Davis Cup: Češi zakončí rok v čele žebříčku, poprvé v historii

19. 11. 2013, 15:57
Aktuality 68
Čeští tenisté vstoupí do nové sezony jako nejlepší tým daviscupového žebříčku. V neděli obhájili zisk "salátové mísy" po finálové výhře v Srbsku, před kterým nyní mají na prvním místě obrovský náskok.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek (© daviscup.com)

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, se kterými byli v týmu ještě Lukáš Rosol a Jan Hájek, vyhráli minulý týden v Bělehradu 3:2 na zápasy. Čeští tenisté si díky tomu polepšili na 42.368 bodů a před Srby vedou už o více než 18 tisíc bodů.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila, kterého ve finále kvůli nemoci nahradil Vladimír Šafařík, se na první místo dostali letos v dubnu po čtvrtfinálové výhře v Kazachstánu. Sesadili z čela Španěly, kteří vedli pořadí téměř čtyři roky.

Daviscupový žebříček zavedla mezinárodní federace ITF v prosinci 2001. Pořadí se skládá poměrně komplikovaně z bodů za poslední čtyři sezony, které jsou procentuálně upraveny, přičemž největší váhu má poslední rok.

Žebříček Davis Cupu k 19. listopadu (v závorce předchozí umístění):
1. (1.) ČR 42.368 bodů
2. (2.) Srbsko 23.823
3. (3.) Španělsko 21.250
4. (4.) Argentina 19.593, 5. (5.) Francie 10.691, 6. (6.) USA 9271, 7. (7.) Kanada 8236, 8. (8.) Kazachstán 4616, 9. (9.) Itálie 4081, 10. (10.) Austrálie 3875
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/185742/co-potka-cesko-v-davis-cupu-boj-o-zachranu-a-cekani-na-veseleho.html

Vždyť mezi Štěpcem a Berďou je skoro stejnej rozdíl jako mezi Berďou a Veselym. Jinak co se týče možnýho Berdychova vzdání se repre, tak jakej DC termín je asi nejvíce "otravnej"? 1. kolo po AO, ČF před antukou, SF/baráž po USO nebo F po sezóně? Nicméně myslim, že i třeba s trojicí Rosol, Hájek, Veselý se dá v pohodě držet světová skupina. Samozřejmě záleží na losu. Nejhorší je pochopitelně chytit slabě postavenou zemi za kterou nastoupí nějakej silnej hráč, jenž předtím nereprezentoval.
Reagovat
smazaný uživatel
"Vždyť mezi Štěpcem a Berďou je skoro stejnej rozdíl jako mezi Berďou a Veselym."

Děláš si srandu?!
Reagovat
VlS
asi myslí věkovej
Reagovat
smazaný uživatel
Sluší jim to :)

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/p480x480/1467302_679608138738875_1853571366_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1475946_679615635404792_1238813854_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tam byla nějaká hromadná nehoda? :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Oni přežijou všecko. Jsou to šampioni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se narodilo i video :)

http://www.cooperativa.cl/noticias/deportes/tenis/n-massu/massu-nadal-djokovic-y-nalbandian-se-lucieron-en-la-teleton/2013-11-19/220650.html
Reagovat
smazaný uživatel
Genie paráda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Pavla Bobka, líbily se mi jeho písničky a styl a třeba song s tím Bláznem si nic nezačínej s Marií Rottrovou je nazpívaný v jejich podání snad líp než originál. Je to smutné.:(
Reagovat
Fandina
Zajímavý rozhovor s Miroslavem Černoškem o Davis Cupu.
http://sport.idnes.cz/manazer-miroslav-cernosek-po-vitezstvi-v-davis-cupu-f9y-/tenis.aspx?c=A131118_194030_tenis_ot
Reagovat
VlS
Hm, docela otevřeně říká spoustu věcí, kolem kterejch se chodilo po špičkách. Mohou se tím utnout spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Který hráč a která hráčka má podle vás nejsympatičtější chování na kurtu? Za mě Tsonga a Šafařinda. :)
Reagovat
gigin
Azarenka, Gulbis.
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: :-)

Bouchard, Seppi...
Reagovat
Fandina
Roger a NaLinka. Nejradši mám Lukáše a Klárku.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, jiného tenistu jsem ani nečekala :))
Reagovat
smazaný uživatel
Z tenistek Sam Na Li a Sloane
U mužů Gael Jo a Stanislas
Takhle bych to zvolil objektivně.
Podle subjektivních pocitů Roger a Genie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych tam taky zařadila Sam, Delpa, ale měl se vybrat jen jeden a jedna, takže u tebe beru tu poslední větu :)
Reagovat
Roger_Federer
Rafael Nadal/Toni Nadal :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D úctyhodné, že to všechno stihnul v jednom zápase :D Pořád čekám, kdy ho konečně vychováš, i když nevím, jestli jsi na to ten pravej typ ::D:D
Reagovat
smazaný uživatel
No bylo dost těžké se rozhodnout. Z žen má taky sympatický projev třeba Sabine nebo Káťa Makarovová... Na okruhu je spousta sympatických holek.
Ale za mě nejvíc určitě RF & EG.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, EB samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to těžké, já třeba bych dala Delpa, ale Tsonga je chováním sympatičtější, takovej prostě brepta, věčně mumlající si něco pro sebe, když žádá o jestřába, usměje a pokrčí rameny typu "uvidíme, třeba to vyjde" a tak. Prostě ty jeho grimasky jsou vtipné :) A Lucka je no comment, milá, hezká, klidná, skromná..
Reagovat
Fandina
Lunej, ono se u mě chování na kurtu spojuje celkově se sympatiemi, protože hlavně tenisty sleduji na kurtu. Lucka je pro mě nejmilejší tenistkou vůbec, Tsonga normálně symaptický, občas jsem ho na kurtu viděla se rozčilovat a on má vlastně každý něco, takže komplexně mě to třeba vyšlo na Rogera a NaLi, ale sympatických je mi tam hodně. A jinak stejně nejvíc fandím Tomášovi a Petře a jsou mi taky moc sympatičtí. Každý má něco do sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
U Del Potra mám takové smíšené pocity. Ale víc převažujou ty pozitivní. Někdy mi u něj vadí ty jeho vražedné pohledy buď směrem k rozhodčím nebo soupeři ... Ale na něm mě vždycky pobaví jeho gesta po dlouhých výměnách ... Jak se snaží zabrzdit až se nakonec dostane k divákům :-)
A Joa snad ani nelze nemít rád. To je velký sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jsem dal Genie, protoze je hodne velka sympatanda a tedkon uz i Novacek roku 2013 :-) Treba mam nejradsi Agu, ktera na kurtu treba moc sympaticky nevypada ale mimo kurt je radost pohledet, furt usmevava a pratelska. A me treba ten jeji ?kyselej xicht? a vecny zlobeni se na sebe k ni proste sedi :-) Jako by chtela vyhrat bez toho aby souperka dala jediny bod :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda Juanových vražedných pohledů nevšimla, ale protože mám pro něj slabost, tak abych to možná ani jako "vražedné" nevnímala :))
Genie je hlavně muži obdivována coby krasavice, což chápu, ale chováním bych ji jako nej... hráčku nedala. To víc Sam nebo Nalinku.
Reagovat
Fandina
DelPo se mi moc nelíbí jako chlap. A kdybychom vybírali podle toho, tak se mi teď nejvíc líbí Tommy Haas. Ten mě momentálně hodně dostává.
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně to, co mě umí od zápasů Agni odradit- ten její věčný ksicht alá kyselá okurka :-/
Škoda... Mimo kurt je roztomilá.
Lucka je milá, ale ty její mývalí oči mě někdy zabíjí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký mývalí oči? :D:D :D No mě zase odrazuje Klárka, ta vždycky kouká, že mám chuť na ní zakřičet, proč teda na ten kurt leze :D:D Přitom na ni stejně koukám a fandím, ale na ty její výrazy jsem si prostě nezvykla. :)

Fandina - Haas je taky v mém žebříčku pěkných tenistů :)
Reagovat
Fandina
Klárka se tváří na kurtu hrozně, to je o ní známé, takové obličeje snad nikdo nedělá jako ona. A přitom je to moc hezká holka a smát se umí taky. Já jí mám moc ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
z top 10 u ženských určitě Li Na. Z těch níže postavených třeba Hampton, Halep, Karlička Navarová, Sam, Kaia Kanepi, Keys,...

U chlapů moc nevím, ale třeba Tsonga je sympoš, pak třeba Nishikori. Gulba je mi taky sympatický, ale tak nějak jinak prostě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě k těm ženským, Caro bych dal asi na druhé místo z top 10. Serena je divná, Azarenka spratek (a ječí), Maria magor (a ječí), Radwanska kyselý citrón, prostě protivná, Petra se moc hlasitě hecuje, Errani mečí, u Kerber nemusím to její hlasité COME ON.. to je katastrofa. Jo a Jelena furt nadává, taky katastrofa.

Ale i přes tyhle chybičky jsem schopný hráčám fandit. Důležitější než chování na kurtu je pro mě paradoxně např "způsob jak mluví". Někdo je vřelý, druhý nesmělý, další povýšenecký, usměvavý nebo naopak věčně zamračený, důležitý,.. tohohle si prostě všímám nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teda charakteristiku hráček :D:D:D:D
Reagovat
VlS
Hráčky mám 2, Lucka Šafářová a Sam ( bez ksichtění, velkejch gest, přehrávání etud a tak dál).
U hráčů je to otázka uhlu pohledu - klauni typu Gael, Nole, Radek, milí kliďasové typu medvídek JWT, David Ferrer, John Isner a ledovce typu Tomáše, kdysi Ivana Lendla. V tom trochu plavu taky podle nálady. Nemám rád vzteklouny typu Johna McEnroa nebo Davida Nalbandiana. Kdybych teď měl napsat 2 jména tak Tom a Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně si to Srbové prokaučovali. Proč nedovezli Djokerovi šťávu na trakaři?
Reagovat
Frick
Sory, ale byla vůči němu sviňárna nejvyššího stupně. Takže někdo očividně lhal? Sory, ale to musela lhát ta kráva. Snad by mu přeci sdělila "pokud neodevzdáte i krev, můžete být potrestán zastavením činnosti na xxx let". Když si třeba vezmu, jak se sype v kulturistice. Myslim, že třeba ČT by z tohoto důvodu měla tento sport ignorovat,
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki doplatil na vlastní blbost, smiř se s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je teda novina. To, že Česko skončí na 1. místě žebříčku, bylo jasné po prvním kole, ve kterém vypadlo Španělsko.
Reagovat
Nola
http://sportky.topky.sk/c/116149/rozzureny-djokovic-a-srbi-opat-preklinaju-antidopingovu-agenturu-bola-to-vrcholna-spupnost
Reagovat
Sonja
Díky, žes to sem dala i ve slovenštině. Je to víceméně přepis toho srbského článku, který jsem sem házela ráno. Vlastně jsem jím jen chtěla informovat některé zdejší uživatele, kteří Noleho sobotní absenci na lavičce komentovali, o co šlo... nicméně v tom článku jde samozřejmě o víc než o tohle vysvětlení.
Jinak v tom srbském se píše, že samotný Nole podstoupil proceduru bez jediné připomínky. Na WADA si stěžoval už předtím kvůli Vikovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To spis vazne vypada na odvetu od te WADY...Jsou to ale kazdopadne jelita. Proc zrovna to delat o vikendu pri Davis Cupu. Meli na to 4 dny po TM a hlavne se otom vedelo uz 3 mesice, ze Nole ma hrat finale DC...Mno a stim maskotem me to uplne uzemnilo :-D To snad nejde ani vymyslet toto...
Reagovat
Fandina
Maskot je úsměvný. Logicky by stačilo se podívat nebo nechat ujistit, kdo ho představuje.
Reagovat
Sonja
Tato část se mi líbí:
"Djokovič aktuálne pristúpil ku gestu, ktorým v symbolickej rovine znova jasne vyjadril svoj názor na celú záležitosť: "pribalil" si Troického na terajšie exhibičné turné v Južnej Amerike."
Fotka:
http://s.tf.rs/2013/11/18/Troicki-i-Djokovic-na-putu-za-Chile.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No vida. Ještě že nehrál. To by asi museli skrečovat, ne? :)
Reagovat
gigin
http://www.cooperativa.cl/noticias/deportes/tenis/n-massu/massu-nadal-djokovic-y-nalbandian-se-lucieron-en-la-teleton/2013-11-19/220650.html
Reagovat
gigin
http://www.cnnchile.com/noticia/2013/11/19/equipo-completo-para-la-despedida-de-nicolas-massu
Reagovat
VlS
Nole není sám, koho WADA takhle potrápila, Martina Sábliková loni takové buzeraci čelila 3x v 5 dnech. Je to problém, postupy porušující lidskou důstojnost i základní lidská práva. To je jedna věc. Druhá věc je odmítnutí poskytnutí vzorku krve s hloupou výmluvou. Viktor si musel být následků vědom a předstírání udivu je naprosto nevěrohodné.
Na druhou stranu zakazovat někomu přístup do hlediště jako divákovi podle mě může jedině soud z důvodu páchání nepřístojností v hledišti. Omezovat občana v trávení volného času bez soudního rozhodnutí je jistě protiůstavní. Nevím, jestli smí jít do kina, nebo si pustit televizi. a smí se jít vůbec vyčůrat?
Reagovat
tommr
naši muži zakončí sezónu díky vítězství v DC na první příčce s obrovským náskokem před druhým Srbskem ... :)
Naše ženy naopak o první příčku přišly a musely jí přepustit letošním vítězkám FC Italkám. Bylo to ovšem jen o fous - jejich ztráta na první místo činí pouhých 35 bodů. Doufám, že to holky takhle nenechají a příští rok si to první místo zase vybojujou zpátky. Tým na to máme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
cesi zasluzite si to,vsetci co mozu tak hraju a hraju na plno,som zvedavy ci urobite hattrick
Reagovat
smazaný uživatel
Novak už je v Chile, zábava pokračuje :)

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1459105_630019537044973_2087367615_n.jpg
Reagovat
Nola
:D
znovu dopingová kontrola? to si nezaslúži :D
v Belehrade si užíval, dva dni v rade s komisármi:
http://tn.nova.cz/sport/tenis/djokovic-neprisel-na-banket-davis-cupu-co-za-tim-bylo.html
Reagovat
smazaný uživatel
"Málokdo ale ví, že jeden z nejlepších tenistů světa strávil v pátek čtyři a půl hodiny na dopingové kontrole a v sobotu jej komisaři navštívili znovu."

Troicki volal, že Novak v pátek neodevzdal krev. Tak musel v sobotu znova :-)
Reagovat
Jan
A po Tomášově ukončení reprezentace to půjde pěkně dolů. Není to škoda ?
Reagovat
smazaný uživatel
otom se zatim spekuluje. Dokud nic neni oficialni tak bych nedelal soudy. A ja osobne si myslim, ze kluci to jeste aspon rok budou chtit zkusit, kdyz jsou ted namlsani :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že jsme první, aspoň v něčem, když už to jinak občas stojí za dvě věci... Takže pouze zopakuju - kluci, jste dobří :)
Reagovat
pepin
Napsali, že první zápas nového ročníku sehrají ještě v této sestavě. Podle mě dobré rozhodnutí, pojistí, že nepůjdou do baráže. A potom by se Tomáš mohl klidně soustředit na získání GS. Nikdo mu to nebude moci míti za zlé, je to jedna z jeho posledních šancí. Jak zde již někdo napsal dříve, u každého a každé je napsáno v prvé řadě kolik vyhrál GS a pak až možná DC nebo FC a nebo jak dlouho byl nebo byla no. 1.
Reagovat
Jan
O tom není pochyb. Však to byla paráda. Loni i letos. A nakonec všechny ty roky, co ti dva reprezentují.
Reagovat
tommr
a ty si opravdu myslíš, že tím, že Tomáš přestane hrát DC tak mu stoupnou šance na zisk GS? Já si třeba myslím pravej opak. Formát DC Tomášovi sedí, má v něm úspěchy, získává v něm body, sebevědomí, oblibu u fanoušků a respekt u soupeřů. Pokud ho přestane hrát tak o tohle všechno příjde a jako protihodnotu získá jen tři týdny volna ve kterejch stejně bude muset trénovat ... :)
Reagovat
Jan
Stačí si vzít Vaidišovou. Přestala reprezentovat, aby se posunula v žebříčku nahoru a začalo to s ní jít z kopce. I když Tom není Vaidišová, osobně si také nemyslím, že Tomovi neúčast v DC pomůže na GS, spíš naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde to ještě není jistý přece, že hrát nebude, vy jste horší jak ženský teda :)))) A ani nevíte, jak to bude příští rok s hráčema, kdo bude zraněný, v jaké bude kondici a tak, všechno je to otevřené, vy sýčkové z lesa Řáholce :D:D
Reagovat
Jan
Ještě přestane Kvitová hrát FC a holky to můžou taky zabalit. Háčka už se rozpadly ... Tady v Řáholci jsou takové cedule na každém stromu. Je těžké se tomu ubránit :)
Reagovat
Jan
A taky se musíme nějak snažit, aby to Tom opravdu neudělal a Petra taky ne ;)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Musíme Toma burcovat, aby pořád hrál DC, protože kdo nehraje, nevyhraje a on na to má, na rozdíl od jiných. Dvakrát to už není náhoda. To samé Petra a upřímně, oba dva vždycky udělali nejvíc bodů, výáher pro tým a je potřeba tohle ocenit a vyzdvihnout. Takže Tome Petro ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
darek.vrana
Největší sranda bude, až Béďa se Štěpcem skončí a Davis Cup příští rok vyhraje Rosol s Veselým:).
Reagovat
Fandina
Já bych se nezlobila, kdyby to vyhráli!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist