Davis Cup: O2 arena měla "den otevřených dveří", na trénink přišly stovky školáků

10. 9. 2013, 17:53
Aktuality 1
Netradiční trénink absolvovali tenisté před semifinále Davis Cupu s Argentinou. Jedna tribuna pražské O2 areny se dnes po poledni zaplnila školáky, kteří hráče povzbuzovali a aplaudovali jim. Za odměnu dostali podpisy od držitelů "salátové mísy", kterou si dnes děti mohly prohlédnout.
Tomáš Berdych (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

"V Česku jsem tolik fanoušků na tréninku dlouho neměl, nebo snad nikdy. Užijte si to a doufám, že hodně z vás se přijde podívat na ostré zápasy," řekl pátý hráč světa Berdych asi patnácti stovkám mladých fanoušků při tréninku. "Buďte v klídku, abych slyšel rady trenéra, a fandění si nechte do pátku," dodal Radek Štěpánek.

Mladí diváci při tréninku tleskali nejen vítězům daviscupovým vítězům Berdychovi, Štěpánkovi či Lukáši Rosolovi, ale třeba i grandslamovému šampionovi z Austrálie 1998 Petru Kordovi, který do středy bude připravovat svého svěřence Štěpánka.

Před Davis Cupem v domácím prostředí se tenisté s otevřeným tréninkem setkali vůbec poprvé. Berdych měl z dětí původně trochu obavy. "Tolik dětí nevěstilo nic dobrého, co se týče klidu, ale musím říci, že děcka byla ukázněná a užívala si to od začátku do konce. Ta myšlenka se mi líbila," řekl Berdych.

Za pozitivní označil přípravu před školáky i čerstvý vítěz čtyřhry na grandslamovém US Open Štěpánek. "Normálně před Davisovým pohárem pobíhají kolem dvorce dělníci, kteří montují kurty a tribuny, ale tohle bylo prima. Pro děti to může být i inspirace, aby se taky hýbaly a sportovaly," pronesl tenista.

Děti sledovaly výměny Berdycha s Janem Hájkem, jejich závěrečnou seanci servisů a na závěr se některé radovaly z tenisáků, které hráči poslali do hlediště. "Je dobře, že viděli trénink a že to není žádná hračka pak hrát ty zápasy. A samozřejmě to jejich nadšení a potlesk bylo pro nás okořeněním týdne," řekl Štěpánek.

Na zápas stále ještě není vyprodáno a tenisté doufají, že jim fanoušci jako loni ve finále pomůžou k postupu. "Loňská atmosféra byla nevídaná a tu koncovku si budu pamatovat do konce života. Naši fanoušci nás podporovali všude a vždy, toho si vážíme a doufám, že tomu tentokrát bude stejně," řekl Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
"řekl pátý hráč světa Berdych asi patnácti stovkám mladých fanoušků při tréninku."

Pred par dny jim zacala skola a uz byly zase skoly prazdne :-D ale docela dobrej napad
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist