Davis Cup: V Chile se bude hrát až od soboty

3. 3. 2010, 13:43
Aktuality 1
Daviscupové utkání mezi chilskými a izraelskými tenisty začne v Coquimbu až v sobotu. O posunutí začátku zápasu z tradičního pátku požádal hostující tým, který se kvůli problémům s dopravou po ničivém zemětřesení v jihoamerické zemi dostal se zpožděním do dějiště.
Fernando Gonzalez

Stejně jako hosté z Izraele, ani Chilané nebyli ještě v úterý večer kompletní. Fernando Gonzalez se kvůli těžkostem způsobeným narušenou infrastrukturou v zemi zdržel v Santiagu, Paul Capdeville pro změnu uvízl v Iquique.

Mezinárodní tenisová federace (ITF) proto oznámila, že souboj mezi Chile a Izraelem začne místo v pátek v sobotu a dohraje se také o den později, v pondělí.

Po sobotní přírodní katastrofě se spekulovalo, zda se utkání Světové skupiny vůbec uskuteční. Chilský přístav Coquimbo, ležící kilometrů od metropole Santiaga, ale utrpěl jen menší škody a federace záhy oznámila, že se program nezmění.

Zemětřesení o síle 8,8 stupně Richterovy škály si vyžádalo téměř 800 lidských životů a třeba národní fotbalový tým kvůli neštěstí zrušil dnešní přípravný dvojzápas s Kostarikou a Koreou. Tenisté ale oběti uctí také: na žádost ITF by všech osm daviscupových duelů mělo začít minutou ticha.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenisový svaz je v Chile aspoň (na rozdíl od toho fotbtbalového) normální, a kvůli zemětřesení se neruší Davis Cup...a kdyby přeci jen něco, tak to hoši odehrají na mírně ukloněné ploše, ne??:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist