukáš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Na čtyřhru se těším nejvíc z celého Davis cupu.. nemůžu se dočkat :-) Ještě že nepřijede Juan, to bych nevěděla komu fandit. Takhle to je jasné. Doufám, že dvojkou bude Radek...
Reagovat
Fandina
Nahoře v článku píší, že dvouhry i čtyřhry by měl hrát Štěpula.
Reagovat
tommr
Rosol nevyhrál zápas už několik měsíců a velice pochybuju, že by se chytnul zrovna proti silnejm Argentincům. Myslím si, že ho Navrátil ani nepostaví a náš druhej singlista bude bud Radek Štěpánek nebo Jirka Veselý ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist