Davis Cup: Češi vyrukují na Kazachy s Berdychem a Hájkem

2. 3. 2011, 17:14
Aktuality 20
Pokud nenastanou žádné nenadálé komplikace, úvodní part za české tenisty v utkání prvního kola Davis Cupu proti Kazachstánu zastanou v Ostravě Tomáš Berdych a Jan Hájek. Kapitán domácího týmu Jaroslav Navrátil dnes formálně potvrdil, že pro páteční dvouhry podle předpokladů počítá s touto dvojicí.
Tomáš Berdych a Jaroslav Navrátil

Jiné varianty po odstoupení Radka Štěpánka a Jana Hernycha v podstatě neměl. Sedmnáctiletý junior Jiří Veselý má nulové zkušenosti s mužským tenisem a Lukáš Dlouhý se dlouhodobě specializuje na čtyřhru. Účast Berdycha s Hájkem v uplynulých dnech ohrožovaly zdravotní problémy, ty se však podařilo zažehnat.

"Kluci jsou už stoprocentně fit, dali se do pořádku a naplno trénují," řekl dnes Navrátil.

I když úplný nováček Světové skupiny má na výběr z více alternativ, česká strana nepochybuje, že Kazachstán nasadí Andreje Golubjova s Michailem Kukuškinem, kteří stoprocentní úspěšností v singlu loni tým dovedli mezi elitu.

Kouč hostující reprezentace Jegor Šaldunov jména hodlá tajit až do čtvrtečního losu. "Předpokládáme, že hrát budou Golubjov a Kukuškin," řekl novinářům Hájek.

Ten by se měl v pátek utkat s kazašskou jedničkou Golubjovem. "Hraje výborně z ruky, má strašně velký švih. Slabší stránka je možná pohyb. Budu se snažit ho dostat do pohybu, aby nediktoval tempo hry," má v plánu Hájek, který se z okruhu se svým soupeřem navzájem dobře zná.

Rakety ale zkřížili pouze jednou: před rokem v Rotterdamu triumfoval Golubjov. "To byl zápas vyloženě o dvou třech míčích," vzpomínal Hájek. "My se překvapit moc nemůžeme, protože spolu poslední dva roky jezdíme skoro po stejných turnajích," poznamenal 101. hráč světového žebříčku.

Na Berdycha by v pátek měl vyjít Kukuškin. Sedmý hráč světa by se vůbec nebránil, kdyby místo něj nastoupil Koroljov, který Berdycha loni nečekaně hladce vyprovodil z Australian Open. "Rád hraju s někým, s kým to posledně nedopadlo podle představ. Rád bych mu to tady v Ostravě klidně vrátil. Já se Koroljova nebojím," usmál se Berdych a zarmoutil výpravu kazašských novinářů na tiskové konferenci.

I bez Štěpánka je český tým favoritem utkání. "Bez Radka jsou šance možná vyrovnanější, ale myslím, že jsme favorité i tak. Kazaši jsou ale velcí bojovníci a nechají tam duši," řekl Hájek.

Češi se mohou v Ostravě spolehnout na diváky. Podle pořadatelů je v prodeji už jen zbytek lístků, hala by v pátek měla být plná. Kazachstán by mělo přijet povzbudit 120 fanoušků. "Věříme, že bude znovu plný dům a atmosféra bude jako vždycky skvělá," dodal Hájek.

pva, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
spis škoda jestli ještě někdy hrát bude zubatec.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že nehraje štěpánek že jestli by jsme postoupili tak by sme se ted mohli dobře rozehrat na argentince nebo na rumuny
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych se všech zeptat jestli se v ČEZ aréně může fotit.děěkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, může ;-) Teda jedině, že by od posledního domácího zápasu došlo k nějaké změně, ale to pochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by dobré aby to bylo po deblu 3:0 pro nás aby dostal šanci i mladej Veselý zajímalo by mě jak by se mu dařilo, před dvěma roky jsem s ním hrál ze srandy o peníze a dostal jsem šíleně na pr...zmuchlal mě jak papír od sekaný a vyprázdnil peněženku sičák jeden moc mu přeju úspěch i v národáku. musíme myslet už na zadní spíš tedy přední vrátka protože zadními odchází starý Stepec.
Reagovat
misoSK
nejak na vas stupa kurz, na 1.33 vyletel z 1.20, ma to zvadza dat aspon 100-ku na vas, len ci bude Tomas ozaj 100% fit
Reagovat
smazaný uživatel
dokonca uz 1,5 na bet at home.. ale tiez si myslim ze pokial bude hrat berdych, je ten kurz dist hratelny..
Reagovat
Stan_Borowitz
s Hájkem máme dva body jistý, teď aby zabral Berdych a vyhrál alespoň jeden singl, nebo ten třetí bod budeme muset uhrát v deblu. V tom případě samozřejmě závisí na tom, zda na čtyřhru nastoupí Hájek.
Reagovat
smazaný uživatel
S Hájkem máme dva body jistý? to jako že vyhraje obě dvouhry? Bože, co je tohle za názory. :-(((

Vůbec mě baví, jak všichni furt omílají, že Kazaši nemají formu. Zato Hájek má formu vyloženě jak z praku, že ano? :-)

PS: neříkám, že je nemožné anebo krajně nepravděpodobné, že Hajek vyhraje obě dvouhry. Tvrdím jen, že to ani zdaleka není jistéí, resp. že je to v nejlepším případě 50:50.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan_Borowitz to myslí ironicky samozřejmě...takové mázory nemám rád...Hájek nám udělal 1 a půl bodu proti Chile...i když Chile byla hodně slabá...tak Kazaši na tom zase tak moc lépe nejsou...
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to ve dvě noci po návratu z hospodského mariáše, takže jsem tu ironii zřejmě nebyl štonc rozpoznat. :-)

Jinak co se týče Chile: 1) Hájek měl tehdy podstatně lepší formu i výsledky než momentáln+; 2) v zápase s Capdevillem byl jednoznačný favorit; 3) Capdeville nejenže byl totálně z formy, ale navíc ani když je ve formě, tak to není nijak zvlášť dobrej hráč; 4) hrálo se na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
to napsali blbě s nim vypadl na Austrálii
Reagovat
smazaný uživatel
S Korlojovem ale sehrál ve Wimbledonu pětiseťák. Ne loni, ale v roce 2009 tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
2008, ale jinak máš pravdu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, Berdych vypadl s Korolovem na Australian Open, i když s Nadalem ve finále Wimbledonu spíše než vypadl, tak prohrál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: s Korolevem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD Nečteš články? Správný český přepis je Koroljov.
Reagovat
smazaný uživatel
No Brozi, jak vidím, ty kloudný názor nenapíšeš a jediné na co se zmůžeš, tak je pravidelně opravovat gramatiku, či český přepis hráčů :-DD Se divím, že na takového pisálka, jako jseš ty, vůbec reaguji:-))

http://en.wikipedia.org/wiki/Evgeny_Korolev
http://www.tenisportal.cz/hrac/korolev/
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, máš pravdu, ten přepis mám opravdu špatně. Člověk se pořád učí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to loni na Wimbledonu Berdych vypadl s Koroljovem? Nevypadl tam nahodou az s Nadalem:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist