Daviscupoví šampioni jsou zpátky. Úspěch slavili s fanoušky v Prostějově

18. 11. 2013, 13:11
Aktuality 64
Necelých 24 hodin poté, co v Bělehradu obhájili titul v Davis Cupu, se Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jan Hájek a zastupující kapitán týmu Vladimír Šafařík podělili o radost z úspěchu s fanoušky v Prostějově. Malou repliku trofeje dnes předali obvyklému kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi, který v Bělehradě chyběl kvůli plicní embolii.
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem (© daviscup.com)

Na centrálním dvorci tenisového areálu si úřadující dvojnásobní šampioni vysloužili bouřlivý aplaus zhruba dvou tisíc fanoušků, kteří zaplnili hlediště. Mezi nimi byla také třicítka příznivců s bubny, kteří povzbuzovali tenisty v Bělehradě a dnes se starali o hlavní zvukovou kulisu oslav.

Tenisté s sebou ještě neměli velký pohár, který mají ve svém vlastnictví už druhým rokem. "Pohár za námi přiletí zhruba za měsíc. Zatím dostali hráči pouze malé repliky," uvedl manažer Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která daviscupový tým marketingově zastupuje.

Úspěšní tenisté se po nedělní oslavě v Bělehradě dnes dopoledne vrátili domů. Po příletu do Brna se přesunuli do Prostějova, kde postupně vystoupili na improvizované pódium uprostřed kurtu. "V tenisu je úspěšných vrcholů více. Ovšem úspěch v Davisově poháru je na rozdíl od grandslamů odlišný, neboť jej člověk prožívá společně s týmem," uvedl Berdych, kterého nadchla narychlo zorganizovaná oslava.

Půlhodinový program zakončili hráči rozhazováním triček s logem vítězů Davis Cupu a čepic do hlediště. Suvenýry se vyráběly až v noci na dnešek. Z pověrčivosti nechtěli tenisté nic v předstihu chystat, aby úspěch nezakřikli.

Djokovič vynechal slavnostní večeři
Nemocný Navrátil si protrpěl úspěšný víkend doma u televize. S týmem byl alespoň v telefonickém spojení. "Chyběl mi však program v rámci Davisova poháru, který tvoří spousta večeří, ty provází legrace, která pomáhá k odreagování," přiznal na tiskové konferenci Navrátil, kterému nechala mezinárodní federace výjimečně vyrobit repliku "salátové mísy" navíc.

V neděli si marně přál, aby Berdych porazil světovou dvojku Novaka Djokoviče. "Pokud by Tomáš vyhrál druhý set, tak by měl naději. Ale věděl, že má za sebou Radka Štěpánka, který si mladého Lajoviče vychutnal," usmál se Navrátil, kterého dnešní oslava dojala. "Jsem nesmírně rád, že jsem mohl být její součástí. Takové uvítání jsem nečekal. Myslel jsem, že se odehraje v Praze. O to radostnější bylo, že si jej mohli užít lidé v Prostějově," uvedl Navrátil, kterému končí smlouva. "Novou zatím nemám. Byla by krásná pohádka vyhrát Davisův pohár potřetí. Ale zatím jsme se o dalším ročníku nebavili. Na to bude čas až po dovolených," řekl. Jeho zdravotní stav se zlepšil, ale stále není ideální.

Oba protagonisté českého triumfu se nyní chystají na dovolenou. Berdych zamíří s přítelkyní na Mauricius a k tenisu se vrátí 5. prosince. Štěpánek v úterý odletí na Floridu, ale dovolenou bude mít kratší.

Oslavy v Bělehradě se odehrály hlavně na oficiální večeři po utkání. "Ta byla dost dlouhá, skončila až po půlnoci. Už jsme nikam nešli," řekl Berdych. Nejlepší srbský hráč Djokovič na slavnostní večeři chyběl. "To je záležitost organizátorů, Djokovič jim sdělil svůj důvod. Slavnostní večeře jsou povinnou součástí programu a hráč by na ni měl přijít," uvedl Berdych. "Nevíme, co za tím bylo. Celé utkání se odehrálo ve smyslu fair play a naprosto korektně," dodal Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokovic to psychicky nezvladl, tak radsi na veceri ani neprisel...
Reagovat
freeteepek
Petra Kvitová dnes od 16.00 odpovídá na otázky fanoušků na facebooku. Tak to neprošvihněte!
Reagovat
freeteepek
Koho by napadlo při pohledu na Štěpánka jak se bije s ohromným lvem na triku a hovoří o vlastenectví, že má rezidenci v Monte Carlu? Petra Kvitová donedávna uváděla jako své sídlo Fulnek (i když bydlela v Prostějově) A ejhle, dnes už je to oficiálně rovněž Monte Carlo! Předpokládám, že mají stejnou adresu:-)
Reagovat
Fandina
Hrají za Českou republiku a znakem je lev a Radek se jako lev rval, takže super. V pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rezidenci v Monte Carlu má hodně tenistů, Ivanovičová, Azarenková apod. kdybych měla všechny odsuzovat, že unikají daním a mají tam sídlo, tak nemám moc komu fandit. Záleží na každým fandovi, jakou má u svého hráče prioriotu, jestli to jak hraje nebo kde bydlí apod. :)
Reagovat
Fandina
Ana Ivanovic má bydliště v Basileji, ve Švýcarsku a v něm má bydliště víc tenistů, je to pro ně daňově výhodnější, stejně tak jako Monte Carlo.
Reagovat
PetaM
Není třeba soudit. Myslí inteligentně a myslí na to, co se jim vyplatí :) Myslím, že bychom si všichni rádi dali adresu v Monte Carlu, ale pro poštu by se mi tam nechtělo ...
Reagovat
Roger_Federer
Mluvime o tom, že jsou tym, jejich vztah ale nebyl vždy idealni

"Nebyl, ale pochopili, že DC hrat potřebuji a že ho jeden bez druheho nevyhraji..Radek nejakou dobu vubec nechtel byt v tymu..Když jsem si snim sedl,řekl jsem mu:Zaprve ztraciš podporu českych firem, zadruhe fanoušky"Oba tohle zjistili.Vedi že ani finale Wimbledonu nebude mit takovou sledovanost v televizi, jakou meli ted o vikendu.

Duvodem, proč dřiv nehral, byly jen penize?(Radek)

"Nebyl spokojeny s atmosferou v tymu, s kapitanem,s odmenami.Mel spoustu připominek-nektere jsme přijali, jine odmitli.."
Reagovat
Fandina
Je dobře, že se dohodli a nakonec je z toho dvakrát vítězství v DC. Chválím a super.
Reagovat
Fandina
Hezký článek o klukách a zaujalo mě, že Tomáš, který je jasný herní lídr dominuje i v šatně.
http://sport.lidovky.cz/introvert-vtipalek-dokonala-souhra-berdych-a-stepanka-p1j-/ostatni-sporty.aspx?c=A131119_100829_ln-sport-ostatni_vrb
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky rozhovor...
Reagovat
Roger_Federer
V Mlade fronte, je v celku dobry rozhovor z Černoškem..
ale, zajimava je pasaž o odmenach za DC.."Mam velmi přesne informace o odmenach nejlepšich svetovych hraču a mužu řict, že smlouvy Tomaše a Radka jsou nadstandartni.."
V desitkach tisic dolaru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to mám chápat? Že teda Tomáš s Radkem to hrají kvůli penězům? A i kdyby, je to jejich práce, ty chceš taky za práci peníze ne? A osobně nevěřím, že je to hlavní motivace.
Reagovat
Roger_Federer
Ne to tim řict nechci..
Reagovat
smazaný uživatel
OK :)
Reagovat
Jan
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/525975-vymeni-berdych-davis-cup-za-grandslam-vitezna-sestava-je-pristi-rok-nejista.html#hp-sez

Pokud by Tomáš nehrál v DC, bylo by to smutné. Na GS moc velké šance nemá, dokud tam jsou hráči z top 4.
Reagovat
Fandina
To by bylo smutné. Doufám, že nám fanouškům to Tomáš neudělá.Bez něj by nikdy žádné finále ani mísa nebyla. On vyhrál nejvíc zápasů jak vloni, tak letos. Ve dvouhře i čtyřhře. Bez něj by nebyly žádné tituly, on hraje nejlíp a je to hlavně jeho zásluha. Tome pojď!
Reagovat
tommr
já doufám, že si to Tomáš dobře rozmyslí a neudělá nějaký unáhlený rozhodnutí, kterýho by pak musel litovat. Kdyby Tomáš přestal hrát DC tak by uškodil nejen našemu týmu ale především sám sobě. Jediný co ho zvedá nad průměr jsou totiž právě jeho úspěchy v DC, který mu musí závidět i Federer. GS nebo Masters není v současný konkurenci schopen vyhrát ani kdyby přestal hrát DC. Vždyt on není schopen vyhrát ani ty nejmenší turnaje - letos skončil jako jedinej hráč top-10 bez titulu a za celou kariéru jich vyhrál pouhých 8 což je na hráče z užší světový špičky žalostně málo ... :)
Reagovat
Fandina
Letos Tomáš nemá titul, ale má titul z DC, ale jiné roky měl, tak to není potřeba letos tak zveličovat, že neumí vyhrávat. Kdyby neuměl poráže ostatní, tak by nebyl na sedmém místě na světě. Tomáš hraje dobře a já věřím, že se ještě dostaví GS nebo Masters. Třeba teď s Nolem to bylo hodně vyrovnané a letos ho už porazil, takže to přijde. Nepochybuji o tom. Samozřejmě Tomáš je v DC obrovsky úspěšný, snad třetí v naší historii a pokud bude pokračovat, tak se může stát i prvním a to není málo. Věřím, že bude hrát. Berdo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Tomas chtel v DC skoncit, tak by mel rict, ze tadyten utok na hattrik bude jeho poslednim rokem v DC dopredu a nikdo by pak nemohl ani pipnout...Jinak s tommrem nesouhlasim. Tomas sice ma malo titulu ale jako jeden z mala tenistu dokaze porazit (nebo hrat vyrovnane zapasy) hrace z uzsi spicky a to je dobry prislib pro dalsi roky...
Reagovat
Jan
No tak, možná šanci vyhrát GS Tomáš má, ale zatím to vždycky skončilo u pár hloupých chyb v utkání s těmi nejlepšími. A často skončil na raketě i u mnohem horších hráčů, ale to mu nechci vyčítat. Šanci na GS jakousi má, ale kdyby přestal hrát DC, byla by to obrovská škoda. Sice loni i letos měli kluci štěstí, kdyby loni hrál Djokovič, Del Potro, Nadal a letos Federer, Del Potro, Tipsarevič, Troicki, tak by možná žádné vítězství v DC nebylo. Ale to mi vůbec nevadí a předpokládám, že ani ostatním. Důležité je, že to 2x vyhráli. Příští rok by to opět záviselo na tom, jak plné budou sestavy soupeřů.
Reagovat
tommr
no vždyt právě o tom mluvím - jediný skutečně hodnotný tituly co v poslední době získal jsou z DC. Pokud se rozhodne DC nehrát tak si strašně uškodí, protože příjde o možnost získat další úspěchy v DC a na GS a Masters skoro jistě taky žádný nezíská. V jeho případě totiž rovnice "když nebudu hrát DC tak vyhraju GS" rozhodně neplatí ...
Reagovat
tommr
o čem to proboha mluvíš? Jaký vyrovnaný zápasy? S Nadalem a Djokovicem je Tomáš absolutně bez šance a špatnou bilanci má i s ostatníma hráčema z první desítky s výjímkou Murrayho a Tsongy. Jak chce někdy vyhrát GS když tyhle hráče nedokáže porazit? To prostě nejde ... :)
Reagovat
Jan
No tak, jestli se nepletu, porazil Tomáš každého ze současné Top 10 (nevím určitě jestli i Del Potra), ale s mnohými má hodně zápornou bilanci. A porazit Djokoviče a Nadala se mu opravdu nepodařilo hodně dlouho. I když i štěstí se může jednou unavit ...
Reagovat
Jan
Myslím, že by k úspěchu na GS mohl pomoci trenér jako Lendl, ale ten už je bohužel obsazený ...
Reagovat
tommr
Tomášova H2H bilance s hráčema první desítky:
Nadal 3:17
Djokovic 2:15
Ferrer 4:7
Murray 6:4
Del Potro 2:4
Federer 6:11
Wawrinka 5:8
Gasquet 3:5
Tsonga 4:2
Reagovat
smazaný uživatel
Kladnou bilanci ma s Murrayem a Tsongou. Od roku 2010 vickrat porazil i Rogera nez on jeho. Jak letos ukazal, tak i s Ferrerem dokaze zahrat. Je tezke ho porovnavat s DelPem, protoze se uz rok a pul spolu neutkali, ale ja je beru jako hodne vyrovnane tenisty.

Na Nadala a Djokovice z TOP 10 snad umi pouze Murray (aspon na Djokera) a obcas je muze porazit i DelPo. Ale nechces mi snad tvrdit, ze Tomas od nich pravidelne dostava na prdel ze ne? Ty jejich zapasy z pravidla rozhoduji dva az tri nestasne zahrane micky, ale to neznamena, ze ty zapasy nejsou vyrovnane. Priste se to treba muze otocit a na dulezitem turnaji je porazit. Kazdopadne at se bude dit, co se bude dit, sdilet s tebou tvuj pesimismus nechci. Take nemam nasazene ruzove bryle a nevidim ho s nejakym velkym titulem, ale neverim tomu, ze Tomas ani jednoho znich do konce kariery uz neporazi...

A hlavne co me sport naucil, tak to ze vsechno je mozne a dokud se hraje tak ani 99% favorit nemusi vyhrat...
Reagovat
Fandina
Tomáš letos v květnu v Římě Noleho porazil a byl to úžasný zápas. A teď to bylo hodně vyrovnané. DelPa porazil vloni. Tom hraje super, ale je potřeba, aby tyhle vyrovnané zápasy začal už víc převažovat na svou stranu a zlomil tenhle konečný moment ve výhry. Podle mě to přijde.
Reagovat
Jan
Pokud by se Tomáš ještě zlepšil, tak by jeho šance na GS vzrostly, ale osobně to vidím v hodně teoretické rovině.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak h2h je mozna tak dobra posledni 2-3 roky max., protoze samozrejme hraci se lepsi. Nekteri rychleji a jini pomaleji. Kazdopadne nemuzes brat treba 8 let stare vysledky...Tedkon souhlasim, ze pro Toma krome Djokera a Rafy je velky strasak Wawros. Ale nechtej po me abych ti rekl, ze Tomas nema nato vyhravat nad Risardem, Juanem, Wilfriedem, Andym, Davidem a Rogerem :-D
Reagovat
tommr
připouštím, že Tomáš může jednou za čas porazit i Nadala nebo Djokovice, ale nikdy je nebude porážet pravidelně. A aby vyhrál GS nebo Masters tak musí porazit minimálně tři špičkový hráče za sebou což se mu nikdy nepodaří. Tomu prostě nevěřím ... :)
Reagovat
Fandina
Podle mě rovnice když nebudu hrát DC vyhraju GS nebo něco jiného neplatí u nikoho. Jestli se nepletu, tak DC se nehrají nijak blízko v období GS a záleží, jak si kdo naplánuje turnaje. Co se týká Tomáše, tak není pravda, že na Noleho nemá. Jistě, teď to třikrát v koncovce setů na svou sstranu strhl Nole, ale ten zápas v Římě letos, který Tomáš otočil a vyhrál byl super a i teď hráli vyrovnaně. Podle mě ho může porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, už jenom to, že je 3 roky v topce a pořád na sobě maká, zlepšuje se, je třeba ocenit. Já taky věřím, že příští rok bude mít víc motivace něco vyhrát, co ho pozoruju, zlepšil hru, pohyb, psychiku, i když se o něm tvrdí, že je labil. Ale ono se to dobře od stolu kritizuje. Je to náš současný nejlepší hráč, jiného nemáme a zatím mít nebudeme, teda já o žádném jeho dobrém nástupci nevím. Pokud DC přestane hrát, je to konečná, neříkám to jenom jako fanynka, ale objektivně. Ale zatím není nic jistého, takže uvidíme. :)
Reagovat
tommr
kdybychom tu H2H bilanci zredukovali jen na poslední 2-3 roky tak by to vypadalo v podstatě úplně stejně jen by si jí trochu polepšil s Federerem a pohoršil s Murraym ... :)
Reagovat
Jan
Sečteno, podtrženo, Tomáš jakousi šanci na GS má, ale bude hrozná škoda, když přestane hrát DC. Pro mě po rozpadu háček druhá pohroma pro náš tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se take kouknul, protoze jsem usuzoval jenom ztoho co si pamatuju a nemas pravdu. Samozrejme to beru bez Djokera a Nadala. Unich se snad vsichni shodnou, ze ty nedokaze porazet skoro nikdo:

Posledni tri roky h2h:
Berdych ? Ferrer 2:3 (bez jedne exhibice, s ni 2:4 ale exhibice jsou jina soutez. Jinak ATP 2:2)
Berdych ? Gasquet 3:3 (bez Hopman Cupu, s nim 4:3 ale taky jina soutez)
Berdych ? Wawrinka 6:1 (o nem jsem uz rikal, ze je strasak. Jinak ATP 6:0)
Berdych ? Murray 5:3
Berdych ? Federer 5:3
Berdych ? Tsonga 4:2
Berdych - DelPotro 1:2 (bohuzel spolu moc nehraji. Myslim, ze jejich zapasy jsou hodne otevreny)

Ale jak rikam, statistika h2h nijak nevzpovida o aktualni forme, povrchu atd.. Prakticky je bezcena...Stim jak Tomas hraje si myslim, ze ma na kazdeh
Reagovat
smazaný uživatel
* ze ma na kauzdeho znich.
Kdyz se nato kouknes, tak vidis mnohem vyrovnanejsi statistiky nez jsi uvedl ty. Navic priznivejsi pro Toma = Velke zlepseni za posledni 3 roky...

Tak to vidim ja :-)
Reagovat
tommr
sice nechápu proč by H2H za poslední tři roky měla bejt směrodatnější než celková ale budiž. Když už s tím ale argumentuješ tak to aspon uved správně a necucej si údaje z prstu a nevynechávej nebo nepřidávej zápasy jak se ti to zrovna hodí do krámu. Exhibice (do kterejch patří i HC) se do bilancí zásadně nepočítají ...

Tomášova H2H bilance s hráčema první desítky (v závorce je H2H za období 2011-2013):
Nadal 3:17 (0:8)
Djokovic 2:15 (1:11)
Ferrer 4:7 (2:2)
Murray 6:4 (4:3)
Del Potro 2:4 (1:2)
Federer 6:11 (3:2)
Wawrinka 5:8 (1:5)
Gasquet 3:5 (2:3)
Tsonga 4:2 (4:2)

z porovnání celkový H2H s H2H za poslední tři roky vyplývá, že k určitýmu zlepšení došlo jen v zápasech s Ferrerem a Federerem což je způsobeno hlavně stárnutím těchto hráčů ...
Naopak došlo k dalšímu zhoršení v zápasech s Nadalem, Djokovicem a překvapivě i s Wawrinkou ...
Celkově ale zůstává bilance s top-10 hráči výrazně negativní ...
Reagovat
tommr
vidím to podobně. I když u Háček je aspon určitá naděje, že by mohly nějaký úspěchy v deblu získat i s novejma partnerkama ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem omylem k tomu priposital sezonu 2010. Zato se omlouvam, ale to jak jsi napsal "Když už s tím ale argumentuješ tak to aspon uved správně a necucej si údaje z prstu a nevynechávej nebo nepřidávej zápasy jak se ti to zrovna hodí do krámu". Jednej se mnou slusne, stejne jako ja s tebou...Jednu sezonu jsem omylem pridal, to se stane kazdemu...

ikdyz se na to tvoje kouknu, tak tam zadne zasadni rozdily nejsou...u nejakych hracu je smazany -1 az -2 rozdil a furt ta statistika je docela prizniva pro Tomase. A ten tvuj koment se starim? :-D Roger byl 2012 po nejake doce zase svetova no.1 a Davida urcite take stari nelimituje :-)

A jinak...pro me je (jak jsem rikal) h2h nezasadni. Dulezite je jak hraje v aktualni sezone...Takze pokud bude mit h2h s Nadalem ectreme negativni ale dvakrat ho porazi a ziska dva tituly, tak bude spokojen :-)
Reagovat
Jan
Paradoxně, zatímco háčka se rozpadly po zisku dalšího GS, tom chce ukončit reprezentaci právě aby GS získal. Štěpánek také určité roky odmítal reprezentovat v DC a teď to "honí" na stará kolena, i když výborně. Aby pak TOmáš zase nechtěl reprezentovat vDC, když už nebude mít tu výkonnost a tím i šance na úspěch v DC budou opět menší. Ale pokud se tak rozhodne, je to jeho rozhodnutí, udělal toho dost, ale stále je mi to moc líto, pokud tak učiní.
Reagovat
baggik
Mame fenomenalni barce na ctyrhru a velmi dobre na dvouhru. Ale pokud by pan Stepanek chtel any o nem a Berdychovi kolovaly legendy tak by meli nekdy porazit na te create Djokera, Radi nebo DelPotra a to v high proste neni.
Reagovat
Sonja
Četla jsem, že se tu rozebíralo, proč Novak nebyl na lavičce po celou dobu sobotního deblu...Lidi bývaj líní hledat, kor když můžou pohodlně plivnout na někoho, koho nemaj rádi...Každopádně tady je odpověď:
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=19&nav_id=779113

Ve zkrace: dopingová kontrola.
Reagovat
Roger_Federer
Rozebírali se tady i jiné věci.Třeba kdo nese nakonec odpovědnost za ten sobotní debl, kdo lhal ve vyjádření, když to zhazují jeden na druhého...? A proč Novak nepřišel na společnou večeři.
Reagovat
Bob
Asi neměl hlad.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem tady se psalo o tom, že Petra na finále Davis cupu fandit nebude kvůli účasti na tenisové exhibici na ostrově milionáře Bransona. Jsou z této akce nějaká videa či fotky? Zatím jsem nikde žádné nenašel.
Reagovat
LukasH
Zatím asi ne. Na oficiálních stránkách jsou nějaký fotky z minulýho roku a pokud by bylo něco zajímavýho, tak by to Petra vyvěsila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsem našel:
https://mobile.twitter.com/NikolaAjdeAna/status/401279585838317569/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, nejvíc to tam sluší samozřejmě Aničce... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tu krasu Ane uprimne zavidim .... stat mezi Borisem a Stefanem... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě. Nejvíc to sluší Stefanovi. To je ten pravý gentleman.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já se po chlapech moc nedívám... :D
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=650186645034190&set=a.170100739709452.50510.161367337249459&type=1&theater
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
VlS
Jsem rád, že to kluci obhájili, současně je mi líto Noleho, udělal co mohl, ale nestačilo to. Alemyslím si, že to Nole může ještě dokázat, jen ňesmí být sám
Reagovat
VlS
Jsem rád, že to kluci obhájili, současně je mi líto Noleho, udělal co mohl, ale nestačilo to. Alemyslím si, že to Nole může ještě dokázat, jen ňesmí být sám
Reagovat
smazaný uživatel
nachapem preco Novak nehral stvorhru,ved co mohli Srbi stratit...,po vojne je kazdy general,ale nerisknut to s naj hracom sucasnosti na to sa neda ani reagovat
Reagovat
taffer
Myslím, že hlavní vina za to, že nenastoupil, leží bohužel na Novakovi. Má takové jméno, že kdyby opravdu řekl "Chci nastoupit a vybojovat to" (jako to dost často dělá Štěpec), tak by srbskej kapitán (který proti Nolemu v tenise nedokázal téměř nic), mohl jen sklapnout a šoupat nohama. U takových hráčů jako Nole mají kapitáni jen poradní hlas.
Reagovat
LukasH
Musím se taky přidat a pogratulovat našim za výhru a neuvěřitelný výkony - obzvlášť Radka. Kvůli vytíženosti jsem viděl jen kus zápasu Radka s Lajovičem. Radek hrál úplně senzačně. Ten cit pro míč, voleje, hra na síti - to se vidí opravdu málokdy. Škoda, že takhle nehraje i na okruhu, protože by s touhle hrou byl určitě v top 20.
Co se týká debla, nepochopil jsem, proč nenasadili Noleho. Když tam nastoupili ti dva, bylo v podstatě rozhodnuto. Nole sice čtyřhru nehraje, ale určitě by výrazně přibylo přímých bodl z podání plus hra na síti, kterou Nole taky zvládá výborně. Určitě by to bylo dramatičtější. Srbové si takhle pod sebou podřízli větev už v sobotu.
Dál mě taky zaujalo, když se všude v tisku psalo o Lajovičovi jako o mladém, nezkušeném chlapci. Myslel jsem, že jde o nějakýho vyloženě začátečníka, kterýmu je max. 18, pak jsem si ho vyhledal a zjistil, že už mu je 23, což pro tenis rozhodně není málo. Jenže vyhrál v životě jen pár turnajů, na okruh ATP se nikdy nedostal. Tudíž bylo jasný, že prostě nemůže Radka porazit. Tihle hráči to prostě neumí a při jeho hře to bylo vidět.
Naši klukům to fakt moc přeju a není vyloučený, že se to bude zase opakovat. Tomáš s Radkem tvoří všestrannej silnej tým a ostatní země téměř vždycky nehrajou ve svým nejlepším složení.
Reagovat
LukasH
oprava: téměř nikdy nehrajou....
Reagovat
VlS
Lukáši, to nejde hrát proti komukoliv, to ti musí protihráč dovolit. Lajovič to dovolil velkoryse.
Reagovat
LukasH
Asi jo. I když třeba s Djokerem hraje Radek dobře - viz. AO 2013 nebo i teď na DC v prvním setu. Na síti se tenhle víkend nepletl. Na okruhu pak má zápasy, kdy odpadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší srbský hráč Djokovič na slavnostní večeři chyběl
...
"Nevíme, co za tím bylo. Celé utkání se odehrálo ve smyslu fair play a naprosto korektně," dodal Štěpánek.

Oni pak ještě spolu hráli i na večeři? :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož jsem Prostějovák, tak jsem si tohle nemohl nechat ujít.
Diváků bylo opravdu hodně.
http://www.2i.cz/4f30c1eb38
http://www.2i.cz/5e21d0fa29

A takhle nějak vypadal konec když kluci rozhazovali trička.
http://2i.cz/0b7485af7c

Raději utekli. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist