Daviscupový zápas roku? Baráž Nizozemsko - Česko

29. 12. 2017, 08:47
Aktuality 1
Prohrané barážové utkání českých tenistů v Nizozemsku o udržení ve Světové skupině bylo podle oficiálního webu Davis Cupu zápasem roku. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila v polovině září v Haagu prohráli navzdory tomu, že po prvním dnu vedli 2-0.

Češi nastoupili v Nizozemsku bez dlouholeté jedničky Tomáše Berdycha, ale duel rozehráli skvěle. Jiří Veselý a Lukáš Rosol vyhráli v pátek své dvouhry a daviscupoví šampioni z let 2012 a 2013 měli udržení mezi elitou na dosah.

Nizozemcům se však podařil obrat, který dokázali předtím pouze jednou. Nejprve ve čtyřhře snížili a v neděli Robin Haase a Thiemo de Bakker porazili Veselého s Rosolem a poslali Čechy podruhé v historii do druhé výkonnostní skupiny.

Dalšími mimořádnými zápasy roku 2017 byly podle webu daviscup.com duely Argentina - Itálie 2-3, Pákistán - Thajsko 3-2, Nový Zéland - Korea 3-2 a finále Francie - Belgie 3:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
by to super zápas, kdyby kluci vyhráli. Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist