Davis Cup: Tým už je kompletní, do Astany dorazil i Rosol

2. 4. 2013, 10:13
Aktuality 65
Po 23 hodinách strávených na cestě dorazil Lukáš Rosol do Kazachstánu a čeští tenisté jsou tak v Astaně před nadcházejícím čtvrtfinále Davis Cupu kompletní. Aktuální dvojka týmu si už stihla krátce po příletu zatrénovat.
Lukáš Rosol (© daviscup.com)

Momentálně 63. hráč světa Rosol je týmovou dvojkou kvůli neúčasti zraněného Tomáše Berdycha. Jedničkou výběru kapitána Jaroslava Navrátila je Radek Štěpánek (45. v žebříčku ATP) a za ním následují Jan Hájek (84.) a Ivo Minář (246.).

Rosol hrál minulý týden challenger na ostrově Guadeloupe, odkud ho čekala do Kazachstánu dlouhá pouť. "Cesta byla relativně dlouhá, ale myslel jsem, že to bude horší," řekl Rosol na facebooku českého týmu.

Už dopoledne se zapojil do tréninku a zahrál si poprvé v Národním tenisovém centru, aby si zvykal na pomalý antukový dvorec. "Nejhorší bude časový posun, těch jedenáct hodin," konstatoval tenista.

V sestavě soupeřů není jediný hráč z první stovky. V nominaci jsou Michail Kukuškin (156.), Jevgenij Koroljov (187.), Andrej Golubjov (206.) a Jurij Ščukin (463.).Stejné kvarteto dokázalo české tenisty porazit v Ostravě v prvním kole v roce 2011.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
viz expres zprávy..
Bývalá světová jednička Jelena Jankovičová se na postup do 2. kola v Charlestonu pořádně nadřela. Její soupeřkou byla neoblíbená Američanka Melanie Oudinová, se kterou už Jankovičová v minulosti dvakrát prohrála. Dnes však Srbka nezdary proti Oudinové zlomila, a po vítězství 6-4 7-5 a 6-4 se radovala z postupu.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava.. ony
Reagovat
smazaný uživatel
už je to ok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nově teď říkali, že Rosol přiletěl z dovolené v Karibiku, pro challenger mají opravdu zajímavý výraz :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásne divoké karty v Monte-Carle : Del Potro a Monfils.
Reagovat
tommr
zajímavý info. U Del Potra jsem to po jeho brzkým vypadnutí v Miami tak trochu čekal. Pro Tomáše Berdycha to ale není dobrá zpráva - jeho šestý místo bude ve velkým ohrožení ... :)
Reagovat
PetaM
Tomáš je taky přihlášen do Monte Carla ne? :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
je a měl by tam hrát i Radek, ne?
Reagovat
PetaM
No je tam přihlášený, takže by asi hrát měl :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Či je niekto 5., 6., 7. alebo 8. nehrá veľkú rolu. Rebríček sa delí len na niektorých miestach a najväčšie rozdiely sú keď je niekto 2. alebo 3., 4. alebo 5., 8. alebo 9., 12. alebo 13. či 16. alebo 17.
Pocitovo je asi najväčší rozdiel medzi 1. a 2. :)

V rebríčku race je TB o pár bodov pred JMDP, takže sú prakticky na rovnakej štartovej čiare pred antukovou sezónou.
Nasadená osmička v Monte Carle bude vyzerať asi takto :
1. Djokovič
2. Murray
3. Ferrer
4. Nadal
5. Berdych
6. Del Potro
7. Tsonga
8. Gasquet

Djoko teda môže chytiť Rafu už v SF, najlepší žreb pre Tomáša do QF by bol zrejme Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ich plánované turnaje pre antukovú časť sezóny :

JMDP: Monte Carlo - voľno - Estoril - Madrid - Rím - voľno - RG.
TB: Monte Carlo - Barcelona - voľno - Madrid - Rím - voľno - RG.

Tomášov turnajový plán sa mi zdá lepší, 2 týždne hry, voľno, 2 týždne hry, voľno a Roland Garros. Avšak v Barcelone je Ferrer a Nadal, kdežto v Estorile nie je pre Delpa žiadna väčšia hrozba.
Reagovat
tommr
já vím, že z hlediska nasazování není mezi 6. a 7. místem žádnej podstatnej rozdíl, ale jde i o prestiž - 6.místo ma světě je přeci jen o něco lepší než 7.místo ... :)
Jinak mě docela překvapilo, že se Tomáš chystá i do Barcelony. To je oproti lonsku změna v programu. Je ale otázka jestli tam opravdu pojede když měl ted takový problémy s únavou a s ramenem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No keďže sa tam zahlásil, musel by pri odhlásení uviesť ako dôvod legitímne zranenie, nakoľko je to turnaj 500, inak by pri odhlásení dostal "zero-pointer", teda nulu v kolónke ktorá sa mu ráta celý rok.
Reagovat
tommr
mě by hlavně zajímalo jestli se tam Tomáš přihlásil ještě předtím než přišly ty jeho problémy s únavou a ramenem nebo až ted. Pokud by to byl ten první případ tak si zadělal na další potíže, protože místo odpočinku bude muset hrát jeden turnaj navíc. A kdyby došel v Monte Carlu daleko byl by zase v podobný situaci jako v Miami ... :)
Reagovat
Fandina
Tomáš si odpočine a když nebude zlobit rameno, může třeba hrát celý rok a už ho únava nepotká. To se přece předem nevím, kdy tě problémy přepadnou.
Reagovat
tommr
ale ví se, že čím víc zápasů Tomáš odehraje tím větší pravděpodobnost je, že se to rameno zase ozve ...
Reagovat
Fandina
Já si hlavně myslím, že nikdo si nepřeje, aby se mu rameno ozvalo kdykoli a pokud tomu tak je, musí se to řešit operativně. Některé zápasy odehrát musí, tak se musí věřit, že nebudou problémy a podle toho k tomu přistupovat a samozřejmě plánovat podle vlastního uvážení, podmínek, aby to bylo co nejoptimálnější pro každého a Berda není první rok na okruhu, už toho tam prožil ... úsměv. Tak Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ :))
Reagovat
smazaný uživatel
no, články mi přijdou trochu odfláklé. Nic proti tobě, ale...
Reagovat
smazaný uživatel
mám toho dost chodim do toho ještě do školy na gympls a na tréninky takže se omlouvám, ale prostě chci si to vyzkošet chci jít po škole na FTVS - reportér takže promin no :( :/
Reagovat
smazaný uživatel
nic se neděje, já to mám podobně, také jsem si založila blog o tenisu, jenže jsem zjistila, že to není zase taková legrace. Chce to hold více času.
Reagovat
smazaný uživatel
mimo jiné, já chci jít na žurnalistiku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, že se vám vměšuju do debaty...ale žurnalistika není nejlepší volba. Já jsem ji vyšel a nedalo mi to skoro nic. Jediná užitečná věc je, že snadno seženete praxi v redakcích. Ale jinak trávíte desítky hodin studiem hovadin (mediálních teorií, komunikačních modelů atd.). Jo a novinář např. v krajské modulaci MF Dnes vydělává méně než učitel na základce.
Reagovat
darek.vrana
Sorry, ale jestli se chceš něčemu takovému věnovat, tak by to chtělo trochu zapracovat na češtině. Vždyť je snad v každé větě 5 chyb. Jestli s tímhle chodíš na gympl, tak to potěš koště.
Reagovat
darek.vrana
Ale neber to zle, jinak je to celkem fajn blog:)
Reagovat
Fandina
hullu ... já tady pořád opravuji své překlepy nebo hrubky, takže ode mě nějaké připomínky moc na místě nejsou, ale tady je to proto, že je to v diskusi a já tady nejsem žádný redaktor webu, takže o nic nejde, ale dala jsem si ty tvé texty z webu do Wordu a spustila pravopis, takže nějaké chyby tam opavdu máš, udělej to také tak, nebo před každým článkem tam si nech nejprve pravopis zkontrolovat tam. Jinak já ti zase poradím jednu věc. Za čárkou ve větě nebo tečkou, otazníkem, vykřičníkem na konci nikdy není mezera. To ti bude také vyhazovat. Jinak chybami se člověk učí a pokračuj ve webu, hezky to tam přibývá a to je také důležité. Nebudu hodnotit styl psaní, to ti vysvětlí na žurnalistice, o tom nepochybuji. A fandím tvojí práci na webu ... pojď pojď pojď dále na to!
Reagovat
Fandina
hullu ... v mém příspěvku nahoře píši o webu, myšleno blog, předpokládám že je to ten tvůj http://tenisnovinky.blog.cz
Reagovat
darek.vrana
Jenomže Word neopraví základní stylistické nedostatky. Hlavně to chce pro začátek se naučit správně používat podmět a přísudek;-). Tak například už ta věta v záhlaví, čili hlavní slogan webu: "Tenisový blog vám bude poskytovat nejnovější články ve světě tenistů na kurtu i jejich soukromí". Nemělo by být ze světa tenistů? Nebo věta: "V první sadě pustil olympíjský vítěz hned Ferrera do rychlého vedení 4:0 to pak zkorigoval na 6:2." Je tam takových stylistických nesmyslů mnohem víc...
Reagovat
Fandina
Já také píši, že styl ho mohou naučit na žurnalistice ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Když chceš jít na žurnalistiku, bylo by dobré si udělat jasno v tom, kdy se píše hold a holt. Nejčastější chyba v diskuzích, ale u novinářů se to tolerovat nedá :( Neber to ve zlém, jen rada!
Reagovat
smazaný uživatel
já se přepsala, na mobilu se píše blbě... ale nechci se vymlouvat, to fakt ne.. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo proč Delpo nefiguruje v nominaci Argentiny na DC proti Francii?
Reagovat
tommr
neříkal Del Potro náhodou loni po tom prohraným semifinále s náma, že už v DC nebude hrát?
Reagovat
Nola
http://sport.sme.sk/c/6650642/argentina-bude-v-davisovom-pohari-celu-sezonu-bez-del-potra.html
Reagovat
smazaný uživatel
No moc ste mě ale nepotěšili, já si maloval jak pojedu na semifinále DC Česko:Argentina a uvidím druhého nejoblíbenějšího tenistu a ono nic. Upřímně to nechápu, v nejlepších tenisových letech, velmi reálná šance na zisk trofeje (I Fedex, Nole a Rafa reprezentovali ač vyhrávali) a on to takto zabije. Delpo Delpo, první mínusový bodík.
Reagovat
Jan
Hájek zrovna v předchozím zápase s Kazachstánem u nás doma prohrál tuším oba své singly, ten klíčový ve 4 setech, když ve 3. setu měl šanci na obrat, prohrál ho po dlouhém boji a pak zkolaboval a velmi rychle prohrál i 4. set. Takže si nedělám velké naděje. Na druhou stranu, jestli si to pamatuji, při DC v Chicle náš tým bez Štěpánka i Berdycha s Hájkem a tuším i Minářem v týmu,porazil Chile na jejich území na antuce, i když Chilané měli také nejlepšího hráče zraněného a ten druhý už byl vzhledem k věku z formy. A to jim to ještě kazil Dlouhý ve 4hře. Třeba se to klukům povede a budu rád.
Reagovat
Fandina
Na zápas s Chile v roce 2010 si dobře pamatuji. Kluci bez Štěpce a Toma byli autsadry a nakonec to byla super jízda. Minář vyhrál oba dva zápasy, Hájek svůj a debl s Dlouhým. Skončilo to 4:1. Jinak co se týká letos, tak Ivo Minář vloni na Roland Garo porazil Golubjeva tak by si na to mohl vzpomenout a on vůbec má antuku za nejsilnější povrch, vloni vyhrál Santos challenger a v Bastadu hrál s Almagrem vzal mu set a vůbec to byl super mač.
Reagovat
Fandina
Odkazy DC Chile 2010 a Ivo Minář 2012

http://www.daviscup.com/en/results/tie/details.aspx?tieId=100014707

http://www.tenisportal.cz/hrac/minar-9b134/?annual=2012
Reagovat
tommr
v Ostravě se ale hrálo na tvrdým povrchu dělaným na míru Berdychovi a Hájek hraje líp na antuce. Takže myslím, že Hájek určitě bude hrát a minimálně jeden bod je v jeho silách udělat ...
Otázka je kdo bude hrát jako druhej. Za normálních okolností by to měl bejt Radek, ale ten asi není po tý operaci ještě úplně fit a Rosol je zase velice nespolehlivej ...
Reagovat
Fandina
Kdo bude hrát bude hlavně záležet na tom, jak se jim bude dařit na místě. Kdo bude hrát nejlíp, jinak je jasné, že nejlepší by bylo, aby co nejvíc hrál Radek. Záleží na tom, jak se bude cítit zdravotně. A všichni tři ostatní mohou také bod přidat. Záleží na okolnostech, ale nemožné to není ani u jednoho.
Reagovat
tommr
všichni až na Mináře - u toho bych si tím, že je schopnej něco uhrát opravdu nebyl jistej ... :)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě letos nic moc, ale psala jsem nahoře, že dva zápasy v Chile v singlu v roce 2010 vyhrál jen on a vloni potrápil Almagra v Bastadu ve třech setech a vyhrál challengar, antuka mu jde, ale samozřejmě letos nic moc, klesl na žebříčku, ale také byl nějak nemocen, tak záleží jak na tom bude i zdravotně.
Reagovat
Fandina
tommr ... a Mini vloni na French Open porazil Golubjeva, tak proč ne tady ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si netroufám dělat závěry, v tenise je to jak na horský dráze, samozřejmě budu moc fandit, jako vždycky, jen ty nervy budou děsný..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bude hodně těžký !! Berdych zraněnej,Štěpanek po zranění a ještě k tomu na antuce, o Rosolovi se nemá cenu bavit akorad sem zvědavej na hajka
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bude hodně těžký !! Berdych zraněnej,Štěpanek po zranění a ještě k tomu na antuce, o Rosolovi se nemá cenu bavit akorad sem zvědavej na hajka
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsem se uklidnil, když dorazila ta hvězda, doufám, že má s sebou Ochotskou...to zas bude víkend :-(
Reagovat
smazaný uživatel
...Rosol není žádná hvězda a nikdy ani nebude :-) ten nás tam asi moc nespasí..udělá ho i Kukuškin :-) A Ochotská??? To šlápla vedle, s Rosolem nezbohatne :-) měla se držet Exnera, ale ten udělal jediné správné...poslal jí k šípku !!! :-) Rosole pojď pojď pojď ...volá Kukuškin :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Copak nevěříte na čistou a nezištnou lásku, třeba i v případě Ochotské? :))) Třeba bude Rosol nabuzenej a podá skvělej výkon, i když tomu sama moc nevěřím. Radek to nespasí a na Hájka jsem zvědavá. Minář je pro mě no comment.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Ochotská asi neví, že Rosi si musí platit cestovný, letenky atd. a taky daně...takže mu moc nezbude..Exner ji dával určitě víc...je tu faktor vizáže a tahu na branku(to vede Rosi)....ale ruku na srdce Míšo...Budeš bydlet u něj, půjčovat si jeho audinu(tím si nepohorší) :D ale stejně do půl roku to bude chtít někoho solventnějšího...náklady na Ochotskou jsou jako na Ferrari...:D akorát je to max. BMW... Chudák Rosi, láska dělá růžový brýle :)A když to nechtěl platit Ujfaluši, těžko to bude stíhat Rosák ....A liduška půjde opět o dům dál ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem se pobavila,sice nevím kdo to je ta Ochotská,ale asi není moc populární,když o ní tak hezky mluvíte...Že by si ten klučina Rosol, našel nějakou lehkou děvu...?To mi k němu nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Novastar
Reagovat
Fandina
gabina ... podle mě je to tak, že Rosol a Ochotská se do sebe zakoukali, jak se to v životě stává a tady z toho dělají lidé vědu, jako kdyby nevím co za tím bylo. Já jim lásku přeji, oba jsou hezcí lidé, sluší jim to, tak ať se jim vede a mají se rádi. Lukášovi fandím, přeji mu, ať se posouvá na žebři a vyhrává. Rosi pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Patetičtějšího člověka, než je Fandina, jsem už dlouho neviděl..
Reagovat
Fandina
Dannny1 ... nejsem si jistá, že si mě někdy viděl ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Co pořád mají lidi proti Rosolovi. Holt si to podělal tím, že porazil Nadala. Hodně lidí co sem píše jsou buď nevzdělanci, mláďata nebo něco daleko horšího. A chlapi kteří hodnotí vztah Rosola s Ochotskou vědí taky prd. Asi mu jednoduše jen závidí.
Reagovat
smazaný uživatel
no jistě, závist, to je to pravé slovo. Závidět někomu takovou rajdu, no uvidíme za rok,jak se bude ukazovat v hledišti :-)
Reagovat
Fandina
Chudák Michaela, no nic no, hezká holka, tak jedem do ní, asi. Smutné.
Reagovat
smazaný uživatel
no co uz,z chlapov sa stali bamkomaty a zo zien,kreditne karty-zaujimalo by ma ak by to bolo opacne ci aj ony by boli take stedre
Reagovat
Fandina
některé ženy mají víc peněz než muži. Není jich moc, ale zase ne tak málo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
to je samozrejme vid kralovna Alzbeta atd.,ja som to myslel vseobecne
Reagovat
Fandina
tvoje poznámka ale obecně neplatí je x případů kreditních žen a nikdo nepochybuje o jejich štědrosti i v případě k mužům i tenistky jsou takovým příkladem, mnohdy vydělávají víc než jejich partneři
Reagovat
smazaný uživatel
asi som sa do teba zalubil,pacia sa mi zeny s vlastnym nazorom
Reagovat
smazaný uživatel
a nechcel som nikoho urazit,ako Sagan,dufam,ze to neberies osobne,v dnesnej dobe je to v mode
Reagovat
smazaný uživatel
no jistě, sahat cizím ženským na prdel je úplně v pořádku a hlavně velice vtipné ve společnosti. Asi zapomněl, že už není na Slovensku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist