Davis Cup: Švýcarská nominace na finále bez překvapení. Nechybí Federer ani Wawrinka

4. 11. 2014, 18:01
Aktuality 49
Švýcarští tenisté nastoupí k daviscupovému finále ve Francii s očekávanou sestavou, kterou povede Roger Federer. Druhý hráč světa se za tři týdny v Lille pokusí vybojovat poslední velkou trofej, která mu ve sbírce chybí. V týmu s Federerem figurují Stan Wawrinka, Marco Chiudinelli a Michael Lammer. Sestavu dnes oznámil kapitán Severin Lüthi.
Stan Wawrinka a Roger Federer

Roger Federer i čtvrtý hráč žebříčku Stan Wawrinka se před Davis Cupem ještě zúčastní londýnského Turnaje mistrů. Po tamním tvrdém povrchu je čeká rychlý přechod na antuku.

Švýcarsko Davis Cup nikdy nevyhrálo a slavná 'salátová mísa' je jednou z mála trofejí, kterou třiatřicetiletý Federer nemá ve své sbírce. I proto se letos po výhře Wawrinky na Australian Open rozhodl, že bude reprezentovat celý rok.

Nejblíže vítězství v Davisově poháru bylo Švýcarsko v roce 1992. Marc Rosset a Jakob Hlasek tehdy prohráli ve finále s hvězdnou americkou sestavou Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier a John McEnroe 1-3.

Francie se pod vedením kapitána Arnauda Clémenta chystá na finále se čtveřicí Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Gilles Simon a Richard Gasquet. Nikdo z francouzského kvarteta se nezúčastní Turnaje mistrů a tak se všichni mohou včas hlásit na přípavném kempu v Bordeaux.

Švýcaři v semifinále vyřadili Italy (3-2), Francouzi v Paříži porazili české tenisty (4-1).

Finále se uskuteční od 21. do 23. listopadu na fotbalovém stadionu v Lille, kde pořadatelé připraví antukový kurt a tribuny pro 27 tisíc diváků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
mrafe
Nyní hraje na Slovak open první set osmnáctiletý Čech Pavel Staubert.
Reagovat
gigin
http://rafaelnadalfans.com/2014/11/05/photos-rafael-nadal-leaves-hospital-after-surgery/
Reagovat
smazaný uživatel
Nesiel..Je v Paríži a na Eurosporte hrá finále RG s Djokovicom..Vedie 4:3 v stvrtom sete..
Reagovat
Cico93
Akurat som zapol na Djokovicovu DF na MB.
Reagovat
kada.tom
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1797536_834478559907156_2463419351616844601_n.png?oh=1bef2743f44b7898d3f0f9c6c2c74319&oe=54E4040F
Reagovat
smazaný uživatel
:D Neladící gatě s trikem, to je hrůza.
Reagovat
Padme
Ty vlasy... chce soutěžit s Raoničem o slizáka TM?? Pardón trošku ošklivé...
Reagovat
smazaný uživatel
Vlasy má právěže dobré :-)
Reagovat
Padme
Jako fakt dobrý jo? Znáš ten pocit, kdy ti tělem projede nepřijemné mrazení...? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá to ideální, ale špatné taky ne. Jde správným směrem.
Reagovat
Padme
správným směrem s vlasy? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, od nudy se blíží lepším účesům :-)
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/November-2014/Infographic-Investigating-the-ATP-s-Top-100.aspx
Reagovat
gigin
RBA, tvl...

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/Moet-ATP-Awards/2014-ATP-Awards-Winners.aspx
Reagovat
gigin
ATPWorldTour.com Fans' Favourite presented by Moët & Chandon (Singles)

Roger Federer: The Swiss has been voted ATPWorldTour.com Fans? Favourite presented by Moët & Chandon for a record 12th straight year, receiving 65 per cent of all votes cast. Rafael Nadal finished second, followed by Grigor Dimitrov, Novak Djokovic and Kei Nishikori.

Hmmm, tak gratulka Rožérku...
Reagovat
panzer.dragon
Ty procenta by měly Rogera hodně motivovat, famózní výseledek. Naopak pro noldu umístění nic moc.
Reagovat
panzer.dragon
nemáš někde pls rozepsaný výsledky z minulosti?
Reagovat
gigin
Ty si šlahlý hounem přes míchu? Však to tam máš na té stránce přímo, kterou jsem tu už dával. Když se podíváš, tak tam máš i minulé ročníky.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/11/05/rf.jpg
Reagovat
panzer.dragon
"Ty si šlahlý hounem přes míchu?" za tohle bys zasloužil šláhnout hounem přes míchu :-), ale celkově díky, v týhle podobě sem to chtěl vidět..
Reagovat
smazaný uživatel
Mě příjde Agut jasnej.. pro koho bys hlasoval ty? Klidně to mohl být i Goffin, ale ten dostal comeback... RBA mi sice sympatickej není, ale lepší volbu si představit nedokážu.. :)
Reagovat
gigin
Ale jo, však nic neříkám :( :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Arthur Ashe Humanitarian

Andy Murray: One of Murray?s best friends, former player Ross Hutchins, was diagnosed with Hodgkin's lymphoma, though thankfully his cancer went into remission. Another of Murray's friends from British tennis, Elena Baltacha, was diagnosed with cancer of the liver and the sport was in mourning this year when she passed away at the age of 30. Wanting to help, Murray took part in fundraising exhibitions for Hutchins and Baltacha at Queen's Club the past two summers, and this autumn he appeared with comedian Richard Ayoade in ?Andy Murray: The Movie?, a sketch that was part of Channel 4?s ?Stand Up To Cancer? programming. Murray has also raised awareness for the work of Unicef, United for Wildlife and Malaria No More.

:-)))

Jinak RBa naprosto zaslouženě, taktéž Goffin. Překvapilo mě vysoké umístění Grigora.
Reagovat
Pavol
Francuzi zvolili povrch spravne a zrejme aj vyhraju DC. Vedia ze FEDERER bude na antuke najzranitelnejsi a zrejme mu dojdu sily.
Reagovat
Alois_Mlok
Přesně tak. Roger je na antuce poloviční a u Wawrinky je to víceméně jedno, na čem hraje. Tsonga oba Švýcary porazil na Roland Garros a pro Monfilse je antuka jsně nejsilnějším povrchem.
Reagovat
Roger_Federer
chlapci..chlapci a ktery z Francouzu dosahl na antuce vetcich uspechu nez Roger?? Ktery je 2 nejlepsi antukar poslednich 10 let?
Reagovat
Cico93
To máš pravdu je.
Ale Monfils resp. Tsonga majú posledné 2 roky na RG lepšie výsledky ako Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
A který z nich na antuce nehrál půl roku jako Švýcaři? Frantíci mají neskutečnou výhodu, že budou v dějišti, můžou trénovat o týden déle, možná i víc.
Reagovat
Roger_Federer
Podle meho nazoru to precunujes, jsou to hraci kteri jsou zvykli na rychle zmeny povrchu celou karieru, neni to jako 10 a vice let zpatky kdy nekteri antukari ani nejezdili na Wimbledon protoze tam dostavali narezano..Bavis se o profesionalech, kteri takto funguji celou karieru, top hraci.
Reagovat
smazaný uživatel
Divim se volbe povrchu ze strany Francie. wawros vzdy rikal, ze na antuce hraje nejlepe a ma taky na ni nejlepsi vysledky. roger hraje na vsechn povrsich skvele. Za to tsonga je zde marnej. Vsadili asi vse na jednu kartu, a sice nedostatek casu svycaru na aklimatizaci na tento povrch.
Reagovat
Vojtiik
tsonga je na antuce jalový no, hlavně ve čtvrtfinále FO13:)
Reagovat
Dennis
Já myslím, že antuku vzali hlavně kvůli té aklimatizaci a kvůli tomu, že Monfils na ní hraje velmi dobře. Wawrinka s Monfilsem na antuce bude mít složitý úkol a asi prohraje. Tady Francouzi podle mě počítají s bodem. Další ze čtyřhry, ten je podle mě tak na 80% (Roger se Stanem sice vyhráli olympiádu, ale Francouzi mají v deblu spoustu možností a vhodné typy hráčů, někteří jsou i sehraní). Třetí bod se pokusí urvat asi opět proti Wawrinkovi (nejspíš to zkusí Tsonga, možná ale Gasquet), zaváhat může i Roger (na něj pošlou podle mě Tsongu a Monfilse, vyloučit se proti němu nedá ani Simon, ale s ohledem na antuku sázím, že nasadí Monfilse. Gasquet proti RF určitě hrát nebude. Bude to 3:2 pro jednu stranu, větší rozdíl nepředpokládám.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, vojtiik..:)..Ty radsej tenis nekomentuj..

Na ostatných povrchoch má rozhodne vacsie uspechy..
Reagovat
Vojtiik
už vím, proč mi "pan X" psal, ať si vypnu ignore list... ale proti trollingu zvitezis jedine tak, ze nebudes bojovat :-)
Reagovat
Cico93
Tsonga je na antuke márny?
toje blobsť posledné 3 RG tvrdia pravý opak!
Reagovat
Fandina
OT ... na SuperTennise dávají zápas Lendl Edberg z Australian Open 1985, nejen, že jsou tam oba mladí a hraje se tam na trávě, ale zajímavé je i jejich oblečení. Kalhoty jsou krátké jako trenky, to se teď opravdu nenosí ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Já na tyhle zápasy občas koukám na TennisOn, ten folklór kolem je docela zajímavý. Třeba to, že hráči neměli ty velké tašky jako dnes, a tak si nosili čtyři až pět raket pod paží. Nebo se po proměněném mečbolu přeskakovala síť. A oblečky byly legrační.

No a za dvacet, třicet let budou směšně vypadat zase ty dnešní...
Reagovat
kada.tom
http://img.janforman.com/aaasltv.png

hraje Aaaa Test-A proti Bbbb Test-B :-D
Reagovat
smazaný uživatel
a prohráváme:((
Reagovat
gigin
Don´t even think about attacking Austria right now!

http://imgup.cz/images/2014/11/04/dt.jpg
Reagovat
Kozoroh
Uvidíme, jak bude hrát Stan. Možná by švýcarskému DC týmu paradoxně pomohlo to, kdyby Stan na TM prohrál všechny tři zápasy ve skupině (což si dovedu představit, neboť v A-skupině je Stan nejslabším halařem). Hned by se pak mohl soustředit na DC.
Reagovat
smazaný uživatel
to by se ti hodilo pro Noleho :D já naopak doufám, že Roger už Stana konečně nakopne, aby si věřil a doufám, že proti Noldovi zabojuje ;)
Reagovat
Kozoroh
Že prohraje s Nolem je už předem jasné.
Proti Marinovi a Tomovi má sice pozitivní H2H, ale vzhledem k mizerné formě po US Open a dlouhodobě nevýrazným výsledkům v hale usuzuji, že Stan skončí v základní skupině bez výhry.
Marin s Tomem letos vyhráli dva halové turnaje, Tom byl navíc v SF Paříže a Marin ve finále Rotterdamu, oběma se po US Open dařilo líp než Stanovi, proto jsem toho mínění, že Noleho do SF doprovodí buď český tenista, nebo chorvatský hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
usuzovat můžeš a já ti můžu oponovat, ale stejně je nám to prd platný, protože tady jsme všichni experti a přitom to může všechno být úplně jinak, tak třeba kdo asi tak čekal, že Nole nepřejde na US Open přes Nišikoriho a Roger přes Čiliče? To samý teď s Raoničem ;) Předem není nic daný, rozhoduje aktuální rozpoložení a taky štěstí :)
Reagovat
spaniel
3 prohry by mu urcite nepomohly. On potřebuje sebevedomi.
Reagovat
jackiec
tak to bude zajímavé, ve dvouhrách může porazit každý skoro každého a nic by nebylo považováno za překvapení (senzaci)
Reagovat
dappe
Francie je silná a vypadá to skoro 50:50, ale něco mi říká, že to bude překvapivě hladké vítěství Švýcarska (antuku nepovažuju za dobrou volbu povrchu).

tip: 0:3 po sobotě.
Reagovat
Padme
to dopadnout všelijak... ale bojím se, že to Frantíci doma zvládnou až moc lehce... :(
Reagovat
smazaný uživatel
já se nebojím, já si to přeji. Réd bych viděl skákajícího Joa a Gaela
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist