Davis Cup: S Berdychem a Štěpánkem pojedou na finále Rosol a Hájek

31. 10. 2013, 12:21
Aktuality 32
Čtveřici Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jan Hájek nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na finále Davis Cupu proti Srbsku, které se bude hrát za dva týdny v Bělehradu. "Sestava je nejlepší, jaká mohla být," oznámil kapitán Navrátil telefonicky z Kanárských ostrovů na dnešní tiskové konferenci v Praze.
Češi v Srbsku

V českém týmu nebylo pochyb o triu Berdych, Štěpánek, Rosol. První dva táhnou tenisty soutěží od roku 2007 a stojí za úspěchy posledních let. Rosol se loni výrazně zlepšil, což letos ukázal především ve čtvrtfinále v Kazachstánu, a po letním trápení se na podzim znovu začal herně zvedat.

"Víme, že jedeme na horkou půdu, že to bude divoký a musíme se jako vždy soustředit na své výkony. Pojedeme tam s jediným cílem - získat tři body a prodat co nejlepší," řekl Štěpánek, loni ve finále autor vítězného bodu. "Čekám v Srbsku třídenní zátah, na který jsem se připravil a nažhavil," doplnil tenista.

Čtvrtým hráčem mohl být nadějný Jiří Veselý, žebříčkově česká čtyřka, Navrátil dal ale nakonec přednost zkušenému Hájkovi (109. na světě). "Jirka Veselý měl dvě zranění nohy a ještě bude hrát dva turnaje," řekl Navrátil.

Srbskému kapitánovi přidělává vrásky zranění a trest
Zatímco nad českou nominací žádné velké otazníky nevisely, na straně domácích Srbů tak jasno není. Jedničkou týmu kapitána Obradoviče bude pravděpodobně druhý hráč světa Novak Djokovič, ale za ním mají fináloví soupeři problém. Dvojkou by měl být 28. hráč žebříčku ATP Janko Tipsarevič, ten ale aktuálně léčí zraněnou nohu.

Viktora Troického (77. místo) Srbové nemůžou povolat kvůli trestu za doping, takže se počítá s deblistou Nenadem Zimonjičem a 136. hráčem světa Dušanem Lajovičem. Srbsko musí nominací oznámit nejpozději ve středu.

Češi už v Davis Cupu vyhráli osm zápasů za sebou. Letos do finále postoupili po výhrách ve Švýcarsku, kde zařídili body Berdych s Rosolem, v Kazachstánu úřadoval Rosol a bod přidal Hájek a v semifinále doma nad Argentinou uspěli Berdych a Štěpánek.

Tenisté loni získali po vítězství v pražské O2 aréně nad Španělskem slavnou stříbrnou mísu poprvé po 32 letech. Ve finále jsou potřetí za uplynulých pět let.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
tommr
dalo by se polemizovat s tvrzením Navrátila, že sestava je nejlepší, jaká mohla být. První tři nominovaní jsou sice jasný, ale Hájek už v naší sestavě nemá co dělat a měl jet místo něj Veselý. Hájek letos skrečoval kvanta zápasů - naposledy dneska proti Krajinovicovi což je jeden z možnejch adeptů na místo náhradníka za Tipsarevice. Opravdu nechápu co tam bude Hájek dělat - poslat ho na kurt by byl předem ztracenej bod. Veselý by toho nejspíš taky moc neuhrál, ale aspon by nasbíral nějaký zkušenosti ...
Reagovat
Bob
Třeba se Veselému nechce :D
Reagovat
Fandina
Hájek udělal jeden důležitý bod v Kazachstánu a kdyby ho neudělal, třeba by nebylo ani finále. Takže důvod proč jede Hájek je.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselka má na příští 2 týdny naplánované challengery. Asi chce nahrabat bodíky a pojistit si Austrálii.
Hájek nebo Veselý. Vždyť je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že Veselý je braný jako naše nová naděje, nicméně já nevím, viděla jsem pár jeho zápasů a i v DC co měl možnost, tak prohrál. Jistě by nasbíral zkušenosti, ale jako velkou posilu ho teda určitě nevidím. A hlavně, že není nominován Minář, to už ten Hájek by toho možná uhrál víc než on.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je celkem jedno, kdo tam pojede jako trojka, natož čtyřka. Samozřejmě Veselý by si určitě taky zasloužil jet. Nicméně pokud bude všechno probíhat tak, jak se očekává, což samozřejmě tak být nemusí, ale pokud ano, bude se hrát na 5 živých utkání a do hry se dostanou jen Tomáš s Radkem.
Reagovat
Jan
Ahoj Luneji :)) Při zápase s Argentinou jsi litovala, že nedal Navrátil šanci Rosolovi s Veselým, vidím, že jsi prohlédla :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já nejsem chlap a nechci být :)))) Jaký Luneji? Mám jasný ženský nick :)))) Tak u Argentiny bych to možná riskla, ale v Srbsku ne.. Nejhorší je, že stejně není moc z čeho vybírat..
Reagovat
Jan
Tak jo, takže jak, Lunejko ? :) Ono se to těžko skloňuje. To víš, ženské (nicky) jsou prevít :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je lepší. A tu ironii tam cítím i když tam máš závorku:))
Reagovat
Jan
Luneji se mi stejně líbí víc :))
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapa ze mě prostě neuděláš :)))
Reagovat
Lina
Budu doufat, že Tomáš i Radek budou v pohodě. Rosol teď něco uhrál, tak by byla nyní nejspíš porážka, škoda že na něj není větší spoleh.
Reagovat
smazaný uživatel
asi vcelku předpokládaná, jen doufám, že Lukáš se nezapojí, nic proti němu, ale je to prostě Lukáš :) Takže opět doufat, že to Tom s Radkem potáhnou a dotáhnou...:)) Už se těším.
Reagovat
Fandina
Pokud by se Lukáš zapojil a vyhrát, tak jedině dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud by se Lukáš zapojil a prohrál, tak jedině špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud to zvládne jen Tomáš s Radkem, tak úplně nejlíp :))
Reagovat
Fandina
jacek.jost ... tak tak tak
Reagovat
Fandina
Hlavně, aby kluci vyhráli a je mi jedno kdo to bude.
Reagovat
Fandina
Před finále byly tři utkání a z toho se dvakrát Lukáš zapojil a kdyby ho nebylo, nebylo by ani finále, takže na finále má Lukáš velký podíl. A zapojil se vítězně. Takže super.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, Aspik má fakt velký podíl. Už minulý rok měl velký podíl, jak se fotil s pohárem a chodil na různá vyhlašování nejlepších sportovců, to Míša měla radost asi, byla ve svém živlu. ještě že ho ale máme, jinak bychom si Radka s Tomem tolik nevážili.
Reagovat
Fandina
Lukáš vyhrál udělal v Kazachstánu dva body a půlku ve Švajcu. Kdyby to nebylo, nebylo by finále. Jinak samozřejmě Tomáš s Radkem jsou nejlepší. O tom není sporu.
Reagovat
smazaný uživatel
nezapomeň,že body udělal proti Korolevu a Golobevu, (t.č. 285 a 107 hráč ATP). Ty by vypráskal i Veselý či Mlynář. V SUI ve čtyhře vydřel půlbod s podprůměrným párem, opět mohl s Tomem hrát kdokoliv jiný. Fuck off Rosol.
Reagovat
Fandina
Ty body udělal Lukáš a to je podstatné. Je to jeho zásluha a ne někoho kdyby hrál místo něj. Takže Lukáš je super a je potřeba to znat.
Reagovat
Fandina
Oprava ... je potřeba to uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky doufám, že to zvládne jen Tomáš s Radkem, popravdě Lukáše moc nemusím...
Reagovat
Fandina
Já mám Lukáše moc ráda a fandím mu, ale samozřejmě Tomáš s Radkem jsou mnohem lepší tenisti a jasná volba. Ale pokud by Lukáš musel hrát, tak vím, že ze sebe dostane co nejvíc a tak jako ve Švajcu a v Kazachstánu může zabodovat. A za to mu patří dík.
Reagovat
Fandina
Já mám z českých kluků nejraději Lukáše, pak Háječka, Toma, Radka, Jirku Veselého, Mertla, Mináře atd. Herně samozřejmě nejvíc věřím a fandím Tomovi, to je jasná jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Já z Čechů fandím jen Tomášovi a Radkovi, ze zahraničních pak Del Potrovi.. :-)
Reagovat
Fandina
Já fandím všem českým hráčům, každý z nich na téhle nejvyšší úrovni už musel něco dokázat. A co se týká zahraničních Rogerovi, Richardovi Gasquetovi, Tommymu Hassovi, Grigorovi Dimitrovovi, ale mám tam dost oblíbenců, kterým přeji, ale těmhle čtyřem určitě nějvíc, těm fandím dost.
Reagovat
smazaný uživatel
fandina preferuje jednoruký, ale obouruč je lepší :-)
Reagovat
Fandina
jednoruč to také není marné ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist